ЧАШКИ ( pellets ) - видове, тестове

toni_tv

Потребител
Аз от почти година ползвам само неговите слъгове на Бигмакса. Преди бях на 2.8 гр. а сега на новите 2.9 и съм доволен
 

angel angelov

Потребител
И аз стрелям с вулкана HN пробвах на наско 2.9с опашката,добре летат и аз търса алтернатива за смяна,много разбъркан грамаж са HN ! Но пък по някога ме изумяват с групите в една дупка влизат малко на късмет са кво ще се падне в кутията
 
Последна промяна:

cadger

Новодошъл
.50.jpg
.50cal Homedefence DESTROYER.50 HDR50 Aluminum 2.8g

Купих ги от тук- https://arms-bg.com/oragie/vazdushn...efence-destroyer-50-hdr50-aluminum-2-8g-gold/
Продавачът ме убеждава че ги е пробвал в стандартен барабан на Umarex HDR50 и няма никакъв проблем, но при мен и в двата барабана които имам биха влезли само със зверско набиване, може и до чук да опре работата. Отказах се с напъването след като едно от тия неща пусна стружка от барабана. Някой стрелял ли е с тези неща да изкаже мнение? 55 лв. за 12 броя...
 
Последна промяна:

Laferrari63

Редовен Потребител
Ами като цяло какво да очакваш за 7€… Ама преди сякаш не беше така. Аз не мога да повярвам, че Вулкана най-много харесва най-евтините слъгове… С никой друг слъг не стреля така добре. До 350м няма пропуск по гонга.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Pellet killer-а идва :)).Пак.:)).FX-Halo официално скоро в .30, а до края на годината и в по-малките калибри.Наличните лайнери уж ще са ок с новия проектил,ама най-добреIMG_20240311_153839.jpg:)))
 

Павката

Редовен Потребител
Eй това е да попаднеш на кофти партида HN. Подбиране, миене и смазване. След това пушката ги харесва много, но направо е недопустимо. 38gr, .218 са.
View attachment 115578
И моят Вулкан 6.35 ги харесва,та и аз страдам...
Ами то почти 20процента брак !Като че ли са правени от руснаци в понеделник.
 

Вилян

Потребител
Залягай и внимавай за рикошетите, друже ;)
Свирят като при десанта в Нормандия ? Сега сериозно- знам, че ги правят от някакви калаени, цинкови и т.н. смеси даже са по-малко плътни .. ? Някой има ли преки впечатления или се предполага, че щом са с жълто-розови гащи са пе.... лети
 

Sen

Редовен Потребител
Свирят като при десанта в Нормандия ? Сега сериозно- знам, че ги правят от някакви калаени, цинкови и т.н. смеси даже са по-малко плътни .. ? Някой има ли преки впечатления или се предполага, че щом са с жълто-розови гащи са пе.... лети
Да, ще се почувстваш като герой в Saving Private Ryan.
Сега сериозно, пък и не е хубаво да се шегуваме с такива неща... Сплавта е твърда. Това не се отразява добре на цевите за ВО. Поради тази си твърдост също проектилът не ляга добре в нарезите на цевта и това води до по-лошата точност. То затова и балистичния коефициент е нисък. Въпросната твърдост не води до достатъчен трансфер на енергия към чашкоуловителя, или каквато и твърда повърхност да използваш зад цевта с цел сигурност. Така проектилът не се деформира достатъчно, задържа повече енергия и оттам иде и непредсказумият рикошет.
Получава се един лек парадокс, според мен... Не са точни на дълга дистанция, на която биха били безопасни за стрелеца, а на къси разстояния, където имат да кажем достатъчна точност, те са опасни за теб. На мен ми се е връщал такъв проектил от 50 метра в стрелбището в мола във Варна - удари се в масата до мен.
Ползвай на закътани места, където може да мине през хартиена мишена и да замине надалеч, но така че да не е опасен за хора или животни след което. Това е моето мнение и опит с безоловните.
 

shaman

Редовен Потребител
Вчера ми остана малко време да изпробвам новите ръчно произведени слъгове "Doom"
С уговорката, че просто взех няколко пушки и без никаква настройка за самите проектили стрелях с тях.
Мисля, че се представиха повече от прилично. ;)

Разбира се, ако си бях дал малко зор да настроя нещата биха се представили доста по-добре !

 

Zhekov

Потребител
Колеги от къде си купувате от проектилите на Наско Динев...ако може и контакт ако е директно от него.
Благодаря предварително
 
Нагоре