Online поръчки на пневматично оръжие и аксесоари от страната и чужбина.

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Много неща не знам , не ги и коментирам .


Ама какво да кажа когато в ръцете ми са били алуминиеви за огнестрелно . И то не един , и не два . Били са и стоманени , и титаниеви , дори и 2 карбонови ( колкото и странно да звучи) .


И за куриоз от вчера имам имеил , че една голяма фирма изтегля титаниевия си топ модел . Имало инциденти - заради конструкторска грешка някаква титаниева резба се късала понягога . А по евтините им алуминиеви модели нямали проблем . И точно вчера през деня звънях да кажа на няколко колеги с такива и се ядосвахме че замяната си е време + документална разправия .

Та тези от Алито не ги знам , ама ако ще и платинени да пише че са, дори и не смея да помисля че за 10 долара ще устискат на повече от 22 LR . Или таван 223 . И то за малко .
И аз не знам много неща пък и не ми трябват някои, човек се учи до като е жив.
И за пореден път ти казвам от алуминий до алуминий има огромна разлика, така е и при стоманите и при пластмасите, и като казах, че такъв ефтин боклук не става имах предвид именно, че не става щото ще е от скапана сплав и някой шматьо ще реши да пробва и ще стане беля, може и да не е от първите изстрели. Ето както казваш е станало с даден модел титаниев. И ти като човек занимаваш се с подобни неща не бива въобще да се замисляш дори да сравняваш подобни продукти с тези които се продават в оръжейните магазини. И там е работата, че съм виждал какво става с дефектен заглушител, слава богу нямаше сериозно пострадали. Ей за това реагирам така на подобни спорове разбра ли най-накрая. Защото искам хората да не си въобразяват чудеса и после някой да пострада. И не съм тръгнал да се тупам в гърдите аз това съм виждал онова съм правил и т.н. Имай малко отговорност и пиши внимателно за подобни неща, четат всякакви хора различно възприемат нещата пък и тук реално не ни е работа да ги обсъждаме и да се караме, все пак е форум за въздушни оръжия. Толкова по тоя казус от мен!
 

kosmev

Редовен Потребител
Външен диаметър на тръбата 26.7мм
Външен на втулките 21.9мм.
Дори да сложим луфта между двете, дебелината на стената на тръбата излиза над 2мм.
Снимка на фона на зораки

Един клип който показва луфта на тапите.
Тежи сглобен 130 грама.
Отворите са центрирани, остава само да се разпробият, мисля да почна от 5.2мм.
За мен е ненужно здраво и масивно за пневматика, явно жълтурите опитват да пробият на "другия" пазар, но дали изделието им е безопасно... не знам.
Най-тънкият момент според е мен е дали резбата на тапата е центрирана и ще осигури съосие, но нямам цев да тествам, а и не смятам да го ползвам така.
Моите заглушители ги "нахлузвам" на цевта поне 5см и фиксирам съосието с поне 2 втулки, вътрешните вентилирани, на крайната(тапа) два стопорни винта да захване към цевта и готово - конструкцията на повечето PCP позволява това.
Така няма нужда от "висш стругарски пилотаж" с правене на съосна резба на модератор и цев, което си остава единствения начин да се закрепи заглушител към практически всички огнестрелни...
А ако няма съосие и го сложиш на нещо "огнедишащо", какво ли ще стане? :D
При моите "изделия "на 20 джаула троши 3 пластмасови втулки и "плюе" външната тапа :rolleyes:
 
Последна промяна:

hunter_78

Редовен Потребител
Все пак това е центробежен филтър и нищо повече...

Ако на някой му хареса може да пише на лични,че май няма да стане за моята кола...с по голям дебит ще търся.....замина при колега
 
Последна промяна:

hunter_78

Редовен Потребител
Извадка от закона за разрешената употреба на "филтри"....
1. В т. 4 накрая се поставя запетая и се добавя „с изключение на супресори за дългоцевно нарезно оръжие за ловни цели“.
(5) На лицата по чл. 76, ал. 1, притежаващи дългоцевно нарезно оръжие за ловни цели, се разрешава придобиването, съхранението, носенето и употребата на супресори за него, след получаване на разрешение за придобиване по реда на чл. 76.“
3. Създава се ал. 9:

„(9) При извършването на ловуване и подборно ловуване на дългоцевните нарезни ловни оръжия могат да бъдат монтирани и използвани супресори.
 

Наскоoo

Потребител
Да попитам, някой поръчвал ли е въздушно оръжие от Мундилар, има ли някакви особености самата поръчка, директно до врата ли идва, минава ли през митница, как стои въпроса с гаранцията? Как е най-добре да се извърши плащането - виза, пей-пал, банков трансфер. За сега толкова се сещам...
Благодаря!
 

Sen

Редовен Потребител
Да попитам, някой поръчвал ли е въздушно оръжие от Мундилар, има ли някакви особености самата поръчка, директно до врата ли идва, минава ли през митница, как стои въпроса с гаранцията? Как е най-добре да се извърши плащането - виза, пей-пал, банков трансфер. За сега толкова се сещам...
Благодаря!
Поръчвал съм оттам и оръжие, и аксесоари. Доверен уебсайт са, няма да имаш проблеми. Няма значение как ще платиш. Ако е пейпал, увери се, че настройките на акаунта ти не са да използваш обменния курс на самия пейпал, защото е висок. По банков път не знам дали е възможно, но ще ти натряскат такси за международен превод, които не си заслужава да платиш. Така че по-добре давай с карта или с пейпал, след като си се уверил, че посочената по-горе настройка е да използва банковия курс, а не този на пейпал.
Няма да минава никаква митница и няма да има такси, сайтът е португалски, тоест в ЕС също като нас.
Гаранция - и това се наложи да използваме. Замениха цяла предна тапа на едно Гамо пцп без да правят никакви проблеми. Кореспонденцията на мейла им е бърза и са внимателни.
Ще дойде до вратата на посочения от теб адрес. Ще получиш обаждане от куриер, когато идва да ти донесе артикула. Ако те няма на адреса, започва гоненето по улиците и офисите, естествено ;) Тоест нищо необичайно.
Поръчвай от Мундилар без да се притесняваш, много хора го правят.
 

t.marev

Редовен Потребител
Айде и аз да питам нещо, отдавна се каня....Разбрах че сайтът е точен и проверен, а как стоят нещата с другите пушкала - газови, огнестрелни! Трябва ли да се праща копие от нещо, те изпращат ли уведомления някъде, проблем с куриерската доставка ще има ли....някой ако знае, нека сподели.
Благодаря!
 

t.marev

Редовен Потребител
Аха, не бях обърнал внимание.....Но други продават...там как стоят работите?
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
На такива продукти обикновено има следната забележкс:
This product cannot be ordered and shipped via the webshop.
Само през лицензиран български търговец или магазин.
 

rivan

Редовен Потребител
Поръчах си оптика от али-то:https://aliexpress.ru/item/33014891...1.0&pvid=dc7cf1f4-fa26-4bda-9aa4-e504aac20558
Поръчал съм само оптиката и крепежи, високи.
Очаквах да дойде в пощенския клон по местоживеене, но там ми казаха, че е в митници на български пощи.Всичко , над 20 лв минавало по този път.Оттам ми искат платежно, товарителница и още някои неща на мейла да им изпратя, ще я освободят и тогава ще я насочат към пощенския клон.Трябва ли да очаквам някакви проблеми?
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Имам над 100 поръчки от алито в това число и оптика . Пощенска пратка на 150 лв. минава през митници (когато решат) . А куриерска над 50лв. това за страни извън ЕС. Ако е скъпа тогава може.
 

rivan

Редовен Потребител
Благодаря!Поръчах я от акаунта на сестра ми и се притеснявах да не я вкарам в някой филм.Бях чел, че колега е имал проблеми с оптика, можело да бъде с двойно предназначение(?).Платих 65 лв.
За хроното платих 51 лв, сигурно и то ще е така.
В документите има и декларация, че ще платя мито, такси и т.н. при получаването в ПК.
 
Последна промяна:
Нагоре