Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

sts1969

Редовен Потребител
По спомен м/у маншета и металната част има пластмасова шайба, зависи от модела явно.
 
А да ви питам гледах по оръжейните магазини за мерници на моята китайка ама или нямат или са по 20 кинта и тя самата пушка е 50 лева и не знам по-евтино ще ми излезе да си взема оптика за 15 лева ама искам да питам някой от вас защото сте по-запознати от мене какво е по добре да дам 15 лева за оптика или 30 лева за мерник и мушка.
 
И аз това го обмислям да си купя цяла нова пушка за 50 лева ама друг е въпроса че съм на 16 и не знам дали ще ми дадат такава от тия китайките за 50 лева.Искам да си взема защото тая от дядо е разбита сякаш танкове са минавали през нея.И другото което е какво е по добре да си взема NORINCO B3-1 или
NORINCO B1-1 и стават ли за начинаещи.Точни ли са има ли части за тях и най-вече здрави ли са.
 

svetlix

Потребител
Мисля има доста писано за Б3-1, 3-3 и т.н. Аз навремето като я взех едната, нова, изкара 400 бр. чашки и умря. Нямаше тогава кой да ми каже, че трябва да се разконсервира, замина маншета, нацепи се прогоря. Почти до последно правеше дизел ефект, дупчеше 2 списания от Мтел без проблем. Мислех си, че е нещо много сложно, а то кеф, разглабяш чистиш сглабяш, нямаш дизел и кеф. С последната смяна загубих бройката която мина през цевта.
 

sts1969

Редовен Потребител
Пушката едва ли има повече от 10 дж. а колкото до закупуването-става с Лична карта...не се сещам на каква възраст сега ви дават Личните карти :D ...и дали се иска 18г. за закупуване на въздушно оръжие :rolleyes:
Аз бих си взел ето тази ако я има налична, повече ми харесва но е малко по-скъпа : http://shop.oragie.com/product_info.php?products_id=243
 
Последна промяна:

TheStarlingHunter

Редовен Потребител
Лична карта се прави на 14, но за закупуване и притежание на ВО се иска 18. Е ше отидеш с баща си, с чичо си, с вуйчо си, с дядо си, все някой ще се навие.
 

Toledo

Новодошъл
Първо здравейте пичове :) Гаранция ви е писнало от такижа като мен с глупави въпроси но прочетох цялата тема и някои други във форума и малко се омотах.Нямам почти никакъв опит с ''въздухарки'' освен с един пистолет TEX mod.3 4.5 който така и неможах да настроя да стреля що годе точно.Та към същината искам да си взема нещо до 100 лева като за начало.Първо с чупеща или фиксирана цев,четох за луфтове и не добра точност с оптика при чупещите и за пострадали пръсти при фиксираните цеви кое препоръчвате?Какъв калибър 4.5 или 5.5?Кои модели от тези които ще напиша търпят подобрения и то сполучливи?

BAM B31 Mod. 31
Hatsan Striker Edge 4.5/5.5/6.35 мм
METEOR QB-15А
METEOR QB-57
METEOR B3-3
METEOR B3-3 - 4.5
BAM B 4 - 4
има една В3-1 на оферта 30 кинта.
За сега това ми идва на ум,в процеса на разговор ще има и още въпроси.Благодаря ви предварително.
 

Plamenf26

Потребител
BAM-19 или Meteor AR1000 за между 175 и 190 лв. това е най-доброто. Иначе Hatsan Striker, Mod. 90, Mod. 99 и т.н. средни Хатсани за 150-200 лв. Под 150 лв. няма нова пушка, която да заслужава внимание. Ширпотребните В1, В2, В3 и В4 стрелят 1-2 кутии чашки и после си подпираш вратата с тях или ставаш майстор и ги правиш на пушки, но общо взето не си заслужават парите и времето, които ще им отделиш. И по-добре да е в 4,5 мм с по-полегата траектория, отколкото 5,5 мм по-висока мощност. Уцели десетка с 15 джаула, отколкото да пропуснеш на милиметър с 30 джаула.
 

anibis

Редовен Потребител
От тия изброените Hatsan Striker в 4.5мм задължително.
Иначе колегата та е насочил в най правилната посока.
BAM-19 или Meteor AR1000 цена качество!
За Б2-1 Б3-3 и т.н. само можеш да си подпираш вратата с тях.
пс. QB-57 не са чак толкова лоши пушки,фиксирана цев,но имам лош спомен
от една такава от преди 5-6г.
Без малко да ми откъсне пръста,нокътя ми падна,абе луда работа,страшни болки.
Много трябва да се внимава с тоя вид пушка.
 
Последна промяна:

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Единствено внимание заслужават METEOR QB-57 и Hatsan Striker но чудеса не очаквай. При този ценови диапазон просто или имаш късмет да случиш на пушка или не ! Относно В-тата недей си и помисля за тях преди бяха зле, но сега са хептем зле !
Лично аз съм хващал 2 пушки QB-57 и ме изненадаха много приятно от към точност но може просто да са побаднали на бройка колегите - Късмет! Въпреки че и от други колеги съм чувал че имат добра точност, но да подчертая с чашки JSB !
Редно е да знаеш, че каквито и доработки и каквато и пушка да вземеш, не вземеш ли хубави чашки забравяш за точност, даже и пушката ти да струва 2000 лева ;)
Аз лично ще ти предложа и вариант 2- чакай и се оглеждай за пушки 2-а ръка Славия 630,631 който по някой път се срещат за около 100-130 лв. или Хаенел 312 - тогава ще си вземеш наистина много качествена пушка макар и стара и ще имаш прецизност даже, но не се знае ще излезе ли скоро такава обява - пак си е до късмет !
 

sts1969

Редовен Потребител
От горе изброените от Толедо марки :D ...най-добре изчакай да излезе някоя Славия 630 втора ръка. :cheers:
 
Нагоре