Варненска група - SEA WOLVES

Иван Димов

Потребител
4i4o написа:
Кой може да ме насочи от къде да си взема хубав маншет във Варна



В магазина на Бисерка има такива,но си носи стар или го мери на място.Последния път като ходих,чичкото там не ги познава и ме кара да ровя в торбичките и да си намеря това което търся. ;)
 

valenti

Потребител
[/quote] Баракуда има на 100% в ловно-рибаския магазин/печатницата/ :cheers:
[/quote]


Наистина само в този магазин имаше! Взех последната кутийка на старата цена, останалите вече са по 14лв.! ;)
 

C/E

Потребител
:stop:
4i4o написа:
Какво разстояние се оставя от вътрешноста на цевта до отнемането навън там където съм отбелязал с червено

Ако избереш така наречения емпиричен подход направи отнемането до половината от дебелината на стената на цевта.
Успех! :rambo:
 

4i4o

Потребител
A колко пускам ножа в дълбочина? 1-2мм или по-малко
 

Attachments

  • steptargetcrown.jpg
    steptargetcrown.jpg
    2.7 KB · Прегледи: 63

andi

Редовен Потребител
Това "потъване" се прави с цел да се защити основната фаска от механични повреди при експлоатацията . Обикновенно е 1.5-2.5мм .
 

4i4o

Потребител
andi написа:
Това "потъване" се прави с цел да се защити основната фаска от механични повреди при експлоатацията . Обикновенно е 1.5-2.5мм .
1.5-2.5 дълбочина на фаската
Благодаря още веднъж.
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте Морски! Нов съм не само във форума ,ами и въобще в това за което става въпрос в този форум.
Рибка лових 40-45 години,ама след едно заболяване и една мааааалка катастрофка се залежах нещо,а пък не мога без хоби.Имам си една моя си приказка: Мъж без хоби е мъртъв ,преди да е умрял.
Че тъй! Събирах парички от пенсията и онзи ден си купих нещо за което отдавна мечтаех - ГАМО 85 тактикал,с лазерите му там,мерници,фенерчета. А днеска получих и от Поморие втора употреба eдна прекрасна Cometa Feniks 400 по обява форума на oragie,com За сега няма да споменавам ника на продавача,защото не съм сигурен(повтарям,че съм лаик),но въпреки това мисля,че ми е продал пушката със счупена оптика. Сега идва и същността на пространният ми пост.
Бих бил много благодарен,ако някой ми даде информация: Къде във Варна мога да намеря човек разбиращ от въздушни оръжия,т.е.оръжейник,знам,че има такива майстори,които биха ми прегледали двете оръжия,помогнали със съвети и конкретни подобрения по тях. Конкретно за оптиката на пушката само искам да кажа,че още когато я получих и погледнах през окуляра,ми направи впечатление,че кръстатката не е центрирана,а е завъртяна като автомобилен волан наляво,направих прострелка от 3м.(три) в таванската ми стая,няма вятър,подпряна на маса,по принтирани мишени.Още първият път даде изстрел на 2.5см.под центъра и малко вляво.Пипнах налко хоризонталната настройка и всичко си дойде на място,точно под центъра,но вертикалната настройка така и не проработи,отвих напълно регулатора,но така си и остана - най доброто 2.см.под мишената и то при 3м.!!!!!!!!! дистанция.Пробвах да затворя р егулатора,но резултатите ставаха - 5.6.7см, отклонение.
Та за това Ви моля,ако някой от вас знае координатите на такъв майстор,да помага.Разбира се срещу заплащане.
П.П.С пистолета също имам някакви проблеми,но да не Ви занимавам сега и с него.
Пишете ми на лични или на е-мейл trando58@abv.bg и тел: 052/608747 gsm 0899657198
Предварително Благодаря!!!
 

C/E

Потребител
Добре дошъл!

Като начало не си харчи парите. Просто отиди на някоя от сбирките в неделя на стрелбището в Белослав с пушките си. Хората ще ти помогнат безплатно :)
Как да стигнеш до там има описано по напред из форума...

Успех! :rambo:
 
A

Anonymous

Гост
Благодаря! Но на този свят всичко се плаща ,по един или друг начин. Намекнах в горният ми пост,че съм почти обездвижен.Нямам личен автомобил. Е как тогава ще ми излезе по-евтино да отида до Белослав?Таксита ,влак,че на мен ще ми излезе душата,преди тази на пушките.
Наистина е жалко,че си дадох спестяванията за неща за които имах огромен мерак,а пак каръкът ме подгони. Оставам пак с предложението за "домашен майстор" и то при положение да дойде при мене да види нещата как са.В медицината му викат профилактичен преглед.А от диагнозата,ще зависи и лечението:)
Заплащането е според тарифата на майстора,няма да се пазаря.Все пак разчитам на разумни цени.
 

praetorian

Редовен Потребител
Можеш да си сигурем, че хората от Варна ще ти помогнат и то безплатно! :) ;)Имам удоволствието да познавам някои от тях.Все някой ще мине покрай тебе да ти помогне ;)Не се отчайвай и не унивай в никой случй, непоправими неща няма и не всичко е пари!Тъй де.

ПП за каква точно оптика става въпрос?Марка, модел?

И друго:Сега ми дойде на акъла, че мн отблизо стреляш и оптиката ти няма как да поеме корекциите.Имай го предвид.А това,ч е е завъртян кръста малко - охлаби стойките и си я центрирай както ти е сгодно.Успех!
 

anibis

Редовен Потребител
Дай си адреса, аз ще ти дам читава оптика за да си стрелкаш. :yes: А развалената ще я видя, аз не разбирам много ама оптика мога да ти е настроя :yahoo:
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Колеги, помогнете на @trando да си намери във Варна прострелен комплект на JSB, за да не се набутва с купуването на различни видове па макар и малки кутийки. Всеки от вас знае и кои не стават, това също ще му е от полза. Ако някой от вас има, може и да му задели по няколко бройки и да пробват с хроното.

Благодаря Ви предварително.
 
A

Anonymous

Гост
Искренни благодарности на всички които се отзоваха на молбата ми.И на С/Е и на
Praetorian,на Anibis и на Peko.
Трогнат съм от желанието на всички Ви,за безкористна помощ.Сега разбирам защо в много форуми хвалят Варненската група като една от най-задружните.А за Peko който е от Пловдив,мога да кажа,че познавам много "майнички",всички са много готини хора.
До praetorian:не знам каква марка е оптиката,нищо не пише по нея,нито буква.Което ме навежда на мисълта,че е правена някъде по долното течение на
Ян Дзъ:)тялото е дълго 32см.задната леща е 3.5см.предната 5.5см.има и винт с цифри от 1-9,предполагам,че това е вариото.При първа възможност ще пробвам и на по-голямо разстояние.
До anibis:Ще ти пиша на лични,как да се добереш до мене.
Благодаря още веднъж.Скоро ще пиша и за пистолета и с него нещо не мога да се разбера:(
 

praetorian

Редовен Потребител
Браво на вас, момци :cheers:Аз тъкмо се поразрових да видя, дали нямам някаква читава оптика, ама уви :(Надявам се тази, която е налична да става.То няма какво толкова да и стане де.Според мен е просто завъртяна малко настрани от стойките.Другото което си мисля е, че не може да хване корекцията за такова близко разстояние - все пак 3 метра е доста малко...И един съвет към колегата - не стреляй от толкова близко, някой рикошет ще ти изкара беля.Аз съм удрян по челото от съчма, върнала се от доста по- далече и хич не е приятно ;)
 
A

Anonymous

Гост
Ми то мене вече три право в тиквата ме мернаха,за други части на тялото да не говорим.Котката ми не съм я виждал вече трети ден,седи под леглото и не излиза. Един комшия дойде вчера и вика: Абе кво се чува някакво пукане от тебе от време на време и като видя пушката в ръцете ми,направо избели очи.В стената зад мишената която представляваше(в минало време) глава от манекен от стиропор има дупка 15х15см. и дълбока да ми влезе юмрука.За капак наобиколих празните буркани от зимнина и капачките им станаха на произведения на модерното изкуство от метал.Пистолетът и той мощен 170м/с издухах за три дни 10 балончета со2 ПДЧ дето подложих за хартиените мишени заприлича на обкован с метал екзотичен дървен материал.Сачмите се забиват в него като камък във фъшкия.Не знам това от мерак ли е или съм обзет от разрушителна сила,взех да се плаша вече от себе си.Към триста чашки вече изстрелях и още не мирясвам.Комшиите от блока вече не идват,звънят по телефона,защото можели да попаднат под кръстосан огън,пък аз съм домоуправителя и все им трябвам за нещо.Божиии дъл не си взех белята:)
 
A

Anonymous

Гост
Може би трябва да се извиня за горният ми пост,той се пада може би малко по емоционален от добрият тон и нещата навярно не са чак такива,но мисля,че бихте ме разбрали. :sorry:Да търсиш години една любов и накрая да ти се осъществи мечтата...мисля ,че всички разбирате за какво иде реч.Вече се кротнах малко,дори не съм стрелял днес нито веднъж,а пък ме напъвааааа.Сега разбирам наркоманите дето им липсва дозата.Котката ми и тя цял ден наваксва,не ще да слиза от краката ми.Само дето не знам защо,лявото ми око гледа некъв филм по ТВ,а дясното мери една чисто нова мишена дет съм заредил. :crazy:Простете ,ако има нещо.Моите радости не са чак толкова много.
На 03.03. съм рожденник и ще вдигна тост за Вашето братство и се надявам след време да стана част от него. :cheers:
 
Нагоре