МИШЕНИ - снимки. За мунициите и групите.

dberov

Редовен Потребител
Добре е човек да има в куфара си десетина такива мишени за прострелка на дистанции над 100 метра, попаденията се виждат много отчетливо.
 
Последна промяна:

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Да открия годината с една мишенка от ФТ поза, която типично вече за мен я повторих :D:D (нямах 2-мишена да лепна) отбелязаните с червен химикал са от първата серия която излезе по успешна, имам снимка и само първия път като я стрелях мишената ще пробвам да я кача от телефона, малко по-късно.
Резултата е :
-първа стрелба - 238 т.
-втора стрелба 232 т.
смятал съм ги както се смята в стандартния Бенчрест. - дистанция 25 метра, поза - ФТ, чашки JSB 0.547 г. Пушка Самоделка на правоток :D
На края за да изпразня малко резервоара напрасках 20 изстрела на бързо най-отдолу! Времето спокойно с лек полъх на моменти облачно, че чак мрачно си беше стрелях след 17 часа.
И да не забравя Мишена номер 13 (фаталната) при втората стрелба аха да откажа изстрела и стрелнах, та повторих от яд, но по добрия изстрел не съм го зачитал в точките ;)
Мисля че мишената се получи добре, като се има предвид, че стрелях с не добре простреляна оптика и стрелях с корекция в ляво, и целта ми бе по скоро да уцеля кръга на 9-ката.15.02.2015.JPG
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
На Любо жокер му не требе,той си стреля много добре и то не само с неговата си пушка,ПУ ПУ да'н тъ уручасам.:bravo:Чесно да ти кажа малко ти завиждам за мишената а и затова че все пак стреляш.Аз последно време само си просвам възглавничката постредата на хола и си седя само така и се правя че стрелям:'(.Скоро ще променим това надявам се :cheers:
Иначе браво за мишената,макар че не веднъж съм те виждал на живо как ги дупчиш с твоят перфоратор за 10-ки.
 

sts1969

Редовен Потребител
Поздрави за мишените! Качи една снимка на самоделката че все ме грезе че не съм я виждал как изглежда :cheers:
 

anibis

Редовен Потребител
Поздрави за мишените! Качи една снимка на самоделката че все ме грезе че не съм я виждал как изглежда :cheers:
Ще изпреваря Любо.Eто някоя друга снимка на самоделката,страхотна пушка.
http://i1130.photobucket.com/albums/m535/miroslavcho7/15022012195.jpg
А така дойде при мен.

http://i1130.photobucket.com/albums/m535/miroslavcho7/o633417901592821814.jpg
 

FreeMan

Редовен Потребител
Само че не е само от пушката!
Със сигурност има и по-точни, но Любо компенсира с точност.
Браво!
 

Dominus

Редовен Потребител
Днес сефте се пробвах в новата дисциплина ФТ-БР.
Чашки екзакт, кал.4.5, скорост 237-238 м/сек.
25м. с изобилен вятър. Студ също не липсваше [emoji3]
Всичко вървеше прилично, предвид, че не съм кой знае какъв стрелец докато не стигнах най-долния ред. Изведнъж нещата се осраха тотално, докато на 24-та дори не влезе в листа. Усетих се, че стрелям над едни паднали ламарини в двора и съм почнал да ги позабърсвам. Накрая завърших с група от 10 изстрела в незачотната на втори ред.
За мен резултата е доволен предвид вятъра и способностите ми.
4b1deb86cb47a195cdd975985fe8914c.jpg
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Супер е мишенка, в тези условия които си описал няма какво повече да се желае :cheers:
Относно непредвидените препядствия и на мен са се случвали бая пъти такива неща - странни рикушети и отклонения в разни клончета и тревички стърчащи пред най-долните мишени :D
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Днес реших да пострелям и аз. Поза - седнал ФТ.
Пушката е Hammerli AR 20 FT. Разстояние 25метра по 5 изстрела в мишена. Първата мишена е с Експрес а втората с ЕкзактIMG_20150221_165141.jpg IMG_20150221_165150.jpg
 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Днес повторих упражнението 16j, 25m FT-BR.
Този път вятъра беше мнооого слаб, но като цяло днес стрелбата не ми се получава. Клатя като за световно и не мога да я успокоя. Мишената вече си е за 25м., което позволява да я точкувам по правилата.
e5816b1d3a936b90fb46d8e6e3e130b9.jpg

И не на последно място-вече пушката е на въздух.
 

didarai

Редовен Потребител
Днес и аз реших да открия годината . Грабнах пушката както си я бях "захвърлил" , от последната стрелба насам (пред 5-6 месеца) и бегом на рубежа .
За пръв път пробвах стрелба по мишена от този тип и тъй като и хал хабер си нямам кво има на мишената , ще помоля колегите стрелящи по такива за коментар .
Стреляно е на 25 м . , с предна упора чувалчета с пясък , от предният капак на колата , позиция ....нагъзен . Условията .. "пасмурно , небольшой дождь" , вятър от 0-ла до среден , на пориви .
Пушка Gamo CFX 4,5 мм . ; JSB експрес 0,51 гр . в 16 джаула. Оптка ЗОС на Х40 .
Последната група (най-долу в ляво) е с тежкото (0,547 гр ) ЖСБ , колкото за пореден път да се убедя , че не са моите чашки .
Другите групи са мерени по краищата и по реда отгоре надолу са ф12 ,13,15 и 16 мм .
 

Attachments

  • 6666.JPG
    6666.JPG
    1.4 MB · Прегледи: 92

Dominus

Редовен Потребител
Евгени, точкуване по снимка е невъзможно, а и мишената ти е за 50м. Като за пружинка си много добър.
 

lynx

Редовен Потребител
Евгени, тая бланка за мишената май аз съм я правил и кръгчетата не са с правилните размери за бенч на 25м.
Групите за пружинка са си ОК, но стрелбата за точки не е показателна.
 

didarai

Редовен Потребител
:) ... нямам представа каква трябва да е мишената . Не можах да намеря от къде да сваля за беннч на 25 м , а и не знам точно коя е правилната . Питах .... тази ми дадоха :) . Малкият кръг е на 7 мм по края на контура , разпечатано на А4 . Но това по-скоро бе експеримент . Не ме влече такава стрелба. Нямам нито опит , нито оборудване и надали ще повторя . Направих я по-скоро за добиване на представа долу горе кво се постига с ПП , за някой имащ намерение да практикува . Благодаря за мненията :cheers:

Мноу ляб требе да изядем да те стигнем,браво!:bravo::cheers:

Благодаря за похвалата, но истината е , че резултата се дължи по-скоро на оръжието от колкото на стрелеца . Със сигурност някой по-стабилен , с по-бистър поглед и по не-треперещ ще направи по-добри резултати .Да не говорим , че за мен няма вятър :) . Всичко пера на кръста .Не бях стрелял отдавна с ЦФХ-са , спусъкът ми се стори лек и 2-3 пъти ме изненада .
 
Последна промяна:
Нагоре