Варненска група - SEA WOLVES

Sen

Редовен Потребител
Здрасти отново, MAD MAX, благодаря ти за отговора.
Хвърлих един поглед на съответните закони и се поинтересувах в други форуми; силно двусмислени са в някои отношения, но няма да задълбавам.
Не ми е минавало през ум и за секунда да нарушавам т. 3, или която и да било друга.
Благодаря ти за отговорът още веднъж, информацията, която ми даде ми поречи да направя някоя глупост :)
Определено ще си стрелям по хартиени мишени :)
 

Sen

Редовен Потребител
Един въпрос в тая връзка... Държачите на оптиката ми (или както там се наричат) се разхлабват от време на време... Предполагам, че е от вибрациите при стрелбата и постоянно следя да не се разхлабят много, за да не се размести оптиката... Няколко пъти вече ги затягам внимателно с шестограма, който беше в комплекта. Алуминиеви са, продавачът успя да ме убеди да си ги купя отделно, били по-качествени, признавам, може и да ме е прекарал. Моля за инфо дали това е нормално, и ако не - дали има начин да се справя с проблема. И пак благодаря :)
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Наричат се - монтажи. Това каква пушка е, някаква пружинка? По принцип не е нормално, затегни ги добре без да прекаляваш. Всяко разхлабване ще променя прострелката и - сбогом точност. Някои монтажи имат така наречения "стоп пин" - един щифт на единия от монтажите, който вкарваш в някоя от дупките на шината за оптиката на пушката и така ги затягаш. Неговата функция е да не позволява линейно движение на монтажите, но може да помогне и за да не се разхлабват от вибрациите.
 

mitaka

Потребител
Писах и в темата за хронографи но да напиша и тук . Във ВИПа са получили хронографи с различни аксесоари . Цени от 247 за обикновен до 500 ако не се лъжа за най ,, натруфените ,,
 

Sen

Редовен Потребител
Здрасти отново, MAD MAX.
GAMO CFR Whisper, 5.5 mm. Не е PCP, както разбираш, но не е точно и пружинка - оборудвана е с тая нова с-ма на GAMO IGT - с хидравличния цилиндър.
И да, монтажите имат този стоп пин, за който спомена ти. Но не там се разхлабва - самите "скоби", които обхващат корпуса на оптиката, те се разхлабват... Четох някъде, че не бива да се затягат много, за да не се увреди.
 

sts1969

Редовен Потребител
хидравличния цилиндър
Не бях чувал за хидравличен цилиндър в пружинна пушка, така е написано и в описанието на Guns.bg ??? Явно не правят разлика между хидравлично и газово бутало. :wall:Колкото до монтажите на оптиката...и да ги скъсаш от стягане, файда няма да има, вземи си един моноблок, ако имаш повечко пари може да е и с противооткатна система. Слага се от вътрешната страна на пръстените залепващо покритие от рода на двустранно лепнещо тиксо, за да избегнеш приплъзването на тубуса в тях...и при повечко късмет, оптиката може да издържи няколко месеца. :D:cheers:
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Лепенките от вътрешната страна имат съвсем друго предназначение и без тях съм сигурен че ще държи по-здраво. За сметка на деругите по тубоса... Иначе за моноблока подкрепям с две ръце.. Да поясня на колегата - моноблок е монтаж който е цял а не "отделни", каквито продавача ти е продал.. Иди и му кажи да ти ги смени с моноблок. Гледай и той да има стопер, защото някой нямат. И ако оптиката ти е нисък клас не очаквай чудеса. До няколко месеца, а може и по бързо предполагам ще се "раздрънка", т.е. кръста ще почне да хлопа вътре и ще ти бяга прострелката. Във форума многократно е обсъждана темата кои са най-подходящите оптики за пружинна пушка. Казвам пружинна, защото от доста отзиви разбирам, че газовата пружина на гамо доста "рита". Успех !

Sent from my A850S using Tapatalk
 

sts1969

Редовен Потребител
газовата пружина на гамо доста "рита"
Това имах в предвид, пред мен едно гамо с газова пружина, разгони фамилията на оптика среден клас, при това беше с малка предна леща, спасение няма ;) Колкото до двустранните лепенки, четох го това в ловджийският форум където джаулите са в повечко. :cheers:
 

xpresident

Редовен Потребител
Цена на пружинка 5.5 магнум + здрава оптика + ГП + хубав моноблок = цена на АТ44. Когато горазбрах това, първата ми работа беше да продам пружинката и да си купя ПЦП. Сега ако ми падне пак бих си купил пружинка, но 4.5 и само на механични. Ако бях попрочел навремето повече от форума, щях да си спестя 1-вия етап, ама то е като семките от ябълка.
 

sts1969

Редовен Потребител
Утре преди обяд (ако не вали дъжд ...към 10ч) Васко (xpresident) ще дойде в Провадия и ще отидем да постреляме на една хубава полянка на 3км. извън града. Ако някой има желание да дойде с него, нека се свърже или да пише тук в темата до 9.30ч. за уточнение. Не съм го питал дали мога да публикувам телефона му, така че ако някой го иска да пише по едно лично съобщение на мен или на него. :cheers:
 

xpresident

Редовен Потребител
Неделя сутринта отивам на гости на Провадийската група :) Има страхотно открито стрелбище.
Ако някой му се ходи с мен при Светльо, да казва да се уговорим.
 
Нагоре