ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Kameno Karp

Редовен Потребител
Най-вероятно бутилката и въздуха в нея са доста топли. Като се охлади бутилката и налягането в нея пада. Преминаването на тия 300 бара не е препоръчително. Но пък от 310-320 бара,нищо няма да и стане. Най-много малко да и се поскъси живота.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Или, манометърът не показва вярно. Разлика от 15 - 20 бара, при загряване - изстиване е нормална. Но 50 бара и отгоре, не е възможно да ги губи, при охлаждане.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Колко е обема на резервоара на пушката - 300, 400, 500 см3? До колко го изстискваш - или до какво налягане стреляш, 120, 130, 140 бара? От изстиването като падне налягането, ако и пушката пълниш от по-ниско налягане и е с голям обем и ето ти резултата.
От тази малка бутилка ако има наистина 310 бара, и пушка примерно 300 кубика, от 150 бара ще я напълниш първия път само на 290-295 примерно.
 
Последна промяна:

mgrosco

Редовен Потребител
Работно налягане на бутилките е 250 бара. Разполагам с два броя по 0.5l, като обикновено стрелям до 180-190 бара. Започвам да зареждам голямата бутилката от около 190 бара. Компресора е Туксинг 031 и работи само на втора степен когато започна от 190 бара да пълня. За течове не съм гледал. Този уикенд ще обърна внимание и за течовете.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Ако бутилката ти е 6 л на 310 бара, пушката 2х500 кубика имащи 180 бара и ги пълниш до 250 бара, зарядна станция с тънък маркуч- 0.5 см3, при 10 градуса околна температура, ще имаш само 4 пълнения.......Просто интерполиране ни показва по 15 бара спад в бутилката на всяко пълнене.
Трябва да си сигурен, колко ти е действителното налягане в бутилката, за да правиш сметките. За целта ако имаш манометър на зарядната станция и със затапен щуцер за пълнене да видиш колко има в бутилката.
Ако в изстинала бутилка имаш 280 бара ще напълниш пушката само 2 пъти. Но ако при първото пълнене на пушката налягането в нея е било по-ниско, примерно 100 бара, а бутилката реални 280 бара, даже няма и да достигнеш 250 бара, а ще се изравнят наляганията на 248 бара.
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Поръчах го от "ИМИ СПОРТС". Чаках, около 3 седмици, излезе ми 4580 лв. Работят директно с производителя. Компресорът идва окомплектован с масло и филтри, които трябва да се поставят, преди първото стартиране. Има и брояч на работните часове.
Ники не е ли крайно време Русенската група да си направите компресорна станция край града и да си пуснете магистрални тръбопроводи за високо налягане по кварталите... :) ,чиста работа!
Наздраве!
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Пешо, от твоята уста - в божиите уши! Досега ни спасяваше Гошо. Ето го и моят сладур. От 200 до 295 бара, напълни 12 литрова бутилка, за около 4 минути. Моделът е Coltri Icon 100 LSE EM. Монофазен, 2,2 kw.
 

Attachments

  • 20240223_222440.jpg
    20240223_222440.jpg
    362.4 KB · Прегледи: 84
  • 20240223_222450.jpg
    20240223_222450.jpg
    251.7 KB · Прегледи: 84
Последна промяна:

nikolaym

Потребител
Има ли законови изисквания за се пълнят бутилки комерсиално ?
Понеже в нашия краи не ми е извесно да се предлага тази услуга
 

Laferrari63

Редовен Потребител
Всякакъв вид услуга, която се предлага срещу финансово възнаграждение трябва бъде декларирана :D . Това е по закон. Иначе други законови изисквания няма. Можеш да пълниш спокойно и на други хора. Ако обаче си решил да пълниш с Туксинга, ще те посъветвам да не го правиш.
 

nikolaym

Потребител
Всякакъв вид услуга, която се предлага срещу финансово възнаграждение трябва бъде декларирана :D . Това е по закон. Иначе други законови изисквания няма. Можеш да пълниш спокойно и на други хора. Ако обаче си решил да пълниш с Туксинга, ще те посъветвам да не го правиш.
Това е ясно че трябва да се декларира
Мисълта ми е законови изисквания все пак се работи с високо налягане.
Говоря за професионален компресор
Не е точно така. В службата,колегите които пълнят нашите бутилки трябваше да изкарат курс за компресористи.
Ясно ще се поинтересувам
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Вторник съм на работа и ще ти направя някоя снимка,да придобиеш някаква представа. Ама всичко зависи по колко бутилки и с какъв интензитет очакваш да пълниш. В професионалните пълначници има стационарно монтирани по няколко бутилки по стотина литра,вързани за компресора,една за друга и за зарядната станция. Тия бутилки ги държим на 250 бара. Идеята е следната. От тия бутилки пълниш бутилката до 250 бара и после компресора донапомпва от 250 до 300. Така много се съкращава времето за пълнене. Не е като да пуснеш компресора да бръмчи от 0 до 300!
 
Последна промяна:

radosten

Потребител
Сега, като ми дойде сепаратора, ще дойда при теб да го монтираме, заедно със серпентината, която ми подари.
Колеги монтирахме сепаратора, аз гледах един приятел го монтира, а той разбира, повярвайте ми. Но имам проблем, бавно зарежда, загрява много на ниво картер и първа степен. Идея си нямам защо, ако някой има представа да пише.
 

Attachments

  • IMG_20240225_181903.jpg
    IMG_20240225_181903.jpg
    757.6 KB · Прегледи: 53

Kameno Karp

Редовен Потребител
Гледам,че си го тунинговал даже. :lol:
Помпи по-бавно от колкото без сепаратора ли?
Пък като имаш време ми звънни.
 

radosten

Потребител
Това не знам коя година е било, но 2023 година се скарах с тях. Пратих клиент да си напълни карбоновата бутилка и да му монтират крана. Взеха някакъв самоделен инструмент, който навиха на крана и с ЖЕЛЕЗЕН ЧУК го биха 10 пъти да се "пристегнал" хубаво! Направо онемях , дори в устието на бутилката карбона леко се понапука и изрони. После се оказа, че уплътнението беше скъсано и не можаха да развият 2ма човека крана при празна бутилка. Биха я с чука над 1 минута по крана докато тръгне да се развива. Следователно дори препоръчах на клиента тази бутилка да не я ползва, защото изпускаше от устието и му дадох чисто нова за моя сметка, защото не ми се рискуваше. Момчето, което беше там и монтира крана си нямаше никаква идея какво прави! Каза, че всички бутилки стягали така. Реално беше като зарядна станция, която се навива на крана но с дълга метална дръжка, която беше направо огъната от чука с който я биеше. Шок !
Крана съм го стегнал на ръка, какви чукове и менгемета,
 

radosten

Потребител
Направих клипче как се слага кран на карбонова бутилка. Който иска да стяга с чук,с лост,с гайковерт и каквото му хрумне,който иска да стяга така,както съм показал.
Така съм го монтирал и моя, на ръка.
 
Нагоре