Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

old shatterhand

Потребител
Препоръчайте от къде маншет за Гамо 440 , трябва ми за бутало с болтово захващане.
 

cilindura

Редовен Потребител
Ще си дърпаме ушите. Днес, защо не ме попита? :D Магазин пушка.еу или магазин Магнум - Варна
 

didarai

Редовен Потребител
Някой ако знае да има оригинално уплътнение за цевта на ГАМО ЦФХ някъде край него , да драсне едно ЛС да не мъдря ся други решения . [URL="http://forum.airguns.bg/index.php?threads/%D0%A6%D0%95%D0%92%D0%98-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B4%D1%83%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0.112/page-41#post-199415"]Замина си![/URL]
Продаденото ми преди 2 г . за резервно за ЦФХ , от известен Е-магазин , гумено , такова от Гамо Хънтър 1250 , се оказа , че ..... не става !!!
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Преди известно време(половин година)ми се наложи да купувам пружина и маншет за гамо уиспър и се свързах по скайп с човек от arms-bg.com/ и му казах какво търся и какво ми трябва,имаха налични и ми пратиха на следващия ден бяха при мен.Много коректни и дори ми направиха и отстъпка като разбраха че съм от форума.Моя съвет е утре да се обадиш и да им пишеш и да питаш дали имат това което ти трябва.Ако магазина е този за който ти спомена горенаписаното отпада като вариянт :cheers:
 

Vlado

Новодошъл
Да попитам коя пушка е по-точна, Хънтър 1250 в 4,5 или ЦФХ в 5,5 и заслужава ли си почти двойната цена на хънтъра ? Смятам довечера да взема една от двете.
 

lynx

Редовен Потребител
Ако ще се купуват нови от магазина(непипани и със заводската мощност), с ЦФХ-а ще уцелваш много по-лесно.
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Ако намериш ЦФХ в 4.5 още по-добре.Успех и да се похвалиш.
 

anibis

Редовен Потребител
По принцип всяка цев си е различна,някой друг ЦФХ може да харесва едни чашки,твоя съвсем други.
Но най вече стреляме с JSB пробвай 0.510,и 0.547гр. Може твоя да харесва още по тежките,0.67гр. За това ти препоръчвам да си вземеш
от тия тест чашки,пробвай всичките,и то ще си покаже с кои чашки групирва най добре.
http://www.countrywaygunshop.co.uk/wp-content/uploads/2015/04/JSB-Diabolo-Exact-177-Test-Pellets.jpg
 

Vlado

Новодошъл
Нямаха JSB или друга марка комбинирани и взех про хънтър 0,49 гр. и ТС-10 0,68 гр. Като ги тествам ще пиша как е. Пушката е много красива :) не като пластмасовата, обаче силно се притесних от оптиката която взех ей така да не се разкарвам пак сигурно - Гамо 4х32WR. Продавачката каза че била най-продаваната, ама то сигурно заради цената. Бях чел някъде тука че трябва да е с фиксирано увеличение за пружинки, викам си идеално, обаче като погледнах в къщи вече през нея и кво да видя - че като си движа леко главата и кръста се мърда и той. Ужас. Не знам дали да я монтирам или да си карам без нея. Потърсих тема и видях че има такава ама .... 130 страници. Като имам време ще чета малко по малко. Това ли е паралакс ? Плюс това на няколко метра - мъгла. Аз си мислех че фиксирано значи ..... всичко фиксирано. И сега как да се прицеля :D ? Сега ще я прострелям на механични да видя как е, пък за оптиката .... не знам на някакво определено разстояние ли трябва да е от окото ?
 

edinmilion

Потребител
Трябва поне 7-8 сантиметра, няма ли някакво ръководство към тази оптика?
Най добре е наистина малко да постреляш на механични и като свикнеш с пушлето, тогава да сложиш и оптиката, тъкмо ще ти е още по интересно.
Мъглата за която говориш, пробвай с диоптриката да настроиш, то вярно фиксирана, но това е само за увеличението, не го разбирай дословно - няма око с око еднакви и е нормално да има макар и дребни настройки. Общо взето си избързал с оптиката, после ще ти се прииска и друга скала и какво ли още не, но няма лошо де и аз за сега само една съм пробвал :D
 

andi

Редовен Потребител
Много се заиграх с 1 Гамо Екстрем 5,5мм. Газифицирах го , направих зареждането и спусъка много по-леки , + няколко нови детайла.
Ако приемем идеята на Гамо , че това е играчка за пликинг , са получи много зарибяваща "играчка" . Ама съчмите мн бързо вървят .
Фабрично с 88гр СО2 правеше 30тина изстрела с около 160-170 мс - идеята беше да направи много изстрели с 220-230 мс и да ползва на механичен мерник. Получи се приблизително това с 1,03гр :
175 бара -210мс
165 - 220мс
155 - 240
145 - 240
135 - 240
125 - 235
115 - 230
105 - 215
95 - 200
90 - 190 мс
на всеки ред са по 1 барабан (х 10) . Около 70 изстрела в 20метра коридор ,или 100тина в 30м коридор .


Понеже колега питаше изрових какво съм писал . Ама Екстрийма си е въглеродка и неправилно е сложен при пружинките на Гамо . Човека не знае къде се пише за него . Според мен трябва Модератор да го махне от заглавието на тази тема , и да го премести с постовете при ПЦП . Или да се направи нов раздел СО2 .
 
Последна промяна:

ssn

Потребител
Моля модераторите да прехвърлят и всички постове коментиращи Гамо екстрийм СО2 в темата за СО2, че така си остават навеки тук.

Прехвърлено.

Благодаря!!!:cheers:
 
Последна промяна:

lacezarasia

Новодошъл
здравейте, ако може някой с Gamo cfr igt 5,5мм да си каже мнението-скорост, точност, сила, далечина на изтрела!
 

SetheriaL

Новодошъл
Gamo Shadow IGT .22 много шумна

Закупих си въпросната пушка вчера (абсолютно зелен съм в сферата). Като се прибрах реших да стрелна веднъж на празно (без чашка) за да видя всъщност колко се чува. Бях доста учуден защото пука доста здраво. Чува се като пиратка направо. Даже излиза и пушек и мирише малко като на барут (не знам това до колко е нормално).
Преди да я купя изгледах доста клипчета на различни пушки, не само с газово бутало ами и с пружина и въобще не се доближаваха даже до такъв пукот при стрелба, а до колкото разбрах даже буталото би трябвало да е по-тихо.
Ясно ми е, че от клипче няма как да се добие на 100% адекватна представа колко е силна но правя съпоставка с това колко силно се чува когато се случи някой да говори на клипчето и спрямо силата на говора ми се струваше, че пушките са адски тихи.

Та идеята ми е, така ли трябва да си звучи наистина или е възможно да има някакъв заводски дефект.

Благодаря предварително на всеки който реши да даде малко светлина по въпроса.
 
Последна промяна от модератор:

Plamenf26

Потребител
Дефектa е в стрелеца - да си гледал клип, в който стрелят без чашка? А и колко тиха очакваш да бъде...
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
1. Никога повече не стреляй без чашка.
2. Желателно е пушката да се разконсервира преди употреба.
3. Звукът ще е по-слаб с чашка в цевта. На открито ще е още по-тиха.... И честита пушка!
 

SetheriaL

Новодошъл
Много благодаря за конструктивния отговор.

Мога ли да помоля само да обясниш какво значи да се разконсервира?
Смисъл, че трябва да се постреля с нея или...?

П.П.
Съжалявам, че съм пуснал темата в грешният раздел
 
Нагоре