Варненска група - SEA WOLVES

praetorian

Редовен Потребител
То ако и за таз цена се назлъндисваш ???Комплекта е вземаш- пълниш - стреляш.Не се правиш на шлосер и кефа си е пълен :cheers:
 

dberov

Редовен Потребител
Комплекта на Ангел е хубав, дума няма. Свърза се човека с мен по Skype и беше повече от търпелив да ми отговори на всички въпроси относно пушката и всичко останало. След това прегледах каквото можах да намеря за модела, наистина много качествена изработка и прецизна при стрелба. Мен ме устройва това че е пълен комплект защото съм абсолютно бос с ПЦП-тата и сигурно тези дни ще се разберем за взимането. Не можах да разбера само ако се закупи всичко това от магазин каква ще е цената щом казвате че е изгодна. Пушката намерих, но за оптиката - Nikko Sterling Nightteatter 8Х32Х44, абсолютно никаква информация а вече бутилка, зарядна станция маркуч, манометър.....не мога да знам понеже цените варират. Единствено ме притеснява че не мога да я пипна, да видя как ще ми легне в ръцете и малкия брой изстрели които може да възпроизведе с едно зареждане, понеже аз започна ли да стрелям, рядко спирам преди да видя дъното на кутийката от съчмите :)

Та много пъти съм избягвал купуването на пушка която е добра, но не ми е удобна, което е един важен за мен фактор. Ако беше във Варна да я да мога да я повъртя из ръцете си и да стрелна няколко пъти решението ми щеше да е моментално.

А за Daystate Wolverine FAC .303cal - попитах от любопитство понеже я дават 135,58 Джаула, което е 3-4 пъти над нормалната дулна енергия в сравнение с други ПЦП-та които разглеждах а и като се сметнах колко ще ми излезе ако я оборудвам напълно ще ми дойде малко на нагорнище....

На всичкото отгоре пък днес взех че блъснах колата на една жена и там поех ангажимента за ремонта. Та мисля че за първо ПЦП ще взема на Ангел комплекта, малко да ми станат ясни нещата на практика а не само на теория, да се настрелам както аз си знам а по нататък съм сигурен че ще взема нещо което да ми пълне душата от всякъде щото за тази болест май още лекарство няма ))

Благодаря на всички за отзивите и дано имам възможността да видя вашите оръжия на живо че ми текнаха лигите като ги гледам в нета.

:cheers:
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Всъщност концентрацията на Раухове в нашата група е най-голяма. Имаме четири. Но е лято и по-рядко излизаме, че да видиш пушката.
 

dberov

Редовен Потребител
Благодаря на всички колеги които са ми писали на ЛС. Наистина всяка информация ми идва в голяма помощ. За сега май се спирам на комплекта на Ангел но заглеждам и още една много добра, само дето е 4.5мм. Малко ще забавя покупката че ми излязоха проблеми но ще следя редовно темата.
 

anibis

Редовен Потребител
Колеги много внимавайте когато отивате на стрелбището,днес бях нападнат от ято оси. :eek: Гадинките си направили гнездо в самата брава, при вкарването на ключа бяха излезли около 15-20 оси колкото да се пазиш бях леко атакуван. ;) Хубаво че не съм алергичен и се разминах,хубаво че пазача ми помогна да заключим днес. ;)
 

lynx

Редовен Потребител
Ррррррррааааааайд! ;)
images
 

st_beer

Редовен Потребител
@anibis
Напои едно парцалче с малко нафта и го сложи там където са осите. Напускат гнездото до няколко часа максимум ден.
 

anibis

Редовен Потребител
st_beer написа:
@anibis
Напои едно парцалче с малко нафта и го сложи там където са осите. Напускат гнездото до няколко часа максимум ден.
Ако го знаех тоя начин щях днес да сложа парцалче с нафта, че да нямат проблеми колегите в неделя:yes:
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Миналата неделя беше същото, но с Петко ги избихме, и решихме че проблема е отстранен. :eek:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
На терасата ми имаше гнездо на оси, напръсках ги с Килтокс обилно както и в околните зонни не ги видях повече ;) Верно малко смърди ама действа поне в моя случай :cheers:
 

praetorian

Редовен Потребител
Мда, напръскване с нафта работи безотказно.Не знам как им влияе, но умират на секундата, просто се вдървяват.Имам случай на напръскана оса в полет, докато падне на земята и вече беше умряла.
 

DoDo

Потребител
Нафтата съм я пробвал и срещу мравки и също действа.
Явно тия насекоми са бензинови и дизела ги дави ;)
 

dberov

Редовен Потребител
Може ли един съвет за избор на оптика. В момента получих оферта с цени на оптики Leapers. Коя от тях ми препоръчвате като най добра?

Leapers 4-16x50 AO Mil-Dot Illuminated Red/Green Zero Lock/Reset

Leapers UTG 6-24X50 Full Size AO Mil-dot RGB Zero Locking/Resetting Scope

Leapers Accushot 1-4X28 30mm Long Eye Relief CQB Scope

LEAPERS UTG 3-9X50 Full Size AO Mil-dot RGB Zero Locking Resetting Rifle Scopes Hunting Scopes

Leapers 3~9X 32mm Red/Green Dot Sight Rifle Scope for 21mm Rail - Black

Leapers 4X32 Compact Scope with Airgun/.22 Rings
 

dinkata

Редовен Потребител
Зависи за какво ще я ползваш, но като най - универсална за мен е 6-24Х50 имал съм 2-3 такива и са супер оптики ! :cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
Също зависи и на каква пушка ще я качиш.
Ако ще е на яка магнум пружинка, май ще е по-добре да е нещо с по-малко увеличение, че не се знае дали отката няма да потроши оптиката.
Аз също съм имал Липърс 6-24 и съм фен на по-големите зумове, но не знам дали ще понесе къчовете на някой Хатсан 125.
 

dberov

Редовен Потребител
Ами аз имах Хатсан 125 и точно поради силния откат и трошенето на оптики я продадох. Сега вземах от ръка една Cometa 400 Compact с оптика TASKO 3-9x40 EG . До колкото ми е известно Комета не е трошач на оптики но гледам с перспектива на нещата понеже може да взема и по мощна прижинка, а за ПЦП вече съм решил да взема при първа възможност. Та за по мощна пружинна пушка гледам да е.

Аз се двоумя между 4-16x50 или 6-24X50, разликата в цената е минимална...
 

lynx

Редовен Потребител
Ако ги правиш сам по майстори ще излезне в порядъка на 200 лева.
Така че не се захващай, много е хубаво но за твоя клас на пушка и оптика ще е много скъпа екстра която не си заслужава.
 
Нагоре