ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

sts1969

Редовен Потребител
Здравейте,
всички тук пишат за едно буталните компресори подобни на този модел TUXING TXES031 и проблемите и подобрения по тях, но има и двубутални (много малко информация намерих за тях) както и такива на 12 волта и трансформатор на 220в като TXET061 и вариации TXET062, TXET063.
Някой може ли да сподели опита си с такива? Чупят ли се, загряват ли много?
Как компенсират липсата на масло и сложни охлаждания?
Привет! Ползвам TXET061 (без автоматично изключване) от 2 години, доволен съм, но го ползвам рядко защото и рядко излизам да стрелям. Пълня директно пушката, чиито резервоар е около 250 сс. Отнема около 5-6 мин. в зависимост от обема на филтъра който закачам след компресора. До сега не е вдигал повече от 37-39 градуса, не е от най-тихите, има и вибрации, но за мойте цели си е повече от добър. Иска си леко обслужване, подменям греста на триещите места и лагери, винаги капвам 3-4 капки силиконова смазка в сервизният отвор преди всяко помпене, подменям редовно памучният филтър в сепаратора за конденз (вътре в кутията) като винаги след помпене го оставям да поработи на празен ход с отворен кондензен клапан...в общи линии това е. Работи си машинката, и за мойте нужди си е перфектен, но ако искаш да пълниш обем по-голям от 500сс, по-добре се насочи към мощен компресор.
 

kamikadzzze

Потребител
Много благодаря за отговора,
исках да видя как се поддържа и го потърсих, попаднах на официално видео, което може да е полезно:
Като цяло изглежда да е добре направено малко компресорче, което даже има серпентина, макар тя да не е се обдухва директно.

Още едно (старо) видео което сравнява различни компресори и в предпоследния се вижда дори къде е "сервизният отвор" в който се капват по няколко капки силиконова смазка.
 

shaman

Редовен Потребител
се вижда дори къде е "сервизният отвор" в който се капват по няколко капки силиконова смазка.
И внимателно, че в този отвор отвътре влиза едно маркуче отвътре и при мен беше откачено.. та колкото и да капваш в отвора маслото си пада вътре в корпуса... Гледайте внимателно преди да слагагте масло ;)
 

radosten

Потребител
Колега SAIMAN с този туксинг си влязал във филма. Не знам защо прави така , но повярвай ми дори и да намериш проблема и да го отстраниш ще се появи друг. Прегледай в тази тема 20-25 страници назад и ще видиш ,че от компресорите само за туксинг се говори . Проблеми , съвети, модернизации, колкото искаш ще намериш. Евтин е , но и дертовете му не са малко. Моят и на доста колеги е този . За 2 год. и 720 мин. работа общо, никакъв проблем . Само смяна на масло и филтър. Е то винаги има и първи път , не е вечен сигурно ще направи проблем , но за сега няма. View attachment 116807 По скъп е , но безплатен обяд няма.
Гледам в Алито, цени от 470-1350,а ми изглеждат еднакво. Твоят от кой модел е Чоби ?
 
Последна промяна от модератор:

shaman

Редовен Потребител
Неговия е супер-дупер уаууууу модела! :lol:
Като гледам видеото на колегата Сайман - модела е Tuxing TXES022 (със сепаратор)
А на Чоби е Yong Heng - определено според мен са по-добри от туксинг !
 
Последна промяна:

Чоби

Редовен Потребител
IMG_20240328_225033.jpg Този е истинския , а това е подобен но е ментак IMG_20201031_155558.jpg

Неговия е супер-дупер уаууууу модела! Не знам какво искаш да кажеш с това , но за 800 мин. без никакъв проблем или някаква модернизация - побългаряване. Онази бутилка която продавам 15 л. от 270 до 310 бара я помпи с три почивки по 13 мин. помпене между почивките.
 

kamikadzzze

Потребител
Този Yong Heng има ли сепаратор?
Сигурно има защо видях това в тубата:
Не знам до колко може да му се вярва на този де.

Ако изберете между Yong Heng и двубутален туксинг какво бихте избрали?

ПП: на Yong Heng определено е дразнещ термометъра с батерии на който на практика не можеш да разчиташ винаги и все трябва да го мислиш.
 
Последна промяна:

emci74

Редовен Потребител
На Туксинг термометъра е същия дразнещ тип. На 3ия месец батериите му умряха.
Двубуталния винаги е за предпочитане.
 

Вилян

Потребител
И аз го гледах Vevor-a, реално разликата му сн YongHeng-a е, че термометъра не е на батерия и има ламаринена обшивка (откъм пробката за маслото). Друга разлика не видях, но ще е интересно някой да сподели.
ПС. Виж обаче цените, на мен от двата реселъра на Vevor ми даде различни (и двата с free shipping):
1715150530523.png
 
Имам проблем с китайския бяс,по скоро чудене,долната част на серпентината загрява буквално няколко секунди като го включа,нямам спомен преди как беше. Иначе си помпи ,няма ядове
IMG_20240328_114552.jpg
 

Вилян

Потребител
Току що заръчах Vevor-a. Не се сдържах :) 385 лева с доставката (имах някакъв купон за 10 евро отстъпка, но и доставката беше толкова). Прилича на YongHeng-a, но ми се струва дори с леки подобрения (по нагоре ги споменах). За тази цена не мисля, че повече може да иска човек. От сайта на Vevor заръчах, не от Али (там са малко по-скъпи).
1715364348112.png

Ще си призная, че чукча не е читател, ами писател.. не можах да изчета всичко назад, но мернах 5W40 и т.н. На сайта на Vevor (който наистина е доста читаво направен) изрично е упоменато ISO 46 ... Има разни компресорни масла в БГ , които са си баш COMPRESSOR OIL ISO 46 2901 , та питането ми е - открили сте нещо, по-добро от ISO 46 маслата ? Доколкото знам това масло не е баш за конвенционална употреба, няма маслена помпа, т.н.
 

valcholakov

Редовен Потребител
Току що заръчах Vevor-a. Не се сдържах :) 385 лева с доставката (имах някакъв купон за 10 евро отстъпка, но и доставката беше толкова). Прилича на YongHeng-a, но ми се струва дори с леки подобрения (по нагоре ги споменах). За тази цена не мисля, че повече може да иска човек. От сайта на Vevor заръчах, не от Али (там са малко по-скъпи).
View attachment 117096
Аз ползвам същия от 1 год. Пълня 6л бутилка веднъж седмично. Засега няма проблеми. Допълването от 200 до 300 бара е 30-35 мин.
 
Нагоре