Мнение за първа въздушна пушка.

м.м

Потребител
Значи само самата цев отвънка и това е самата поддържка на пушката така ли?
 

Engineer

Новодошъл
Здравейте, колеги аз съм неопитен в стрелба с въздушна пушка, имам желание да се науча. Прочетох във форума доста мнения, коментари препоръки. КАто за начинаещ реших да се науча "да ходя преди да бягам" и се спрях на два модела пушки в ценовия клас 200 - 300лв. Може ако някой има мнение да каже от своя опит какво мисли. Благодаря ви.
 

rivan

Редовен Потребител
За първата пушка нямам впечатления, втората я имам от 15-20 години. Може да и се докара мощност 12-15 джаула, лека и удобна, добра цев. Спусъкът е тегав, което вреди на точността. По-новото производство, като това от линка е с пластмасова цевта кутия, което не е ок. Ако избереш тази пушка, търси поне втора ръка, от старите, изцяло метални. На пазара има много и по-добри предложения. Прочети другите теми от раздела, писано е много, има и доста по-добри предложения. Успех!
 

Engineer

Новодошъл
Благодаря ти за мнението, за Байкала продавача твърди, че всичко е метално в нея, но аз като не разбирам колко е да ме метне.
 

rivan

Редовен Потребител
Има снимки, виж как изглежда изцяло металната, новите са облечени с пластмаса там, където се чупи при зареждане, детайла с цевта. Но разгледай все пак и други пушки!!!
 

Камен Пешаков

Новодошъл
Здравейте! Аз съм нов в форума. Бих искал да ви попитам, като по опитни предполагам че ще ме насочите правилно. Търся си пушка до 500-600 лв. 5.5 БЛАГОДАРЯ предварително.
 

Engineer

Новодошъл
Колега, аз също съм нов, поставих наскоро пост за конкретен модел пушка, но уви никой не го е притежавал и ползвал. Лично аз се спрях на пушка с газово бутало на фирма Умарекс. Това е като с жената и колата, късмет.
 

Hidden

Редовен Потребител
Колега, аз също съм нов, поставих наскоро пост за конкретен модел пушка, но уви никой не го е притежавал и ползвал. Лично аз се спрях на пушка с газово бутало на фирма Умарекс. Това е като с жената и колата, късмет.
Не е точно така, даже е обратното. Кометата са я имали доста хора и ако я вземеш и ти ще си доволен. Изпитана пушка е. Ако си вземеш жена, която много са я пробвали...а бе друга работа е ;)
 

ATO

Редовен Потребител
[U]Камен Пешаков,[/U] първо и най-важно е за какво ще се ползва? Тогава ще получиш по-добри съвети и насоки. И понеже не си упоменал, аз ще ти дам само пример. Имам две пушки Weirauch, едната е 4.5, другата 5.5. Тук някои колеги ще се опитат да ме уборят, но до 30-35 метра и двете са с еднаква стрелба, 4.5 е може би една идея напред. След това 5.5 си е 5.5. Комета е добра пушка, както са ти дали съвет. Имал съм две различни, бях доволен. Съотношение цена - качество, може би най-добрият вариант.
Ти избираш. Успех!
 

Hidden

Редовен Потребител
Не съм чел много за нея, нито съм я виждал на живо. На пръв поглед не изглежда зле. Не знам само дали тази част над цилиндъра е метална. Би трябвало да е. Умарекс най-често правят читави неща.
Зачетох се в коментарите под рекламата - има и негативни отзиви, касаещи например спусъка, който ми изглежда като стария Гамовски спусък.
 

t.marev

Редовен Потребител
касаещи например спусъка, който ми изглежда като стария Гамовски спусък.
Стария "Гамовски" спусък е един от най-добрите създавани досега. Не е случайно, че се произвежда и монтира на неизброимо количество пушки. Изключително прост и надежден! Това че не е подходящ за нЕкои видове стрелба и по--скоро за нЕкои стрелци е съвсем отделна тема и въобще не помрачава достойнствата му.
За съжаление, на този пушка е монтиран друг вид спусък, който също е популярен и вероятно е съвсем подходящ, за пушката на снимката.
Аз също нямам преки впечатления от пушката, но нищо не пречи да се види и прецени.
Както каза АТО, най-важно е за какво ще се ползва пушката. Ето тук може да хвърлиш едно око.https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Избор-на-въздушна-пушка-нЕкои-съображения.11924/
 

Engineer

Новодошъл
Колеги, благодаря отново за мненията, след като звъннах тук и там по магазините, ми казаха, че в момента няма наличност и очакват доставки. Записах се за конкретния модел и сега чакам да пристигне, изгледите са дълго чакане. Ще взема модела който ви показах, имам някакво чувство, че като за първа пушка е добър.
 
Нагоре