Покрай РД на сина ми спретнах една шоколадова торта и една рибка.Тортата,.......торта...
...шоколадова
,няма кво да и се възхищавам и обяснявам,но рибата за пръв път я пробвах в тази комбинация и се хванах да я направя аз,че предния път , приготвена така,жената я пекла 2 часа
(а рибоците бяха 2 пъти по-малки.)Този речен кефал беше 37 см дълъг макар и трудно да се преценява от снимките и въпреки,че не съм никак в период в който рибата ми харесва като "ядене за кеф" , мога да кажа,че това надмина очакванията ми и беше най-вкусната която съм приготвял и ял до сега.Та.......елементарно:
Намазано с олоио фолио,върху нея рибата с няколко прореза по гърба,поръсена добре(и вътре) с пикантина,вътре две скилидки чесън,зърна черен пипер(и вън няколко).......
много важно........
две добри парчета качествено краве масло ...и то в корема.Поръсена обилно с кориандър,стабилна връзка магданоз отвън + чушка и морков на ленти=>увиване във фолиото плътно.
Печене.....20-30(в случая) минути според дебелината на рибата,
след като замирише във фурната.Аз след 30 мин я изключих и оставих вътре да се доприготвя.На финала имах риба която миришеше на печено агне,със сочно от кравето масло месо(мозък) и хрупкава кафява запечено-пържена коричка отвън.
Това с лимон не се разваля.
Печените зеленчуци,освен аромата са и подходяща гарнитура.
Другото са просто едни мезета в допълнение към перфектния наш градински домат(Амати) в доказателство ,че по някога простото блюдо също носи наслада .