МИШЕНИ - снимки. За мунициите и групите.

njatanasow

Редовен Потребител
Незнам какво не ви харесва в оригиналната мишена.Нали трябва да има полета за записване на резултата на всяка мишенка.
Едвали са неабходими толкова незачетни,но........всъшност всеки избира това което му харесва ;)
 

Attachments

  • BR25x25 A4.pdf
    249.3 KB · Прегледи: 56

Dominus

Редовен Потребител
Стана въпрос за размерите на самите мишени и така се стигна до тук.
Прав си, че трябва да има кутийки за точките и вече има. Вече гаргата е тотално рошава.
Аз повече не виждам какво да й се подобрява.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Кид ме помоли да му дам мишената с 15, 25, и 40мм. с ФТ убойни зони.
Не мога да му я пратя на ЛС, пък и смятам че и други колеги ще са заитересовани, затова ги качвам тук.
 

Attachments

  • Target 15xFT v4.pdf
    768.1 KB · Прегледи: 35
  • мишена 15мм..PDF
    898.5 KB · Прегледи: 27
  • Мишена 25мм..jpg
    Мишена 25мм..jpg
    282 KB · Прегледи: 50
  • Мишена 40мм..PDF
    15.5 KB · Прегледи: 30

methaa

Редовен Потребител
Една единствена мишена от днес.
На клипа се вижда силата на вятъра. Стрелях в малкото моменти когато вятъра не скубеше косите. Мишената не e стандартна, но само с такава разполагам.
Като цяло съм доволен от резултата.


03.03.15.JPG

п.с. помогнете ми в смятането на точките, по моя сметка излизат 218, но се съмнявам в мишена номер 23 която не успях да уцеля.
 

dberov

Редовен Потребител
Кире, тия ветропоказатели ще излетят бре, уцелил си Пазарджишки вятър днес.:cheers:
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Точно затова пуснах и файловете няколко поста по нагоре за да може който иска да си изкара реална мишена А3 и да си смята реалните точки.Има пуснати от колегите за А4 еквивалентни на тези на А3 на които също може да смяташ точки но тези за съжаление май не отговарят като размер за да може да смяташ реално.Когато ги правих просто прекопирах от едно хвърчащо листче и съм мерил по него а то колко е било вярно не се знае.
Когато мога ще пусна вече енда тема за обща поръчка за бенч мишени и ако се събере бройка ще разпечатам коректни мишени по стандарт.Но засега съм зает с други ангажименти и на работа и в личен план и нямам времето да се занимавам и с това.:cheers:
 

methaa

Редовен Потребител
Кире, тия ветропоказатели ще излетят бре, уцелил си Пазарджишки вятър днес.:cheers:

Корекцията варираше между 2 и 6 см. Показалците ми помогнаха страшно много.

Забравих, дистанцията е 50 метра.
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
В неделя стрелях на дистанции от 46 и 95 метра. Заради ниските температури боя ми беше паднал и експериментирах с различни скорости като направих доста мишени. На 46 метра пушката ми цели най добре при 268м/с а на 95 метра с 280м/с.

Поствам снимки на три от най добрите ми групи за деня на 95м които са по 10мм. Пробвах по 10 и по 5 изстрела в мишена но на тази дистанция трудно ги събирах под 40-50мм, или правих грешка или някой флаер ми разваляше групата затова започнах да пускам по 3 - 4 изстрела.
Мишена №1- 4 изстрела, №2- 3 изстрела, №3- 3 изстрела.

CIMG5537.JPG CIMG5539.JPG CIMG5522.JPG CIMG5623.JPG

След тези групи направих една мишена за точки и ударих няколко Х-са. Разбрах че съм уцелих точната скорост и я замерих - 280м/с, после замерих колко е пропадането на 95м, въведох данните в Chairgun, изчислих Балистичния Коефициент и ето какво ми показа програмата.
Screenshot_2015-03-09-23-35-58.png Screenshot_2015-03-09-23-34-44.png

От скоро ползвам Chairgun и не зная дали бъркам някъде но това което ми показва за 95-100 метра е винаги с половин дот надолу (възможно ли да е от това че стрелям с над калибрено 5.53мм ???).
При тези изчисления улучвах десетката на 3-тия дот. Реших да направя клип, поставих камерата на един хладилник и пуснах на запис.
При първия изстрел се целих на третия дот (третата мишена) и ударих центъра но точката е толкова малка (4мм) че дота ми я покриваше тройно и ме достраша да не разваля и тази група затова при следващите изстрели се целих на халф мил дота под третия защото така имах видимост, съответно и попаденията се изместиха долу от центъра.
Нааках се от кеф че успях да запечатам тия попадения и да направя снимки на групите защото след 10 мин. батерията на камерата умря. Групата от клипа е най добрата която съм правил - 7мм мерено с рулетка ^-^ (имам 3 шублера и единия е вече в раницата).

Резнах няколко минути от клипа (ходенето до мишената и обратно + нужното ми време за нормализиране на дишането и тупкането на сърцето), иначе времето между изстрелите е реално.

 
Последна промяна:

sts1969

Редовен Потребител
Браво Мите! Виждам че още спиш с Крикета под възглавницата :D :bravo: :cheers:
 

dberov

Редовен Потребител
Анди, преди няколко дни един колега ми каза че ходил до нашето военно летище което вече е затворено и имало изоставени хангари по 200-300 метра :eek:. Ей там ако успея там да се намърдам тогава вече наистина ще лудна и ще има много снимки и клипове. Имам доста голяма успеваемост на открито до 160 метра и това е заснето многократно на видео но не мога да ги пусна тук щото мишените са са падащи но не метални.:)

п.п.
Лудия Крикет може да хване пътя ако цената на FX Impact не е много по висока от тая на Щуреца. Изтекоха ми очите снощи и не мога да му се нагледам.
 

FreeMan

Редовен Потребител
Лудия Крикет може да хване пътя ако цената на FX Impact не е много по висока от тая на Щуреца. Изтекоха ми очите снощи и не мога да му се нагледам.

Не бързай! Първо да го видим FX-са дали го може това, па тогава ще му мислим.
Аз съм на режим скептик и изчакване. Крикета не си го давам!
Аз и Армса не мога да го пусна макар че не стрелям с него.
Добре че имам добричка жена :D
 

andi

Редовен Потребител
На 46 метра пушката ми цели най добре при 268м/с а на 95 метра с 280м/с.
Моята теория е да намеря най-добрата скорост за 100м , и тогава на 50 ще е много добре( е не отлично) . Щото обратното ме притеснява повече - ок на 50 и зле на 100 .
Като стреляш с 280 на 46м каква е разликата от 268 ?
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Добре че имам добричка жена :D
Ей това си е вярно - попаднали сме на добри жени инак повечето нямаше да сме в тоя хубав форум :D:D:D Моята ми обеща тия дни даже да си взема нещо по-така и скъпо скоро - направо се опулих като гръм ми дойде :eek: .... как да не я обичам :D
 

dberov

Редовен Потребител
Като стреляш с 280 на 46м каква е разликата от 268 ?

Минимално изместване в дясно по хоризонтала, не съм го мерил но е към 1мм. а на на 268м/с простреляна на 50м - при стрелба на 100 метра дава отклонението в ляво към 2-3мм. На мишена № 2 е стреляно с простреляна пушка на 46 метра и се вижда колко е отклонението в ляво. Последно оставих пушката с настройки за 100.
 

andi

Редовен Потребител
Питам за размера на групата ? За точността ?
Иначе може да има леко течение , нищо че сте на закрито . Или да е от монтажа .
 

dberov

Редовен Потребител
99% съм сигурен че е от монтажите защото със същите монтажи на Leapers и две различни оптики ми правише същото изместване в ляво. Продадох ги и си купих нови пак на Leapers но друг модел и пак същата работа, затова търсих да купя BKL но нямат за уивър база иначе групите и точността ги виждаш. Миро/anibis си направи монтажи 1:1 BKL, сега видях че Павката/Dominus и той в момента прави ала BKL и аз искам да си направя но няма кой да ги изработи.
 

Dominus

Редовен Потребител
Моето не е монтаж, а по-скоро повдигач. Много по лесно е за изработка от цял монтаж с онези засукани форми отгоре.
 
Нагоре