МП-512/513М ; ИЖ 61/60 ; ИЖ- 38

Pornofil

Новодошъл
Здравейте. Някой знае ли откъде мога да намеря пружина за този модел?
IMG_20220313_134345.jpg IMG_20220313_134340.jpg
 

Hidden

Редовен Потребител
Не е Байкал, ИЖ-38 е. Съмнявам се да намериш оригинална пружина на разумна цена.
Ето размери на пружината, свалени от оригинална неработила съветска пружина: дължина- 26 см, външен диаметър - 19.4 мм, дебелина на тела - 2.6 мм, брой витки - 39.5 броя. Имай предвид, че тия размери са снети с моя китайски шублер и може да има разминавания, макар и дребни. Друго - имам няколко такива пружини и има малки разлики в техните дължини.
Ако съм на твое място хващам шублера и отивам в оръжеен магазин - меря пружина за Гамо 440 и за малките Хатсани и взимам по-близката по размери. Е, ще трябва и да се реже, вероятно.
 
Последна промяна:

6tangata

Редовен Потребител
Тук за няколко месеца съм писал на няколко нови члена (и на този от темата), че имам части, каквито търсят. Евтино, скъпо даже не намират за нужно да ми върнат едно ЛС. Ай сиктир БАН. Не че съм голяма работа, ама се намират части за някой въздухарки....,ама вече и съвети не давам, нещо се изродиха нещата.....на всеки едва ли не си длъжен да му дадеш съвет за пушка или да му намериш части.
 

niki 67

Потребител
бул.Цар Борис III No:137 Булармс, имат маншети за МП513М, преди малко си купих.
 
Последна промяна:

wakafaka

Редовен Потребител
Имам няколко питанки. Знам че ИЖ-38 е с полигонална цев и е супер точна.
Някой мерил ли е туиста на цевта или до какви скорости са точни? Смисъл дали става да се свали и имплантира в PCP пушка с идеята да се използва за слъгове?
И евентуално кои други подобни пушки са с полигонални цеви?
 

DeadShot

Редовен Потребител
А на иж38с от кои модели пушки пасва пружината? Смятам да възстановя моята.
 

Kos

Новодошъл
Някой да знае какво газово бутало може да се сложи на МР 513 М?
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Няма никакво,заради централното зацепване!Нарадва ли и се?А пък и да можеше я виж тази с фабрична газова за 230лв.,без да се занимаваш с простотии!
 

Kos

Новодошъл
Ясно. Благодаря! Чудех се защо и в руските сайтове няма инфо за такова, а къде бил ключът )
 

Kos

Новодошъл
В тази връзка този модел е интересен, но май го има само в Китай, Шри Ланка и Южна Африка...
 

Hidden

Редовен Потребител
но май го има само в Китай, Шри Ланка и Южна Африка.
Не позна. Има го и тук, но с малко по-различно име:



Само, че тук е без пълнител. Според мен това е плюс.
 

Kos

Новодошъл
Не позна. Има го и тук, но с малко по-различно име:



Само, че тук е без пълнител. Според мен това е плюс.
Мислиш, че би повлияло на точността?
 

Hidden

Редовен Потребител
Името ли? Едва ли.
Ако питаш за газовото бутало - ако е добре направено би трябвало да я подобри.
Според пълнителят може да я влошава леко. Често е така при пцп-тата.
 

jurdge

Новодошъл
Колега, никоя фирма не изработва приклади от Чам. Най - малко руснаците. В бившият съветски съюз, а и в днешна Русия прикладите на тези пушки се изработват от бреза. А субстанцията Super Blue не е никаква оксидация, а е имитация (байц). Тази субстанция е на химическа основа, съдържаща твърде много кислород и е изключително агресивна спрямо метала. Правил съм изключително много експерименти с всички на пазара т.нар. студени оксидации. Последиците от третирането на черните стомани с тази химия в последствие са плачевни. След нанасянето върху метала тази идиотщина Super Blue и подобните й, продължава да корозира в дълбочина. Понякога води до изключително тежки корозийни последици. Ако смяташ наистина тази пушка да е реставрирана и да изглежда наистина добре, да е дълговечна и да остане и след теб дори, намери майстор, който прави истинска оксидация.
Поздрави!
Относно Super Blue , а и Perma Blue , изобщо не мога да подкрепя твърдение , че не е студена оксидация. Работя с нея ( Super Blue ) постоянно , и резултатите са перфектни.Нямам рекламации.Тя е и за полирани повърхности.Обезмаслява се , нанася се, изчаква се 30-40 СЕКУНДИ, и третираната повърхност СЕ ИЗТРИВА ГРИЖЛИВО ! , например с обезмаслител.След това може да се шлайфа съвсем леко със стоманена вълна 0000 - ако ще се повтаря същата процедура - за повече наситеност на черното , и така може и 10 слоя да се нанасят.Накрая се накисва обилно с масло.
 
Нагоре