ЧАШКИ и СЛЪГОВЕ - представяне, видове, тестове

llcoolj

Редовен Потребител
Да споделя нещо интересно от днес. Бигмакс 6.35 H&N slug .249 40 грейна (2.59 грама) и скорост 275-280м/с.Пушката НЕ харесва(ше) слъгове в .249. С този модел групата на 50м беше 3 пръста и ги бях метнал в шкафа.Реших да си направя експеримент и случайно попаднах на това масло за шевни машини. Тънко е (не като силиконовото) и капнах 3 капки в кутията. Получиха се уникални групи дори и на 85м. Групата на снимката е на 54м.

Ако има мераклии може да пробват и да кажат има ли положителен резултат при тях. Маслото струва 1.80лв
Интересно... Тази скорост преди да капнеш няколко капки от маслото в кутията ли е? От къде си го закупил въпросното масло? Аз бях тествал ZAN и H&N slug (не всички модели по тегло) и не ги хареса особено моята цев на Крала в 6.35мм , но с Нокаут стреля отлично.
 

DeadShot

Редовен Потребител
Маслото го взех от железарията. Скоростта е мерена преди маслото. Нямам хроно в мен за да меря сега.
При мен пък всичко на H&N в .250 е много добро, а нокаута е трагедия… ще го тествам и него с смазка.
 

pushka1

Потребител
Някой интересува ли се от JSB Exact Jumbo Heavy .22, защото смятам да поръчам от чужбина няколко кутии, тъй като ми идват на около 29,50лв. с доставката до България. Евентуално мога да добавя някоя и друга кутия, ако някой иска. Но ще трябва да ви ги пусна по Спиди, така че ще има едни 4-5лв доставка до вашия град.

ПП нарочно не я пускам в купува/продава, тъй като не е с комерсиална цел, но ако модераторите решат обратното, нека я преместят.
 

LogiBG

Редовен Потребител
Колеги напоследък оставам с впечатление, че една на пет чашки jsb 8.44 грейна не е ок и започвам да имам някакви дразги като ми развалят групите. Още като я сложа в цевта и усета че не влиза ок и изстрела не отива където трябва. Имаше някакви формички за калиброване(отсяване) на чашките или нещо подобно. Може ли да ми изпратите линк защото не ги откривам?
 

rivan

Редовен Потребител
Май само калибриране няма да спре отривите. При калибрирането разликата в тежестта на чашките си остава, ще трябва и сортиране по тегло, а толкова усилия си струват само за състезание. Забелязал съм, че няколко м/с не дават голямо отражение на групата /при мен/. Може би на по-големи дистанции, над 50 м. ефекта е по-осезаем. Но да чуем и други мнения!
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Мерил съм доста чашки преди, и доста съм пострелял с 4.5. Извода ми е, че ако една партида е добра гледаш да купиш възможно най- много, ако е лоша няма пълно спасение, пране, мерене, калибриране помагат, но до една степен. Ако чашката не е балансирана (кофти партида) няма спасение.
 
Последна промяна:

LogiBG

Редовен Потребител
Ще си стрелям така и май ще пробвам поръчка отвън да видя какво ще ми докарат. Последните три кутии бяха нещо кофти…
 

LogiBG

Редовен Потребител
Ами нищо единствено само под калибъра(4.51). Купувани от сотис и трите кутии. Тези на HN имат друга лепенка но jsb-то няма. Разликата на 25м е 10мм встрани. Понеже на 50с пружината имаше склонност да не е консистентна го имах на предвид но не е от това. Пушката с добрите чашки прави една дупка без попадения встрани стига аз да не бъркам. В крайна сметка като усетя че чашката не влиза ок стрелям извън мишената за да не си развалям групата :)
 

LogiBG

Редовен Потребител
Weihrauch 30s 7м коридор в скороста при 30тина изстрела не съм замервал повече.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
С телена пружина ли си? Имал ли си преди такива разлики в скоростта и постоянни ли са, или са с определени чашки? Мерил ли си скорости с други чашки?
 

Gadnqra

Редовен Потребител
С телена е, с тези чашки само съм си играл.
Измери, когато имаш възможност и с други чашки. Според мен, 7 м/с разлика не е много добре. Не е и зле, но... Може би, пружината трябва да улегне малко.
 

rivan

Редовен Потребител
Пробвай с по-голям субкалибър. Така чашките ще се калибрират естествено при вкарването в цевта/сега някои влизат хлабаво/. Първоначалното усилие при тръгването на чашката е много важно при ПП. Ники е прав, като поулегне пружината, нещата ще се пооправят.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
На H&N чашките са от по-твърда сплав и 4,51 може и да не са за тази цев.
Като е хлабава чашката, не всеки път се центрира добре при тръгването си и нарязването няма да е както трябва.
30S с 4,52 на JSB дават отлични резултати, а някои дори и с 4,53. Но чешките чашки все още са с мека сплав и се нарязват по-правилно.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Може да пробваш и H&N Baracuda FT 0.62гр.,добри чашки са.У нас май ги няма,ако имаш интерес мога да ти дам да пробваш.
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Може да пробваш и H&N Baracuda FT 0.62гр.,добри чашки са.У нас май ги няма,ако имаш интерес мога да ти дам да пробваш.
Писах на няколко магазина да ги внасят, дано някой е внесъл ама в повечето случаи ме питаха колко кашона ще продадат... Все едно аз знам с точност.
 

De_Marco

Редовен Потребител
Имате ли впечатления от H&N Baracuda 18? Конкуренция ли са реално на JSB Heavy в 5,5 или им отстъпват по качества? Видях ги в магазинната мрежа и се чудя дали да ги пробвам, че вече JSB-то е скъпо удоволствие..
 
Нагоре