ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

Чоби

Редовен Потребител
От алито Vector Optics Official store това е магазина. Линк не ми е ясно как. Но преди два дни влязох и я нямаше, когато чукнах върху моята поръчка в профила ми, изписа , този продукт вече не е наличен. А когато я поръчвах пише наличност , оставаха още 3 . От 680 евро ми я намалиха на 470 евро .IMG_20240406_211021.jpgIMG_20240406_211055.jpgIMG_20240406_211031.jpg
 
Последна промяна:

Shiskov01

Потребител
Наздраве !
Някой пробвал ли е да развие обектива на оптика с фиксиран паралакс . Опитвам се но не успявам , мисля че е залепен с нещо.Оказа се че проблема с бягането на кръстчето е от това. Моля някой ,който е имал такъв проблем да сподели.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Кръста се мести механично вътре в оптиката, или се мести оптично, когато си мърдаш окото?
Каква е оптиката, има ли паралалсна корекция?
Ако се е разшлякала вътре, няма гаранция че може да се оправи и да успееш да я отвприш. Китайците ползват лепило на поразия.
Ако проблема ти е с паралксната корекция, иска финно хващане на разстоянието до мишената за да се елиминира грешката и кръста да не мърда. Това в случай че имаш врътка за паралакса-предна или странична. Ако няма корекция на паралакса, значи трябва да знаеш на кое разстояние е нагласена фабрично - примерно 30 м, 50 м. 100 м. На други дистанции винаги ще има грешка, къде повече, къде по-малко.
 

DGman

Редовен Потребител
Ако не хлопа /дрънка/ не пипай отпред иначе оптиката се разглобява от към окуляра.Какво прави тоя кръст и как разбра че се движи?
 

Shiskov01

Потребител
Точно отпед искам да раздвижа и точно паралакса искам да корегирам, а тя няма корекция..... не е счупена оптиката , добре си е , най-много аз да я счупя :)
 

DGman

Редовен Потребител
Значи искаш да я препаралаксираш.На искана от теб дистанция.
Имай на предвит че трябва да въртиш по много малко и да сверяваш.
 

Kijak25

Новодошъл
Тази оптика дали, ще се представи добре на пушка Gamo Black Bear?

 

lynx

Редовен Потребител
Здравей колега и добре дошъл във форума.
Трябваше да зададеш въпроса по друг начин.
Не е толкова важно как ще се представи оптика за 79 лева върху пружинна пушка, а колко дълго време ще се представя.
Твоята пушка не е от най-мощните, но по презумция този тип пушки обичат да трошат оптики за Добър ден.
Оптиките с променливо увеличение качени върху пружинна пушка/или такава с така нареченото газово бутало/ стават консумативен елемент и се сменят често. Има доста теми като твоята за избор на оптика, прегледай ги и ще придобиеш представа. Успех ти желая.
 
Нагоре