Съвет за избор на пушка

Кулев

Потребител
Спрях се на 44 мм (51мм ) обектив, защото 50мм (64мм ) ми се струва много груба. Тази оптика ще върши ли работа за 25-40 м дистанция? 6-24х44
Благодаря!
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Колега оптиката е супер,само сравни дължината и с тази на цилиндъра на пушката,да не е много дълга и да не можеш да зареждаш пушката.Мисля,че ще стане ,но за всеки случай!Ти поръча ли пушката
 

Кулев

Потребител
Пушката е поръчана и вече е извън Германия на път за тук. До два-три дни ще е тук, затова бързам много с оптиката. Тя е Weirhauch HW95 и е с цупеща цеф.
 

redsox

Редовен Потребител
Пиши на мундилареца. Човека отговаря на английски. Не мисля че ще има проблем да измери оптиката. Той продава и същата пушка така че и дължината на цилиндъра може да сравни.
loja@mundilar.net
 

Кулев

Потребител
Пише, че оптиката е 373мм. Пушката я няма налична, затова не я поръчах от там, но ти разбрах мисълта. Ще му пиша. Благодаря! Очарован съм за пореден път от вашите размишления. Страхотни сте. Поздравления
 

redsox

Редовен Потребител
Имай предвид и височината на моноблока който си закупил. Среден ли е или висок? Да не вземеш оптика с широка предна леща, да я сложиш на моноблока и да се окаже че опира в цилиндъра или ако не опира да не можеш да сложиш капчката отпред.
 

Кулев

Потребител
Моноблока е на Weirhauch Dampa. Той е един модел и е висок, както е и за тръби 2,54мм. Съобразих се с тези данни за височината му и отвора му. Той ми даде малко ограничение за избор на оптика с 1” размер на тръбата
 

xpresident

Редовен Потребител
Моноблока е на Weirhauch Dampa.
Изглежда същия като DM60, на който височината е достатъчна за оптика с 60мм леща.
Пише, че оптиката е 373мм.
Едва ли ще пречи на зареждането, не е толкова дълга. Може да я монтираш малко по-назад и да си удължиш приклада, на мен така ми е удобно ;)
Тази оптика ще върши ли работа за 25-40 м дистанция? 6-24х44
По принцип на 50м се стреля на механични или диоптрични мерници, така че ако не можеш с каквато и да е оптика, ситуацията е безнадеждна.
 

Кулев

Потребител
Като спортист стрелях с пушка с открит мерник, но често съм използвал и тези на спортната стрелба със закрит. Оптика не съм ползвал никога, но не мисля, че ще е проблем. Понеже пушката, която съм поръчал е без мерник ( Weirhauch HW95) ми трябва оптика. А за въпроса ми дали 6-24x44 ще върши работа за 50м, имах впредвид да не се окаже, че съм си купил камион за да превозвам една тухла. Т.е. да не се окаже много мощна, е разбира се ако имам възможност да стрелям и на по-далеч, ще го правя. Така, че да върши работа и за по-къси разстояния. Благодаря за помощта! Поздрави!
 

Кулев

Потребител
Здравейте! Днес получих новата си придобивка. Вече сте с един в повече . Звукът от изстрелването на съчмата ми харесва много. Славийката заминава на тавана . Чакам оптиката и съм готов. Поздрави!
 

Attachments

  • 2232FE11-DA74-4EEE-99CE-1BEACA39BF5D.jpeg
    2232FE11-DA74-4EEE-99CE-1BEACA39BF5D.jpeg
    155.7 KB · Прегледи: 66

LogiBG

Редовен Потребител
Ако ти си сменяш сам пружината, изгледай клипчетата, които ще линкна ако не си го направил все още. Много е важно как ще смажеш и сглобиш пушката за да продължи да стреля приятно. Имай напредвид, че малките тапи, които се свалят след спусъка са малко неприятни с неподходящия инструмент. Аз лично си скъсих един шестограм с углошлайфа и ги свалям с поглед. Също така преди да натиснеш пушката за да изкараш задната тапа с въртеливо движение не е лошо да си свалил цевта първо. Смазката, която ще ползваш също е много важна. Другото важно е как ще стегнеш цевта. Последния клип го пусни на 9та минута за да добиеш горе долу представа.
Линкове:
Успех!
 

Кулев

Потребител
Благодаря ти LogiBG! Да, ще ги изглеждам задължително, въпреки, че вече изгледах доста . Пружината е закупена и ще я получат в Англия утре, след което ще ми я донесът. Поръчал съм и смазка. Но докато ги получа ще се мине времеD8DDFCFB-52ED-4ED7-A7E0-8957A11CC733.jpeg6A9D3159-24B6-431E-89A3-A85787EAD0EB.jpeg
 

Коцкар

Редовен Потребител
Виж и този модел Gamo replay magnum Gen 1 е на пружина Gen 2 с газово бутало 45 джала и цевта стреля точно със слъгове според ревюта в youtube. Части има яко навсякъде и в ebay за тях и голям плюс е че има пълнител с 10 изстрела. Такива параметри точна цев, пълнител, сила и популярност няма сред другите марки все още.
https://www.gamo.com/en/gamo-replay-10x-magnum-incl-3-9x40wrh-scope/
 

Кулев

Потребител
Здравейте, колеги! Преди седмица ми пристигна пружината, но бях доста ангажиран и не намерих време за да я сменя до вчера. Разглобих пушката по клипчето което ми изпрати LogiBG. Стори ми се доста интересна и лесна работа, но се оказа, че има някакъв проблем с тази пружина. Извадих от цилиндъра една шайба с дебелина около 3мм и така си помислих, че ще пасне, но се оказва, че при чупенето на цевта “куката” от цилиндъра не се закача за спусъковият механизам ( подава се, стига дотам, но не зарежда). На обратната страна на опаковката на пружината видях, че пише на английски “if the spring guide is reduced by 20 thou”, но не разбирам какво означава “20 thou” . Ако някой има мнение или решение, моля за съвет.
П.п. Искам да кажа иначе, че пружината пасва идеално с перфектен външен и вътрешен диаметър за разлика от оригиналната
 

Attachments

  • 97A06BFE-1574-4387-8AF2-9C604E97A810.jpeg
    97A06BFE-1574-4387-8AF2-9C604E97A810.jpeg
    1.4 MB · Прегледи: 26
  • FF8446EC-BD26-44A9-A8DE-449AA1E86BA7.jpeg
    FF8446EC-BD26-44A9-A8DE-449AA1E86BA7.jpeg
    810 KB · Прегледи: 25

redsox

Редовен Потребител
Колега тези “aftermarket” пружини трябва да се скъсяват в повечето случаи. Етти долу видео как става. Режеш една или две витки. Пробваш да заредиш. Ако стане Ок . Ако не пак една-две и така. Успех.

 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Снимай целия текст, извадка по-трудно се превежда.
Пробвай без подложката, тогава ще ти се увеличи хода и трябва да зацепи.
Ако пак не стане, може да се наложи да почнеш да скъсяваш с по половин витка, докато не зацепи.
 
Нагоре