Велико Търновска група

dinkata

Редовен Потребител
Тука има вече леко преминаване от от спортната стрелба към културизъм :lol: :lol: :cheers: :cheers: :cheers:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Дидо преди няколко дни раздуха позагаснали въгленчета в главата ми с неговия "талибан", ама - нека му: моят ще е по-модерен, от "следващо поколение" :D.
Сетих се, че лазерът реже безпроблемно и много дребни завъртулки и чупки, зададени във файла. Т.е. - може да изреже и много детайлен силует, произлизащ от реалистично графично изображение:

Ето как изглежда този 18-сантиметров "вражески" макет през оптиката на 50м при максимално увеличение:

Направо си е като диверсант, придвижващ се в тръстики :D. Не устоях на изкушението и след фотосесията му разказах играта. Тиквата му е 28х30мм и определено е предизвикателство да я нацелиш от 50 (500)м. И хич не е лесно при този размер, дори и при сравнително тихо време. Поради някои обстоятелства го стрелях от покрива на колата. Немкинята с ФТ двуногата си е направо тактически снайпер - и като визия на пушката, и като резултат:
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Предполагам, че четете в нашата група Ловеч-Троян
shstanchev написа:
Свиквам "съвещание" :)

В темата на софийската група усилено се споменава датата 25-26 Юни - за съвместно мероприятие на ловешка територия.
Преди време мислехме това да се случи на казачевските поляни, но става и на поляната зад завод балкан.
Казвайте кой какво мисли, че да им отправим конкретна покана :rambo:
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Радостни новини за нашата група. Чашки JSB утре ще бъдат налични в магазин "Орикс", срещу ловното. Свързах собственика с Иво Радев. Дидо от твоите любими съм казал да имат 6 кутии , Пацо от твоите 2 кутии. Ще има и кал 5,52 Heavy и средните. Преди да тръгнете към магазина проверете дали са налични. Тел: 062 / 58 88 73; 0884690373 - Цецо.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Браво за инициативата :cheers: ! Аз съм на предпоследна кутийка и сигурно тия двете от моите перушинки ще ги цапаросам. На цените на Иво ли ще ги продават ?
 
A

Anonymous

Гост
valens1968 написа:
Радостни новини за нашата група. Чашки JSB утре ще бъдат налични в магазин "Орикс", срещу ловното. Свързах собственика с Иво Радев. Дидо от твоите любими съм казал да имат 6 кутии , Пацо от твоите 2 кутии. Ще има и кал 5,52 Heavy и средните. Преди да тръгнете към магазина проверете дали са налични. Тел: 062 / 58 88 73; 0884690373 - Цецо.

Че то чашки ЖСБ си има почти без прекъсване в магазин "Сокол" - последния път като ходих почти от всеки вид имаше. Мадамата зад щанда каза, че без проблеми ще поддържат наличието им. За тези, които нямат сведение, магазина се премести от старата част на града в ново помещение срещу КАТ.
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Да, ама не. В момента в "новия" Сокол има една кутия кал.5,52 и мадамата - Таня, не и се занимава с куриери. Това са думите на Иво Радев и за това се обърнах към други търговци за да имаме редовно JSB-та.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Ей я не се шашканосвайте с тъпи търговци!
Нали съм уредил доставка в нашия магазин!?
:cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Въпрос към колегите - къде в Търново мога да си купя големи термосвиваеми шлаухи ? Искам да облека цевите на Хассаните.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Днес на леденишкото стрелбище се проведе специализирана тренировка на великотърновския отбор по Фийлд Таргет. Състезателите от секция "А" тренираха ФТ за есенната национална среща, а стрелците от секции "В" и "Д" тренираха ХФТ за монтанското състезание. С оглед избягване конфликт на интереси по тренировъчното трасе мишените за отбор "А" бяха поставени само в диапазона 44-50м. Независимо от това, обаче, трениращите ХФТ нагло и системно отстрелваха и тези мишени, с което освен че смущаваха стрелбата на ФТ стрелците, ги принуждаваха и постоянно да се навеждат и да дърпат вървите на съборените им животинки.
Тренировката беше щателно наблюдавана от местния кравар и неговите възпитанички. В една от почивките между ХФТ стрелците се разгоря спор на тема: Ако бъде запарен с 4.5мм десния заден бут на краварското куче, което наблюдаваше стрелбите от предвидливите 70-80м, каква ще бъде реакцията на този зрител - дали ще изквичи еднократно и ще обиколи мотопистата, или ще обиколи мотопистата като квичи непрестанно. В крайна сметка дискусията придоби обичайния форумен характер - остана си само на теория и четирикракият зрител продължи да си наблюдава падащите катерици необезпокояван.
Независимо от създалия си конфликт с посегателството върху далечните мишени, от името на целия отбор "А" пожелавам успех на колегите, които ще ни представят на състезанието в Монтана :rambo: :cheers: !
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
А аз си мислех, че вече ще се отказали от стрелби. :yahoo:
Този пост на Пламен ме обнадежди. ;)
И ние днес си направихми еднатренировка по ФТ със 16 брой мишени остреляни в 3 кръга. :p
Трасето беше в гора и тренировката се проведе по всички правила на ФТ. :yahoo:
Надявам се следващата тренировка да я проведем заедо двете групи. :cheers:
Поздрави на всички. :cheers: :cheers:
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Не сме се отказали от стрелби, тренираме тайно на потайни места и Пламен издаде втората половина от специализираната тренировка. И понеже вече изтече информация ще кажа, че преди да отстреляме разположените железни животинки, с Вальо оттренирахме прецизни стрелби върху водна повърхност (точно заради Монтанското напиване) .Потърпевши в изключително голяма степен се оказаха група водни кончета дръзнали да кацат където им падне в нашето поле на видимост. В по-малка степен пострадаха няколко плуващи свободно в реката бутилки, но със сигурност щеше да пострада доста повече този, който ги бе хвърлил в реката вместо в кофата за смет ако беше се появил убойния периметър.
 

didarai

Редовен Потребител
Тъй като предния път Пламен ме укори,че не съм се похвалил с новата придобивка(Нориката),та да го направя сега ;)
Чисто ново Гамо ЦФХ Роял
Има същия на цвят готин приклад като Кометката ми за която много съжалявах ,но сега радостта ми се върна.Като знам какво съм и намислил,чак ми е жал да почна и май ще пострелям така автентично известно време преди да и се случат разни неща като на В3-ката
 

Attachments

  • 2154 00344.JPG
    2154 00344.JPG
    793.2 KB · Прегледи: 146

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Честито, Евгени :cheers: ! Добър избор - друго си е дръвце да пипнеш, стига с тия черни пластмаси :D ! Радвам се, че в редиците ни влиза още един "брат по оръжие" :rambo: !
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Честито и от мен ! Стягай я по-скоро и да я виждаме често по трасетата !!! :cheers:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Я :eek:, ами той Евгени направо ми е изкопирал стария подпис ;) - хайде, Честито и за оптиката :cheers: !
Това е максималното животно, което може да се сложи на CFX-са /без сенник, разбира се/. Ето как бях позиционирал този лийпърс:

Уширението на оптичната тръба опира плътно в скобата на моноблока и не позволява на оптиката да бяга назад от ударите на буталото :).
 
Нагоре