Бенчрест Турнир гр. Пазарджик 24.04.2016г

братушка

Редовен Потребител
Масите от месец вече лежат във София и чакат някой да ги прибере...
Ако някой от София ще ходи в Пазарджик и ще рече да закара масите (или поне част от тях) може да ми пише на лични днес: ще му дам адреса и телефона в София.
В багажника на средногабаритем седан от тези маси се събират 3-4.
 

dberov

Редовен Потребител
Хайде колеги, не се колевайте и идвайте.
Нека уважим организаторите и не гледайте прогнозата, дъжд няма.

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk
 

methaa

Редовен Потребител
Благодаря за мероприятието!
Коварния пазарджишки вятър си показа характера и доказа че няма нужда е силен :confused:
:cheers:
 

anibis

Редовен Потребител
Благодарско на домакините,хубаво състезание стана.:cheers:
 

dberov

Редовен Потребител
И аз се прибрах по живо-здраво.

Благодарско за доброто посрещане и хубавото мероприятие, за съжаление слаба посещаемост със слаби резултати.
Всички си намерихме кусури на пушките и какви ли не извинителни причини но моето мнение е че направихме лоши мишени в нагледно перфектно време което всъщост ни излъга и подкрепям долу изказа на Кирето.

Коварния пазарджишки вятър си показа характера и доказа че няма нужда е силен :confused:
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Аз също благодаря за труда на организаторите, доволен съм въпреки последното място в, което бях сигурен предварително.
За мен по-важно бе участието на олимпийски принцип.
Поздрави!
 

sts1969

Редовен Потребител
Аз поне разбрах причината за лошата си стрелба, но късно.:wall: Предният метален пръстен който е нахлузен на цевта, и на който стъпва предната стойка на оптиката заедно с повдигача, се бяха разхлабили напълно от дългото друсане по пътя. Лошото е че това мога да го разбера само като махна оптиката от пушката. Намерих начин да захвана оптиката изцяло само на цевната кутия. Беров, започвай да събираш пари, искам следващият път да ме изненадаш в Ролс или поне Бентли... за минимално друсане при 200км/ч. :p:D:D:D :cheers:Ето малко снимки и от мен:
DSC_0883.JPG DSC_0884.JPG DSC_0885.JPG DSC_0886.JPG DSC_0887.JPG DSC_0888.JPG DSC_0889.JPG DSC_0890.JPG DSC_0891.JPG DSC_0892.JPG DSC_0893.JPG DSC_0894.JPG DSC_0895.JPG DSC_0896.JPG DSC_0897.JPG DSC_0898.JPG DSC_0899.JPG DSC_0900.JPG DSC_0901.JPG DSC_0902.JPG DSC_0903.JPG DSC_0904.JPG DSC_0905.JPG DSC_0906.JPG DSC_0907.JPG DSC_0909.JPG DSC_0911.JPG DSC_0912.JPG
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
Аз поне разбрах причината за лошата си стрелба, но късно.:wall: Предният метален пръстен който е нахлузен на цевта, и на който стъпва предната стойка на оптиката заедно с повдигача, се бяха разхлабили напълно от дългото друсане по пътя. Лошото е че това мога да го разбера само като махна оптиката от пушката. Намерих начин да захвана оптиката изцяло само на цевната кутия. Беров, започвай да събираш пари, искам следващият път да ме изненадаш в Ролс или поне Бентли... за минимално друсане при 200км/ч. :p

Когато всичко по пушката ми е в ред (оптиката и пръстените не са разхлабени:-[ ), няма значение дали духа вятър или не, стреля перфектно. Една мишенка от днес на 27-28м. Направих 10 изстрела от рест, духаше вятър и листа с мишената се ветрееше постоянно, изчаквах преди всеки изстрел да спре да се мърда. Имах сериозни съмнения в изправността на оптиката, и за това след петият изстрел (колкото и смешно да звучи) я пораздрусах силно, почуках няколко комбъла по тумблерите, след това пуснах още пет изстрела, влязоха си в същата дупка.:D:cheers:
View attachment 59707 View attachment 59708

И какъв е извода?

Преди състезание направи една пълна профилактика на пушката, задължително претягане на ринговете и прострелка на оптиката а не след състезание ;)
Сега намери някой да те подруса с 200км по магистралата да видиш дали пак ще се разхлабят ринговете :D
 

sts1969

Редовен Потребител
И какъв е извода?

Преди състезание направи една пълна профилактика на пушката, задължително претягане на ринговете и прострелка на оптиката а не след състезание ;)
Сега намери някой да те подруса с 200км по магистралата да видиш дали пак ще се разхлабят ринговете :D
:D:cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
Баш преди състезание не се правят промени/ремонти по пушката, само прострелки и пуцаш по мишените, пък каквото стане :)
Имаме колеги, които често пристигаха на състезание с множество части за пушка.
Сглобяват на коляно, кордисват, мерят скорости и веднага юруш по мишените.
Резултатът винаги е един-УжаСт! :D Поне 10 неща не са както трябва.
 

dberov

Редовен Потребител
Никога не правия промени преди състезание, само чистя цевта, сменям малката оптика с голяма и прострелвам след което мятам 30-40 чашки да се омаже цевта и правя няколко пробни мишени. Тоя път обаче имаше пълна промяна. Уж почнах да правя профилактика, после реших да сложа новия резервоар, набутах му дапингер, хайде викам да пробвам и новата цевна кутия по която работих но забравих втулката за трансфер порта у дома, също смених уивъра и модератора и от старата пушка остана само редуктора, цевта и приклада. Стана една каращисана работа като резултатите са далече от това което правих със старата пушка при силен вятър и ще се доработва.

Кирето/methaa пък беше сменял пружини на БК и ударник (мисля че и ударника е олекотяван). По време на състезанието недоволен от мишените слага и маха тежести на цевта а накрая се оказа че не си е замерил скорости и плато и е стрелял извън него. На Светльо/sts1969 ринговете се охлабили…Най добра мишена направи Оги/оги-пз (248 точки) но първата му бе слаба (232т.) което отдавам на коварния вятър, по скоро беше някакво променливо течение защото ветропоказателите показваха едно а след правене на корекция попаденията отиваха на майната си. Та на финала резултатите поне за мен не са добри а задоволителни но това да ни е обеца на ухото за предстоящи мероприятия.
 
Последна промяна:
Нагоре