Мнение за Browning X-Blade Hunter 5.5 / UMAREX/

t.marev

Редовен Потребител
После нещо взе да мята в небитието. Викам си ще регулирам мерника и хоп ми той се мърда яко. Разхлабил се. Викам байко забравил да го стегне. Но нали съм подготвен вадя отвертката и почвам да стягам. Първи болт екстра. Втори врът и той играе вътре. Като се позаглеждах той скъсан. Та малко се разочаровах.
При мене, също се бяха разхлабили на времето....след 200-300 изстрела. Свалих, почистих с бензин и сложих син Локтайт и дотам. Обаче друг колега ми беше писал на лични, че единия от двата винта превърта и не може да се стегне. Може би в завода ги пренатягат с някакъв силен винтоверт. Не помня той как го оправи. Не ти трябва оръжейник а опитен шлосер, да извади скъсаното винтче и да го замените с ново. Развий другото винтче, свали мерника и виж какво е положението. Нещо ми се върти в главата, че винтовете ни си завиват директно в цевната кутия, а в малки бронзови втулки, набити в нея. Може да е превъртяла самата втулка. Май такъв беше предишния случай. Все пак питай дали могат да ти я оправят.
 

IvoMarinov

Потребител
М да както ми се видя първия път болта е скъсан. Един скъсан един хлабав. Ами дано са коректни Isd. Иначе наистина винтовете се завиват в бронзови втулки. Ще трябва шлосер с това тънки болтче 2мм. Не се наемам да барам повече. Дано не е отпаднала гаранцията, след като съм ръгал с отвертката IMG_20230219_150523.jpg
 
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
Едва ли.....Занеси им я да я видят, но ако вземат да увъртат не им я оставяй. Опитен шлосер би се справил бързо. При замяна на винтчето, обърни внимание, да не е много дълго, щото ще изкърти втулката.
 

IvoMarinov

Потребител
Едва ли.....Занеси им я да я видят, но ако вземат да увъртат не им я оставяй. Опитен шлосер би се справил бързо. При замяна на винтчето, обърни внимание, да не е много дълго, щото ще изкърти втулката.
Търси се шлосер.
 

ATO

Редовен Потребител
Като гледам как е скъсано и сам ще можеш да го извадиш. Лекичко с тънка отверка по високото връхче и мисля ще се развие. Но внимателно и не бързай.
 

IvoMarinov

Потребител
Наистина много лесно се оправи. За 30 Мин. Оръжейника на магазина го оправи.
Може ли мерника да се мести. Защото след това все в дясно бие. Не стига корекцията с врътката. На 15 м трябва леко в дясно да е мушката.
 

t.marev

Редовен Потребител
Чак пък толкова да се измести!? Я разхлаби винтчетата и размърдай малко мерника, да не е легнал накриво.
Майсторът какво винтче сложи?
 

IvoMarinov

Потребител
Сложил е някакво с плоска глава . Малко е по-ниско от другото. Вече е на около 500 изстрела. Колега от София, същия за който каза, че те е питал за проблема с втулките на винтовете се свърза с мен. Разбрахме се да се видим и ще ми покаже как се разглобява и на какво да обръщам внимание.
 

Lukavia

Новодошъл
Здравейте Колеги,
от края на миналата седмица и аз "влязох в клуба" с Browning X-Blade II gp 4.5mm. Първоначалните впечатления от пушката са само положителни. Сложих и оптика Leapers 4x32, като прострелката мина много лесно - още първия изстрел влезе на 4 см. от центъра на мишената. След 20-ина изстрела приключих с прострелката и в последствие успях да постигна група от 5 изстрела с големина на 1ст . от 10м подпрян на капака на джипа с JSB Exact Diabolo. През уикена успях да замеря и скоростите със същата чашка - при 3 изстрела даде един на 287 и два на 288 м/с, което дава мощност малко под 23J. Подходих към покупката без особени очаквания, но засега мога да кажа, че съм приятно изненадан от придобивката.
 

t.marev

Редовен Потребител
Честито! Той този клуб не е голям, но ще расте тепърва. Браво за групите и за замерените скорости! Отдавна нямаше такива данни. Аз моята Красавица, така и не успях да я кандърдисам да направи нЕкоя група....Като ходиш да стреляш си носи кръстата отвертка и проверявай от време на време страничните винтове на приклада, защото обичат да се разхлабват.
 

Lukavia

Новодошъл
Благодаря. Много отскоро я имам и покрай откриването на ловния сезон през уикенда не остана време да я поразкостя за да я огледам като механизми. Уплътнител за резба не върши ли работа за предотвратяване на развиването?
 

t.marev

Редовен Потребител
Аз не бих я разглобявал без нужда. Ако искаш да видиш какво представлява отвътре, на 16 стр. от тази тема има снимки на моята пушка. Моята беше със спирална пружина, но вече е с газова. Механизмите са същите. Можеш да смажеш шарнира и заключващия зъб. Ако имаш масло на шпрей, пръсни малко вътре в спусъка /при заредено положение/. Докато е заредена, през отвора горе на релсата за оптика, се вижда задния край на буталото. Една капка масло там, предотвратява прекомерното износване. Уплътнител за резба, както и различните лепила за резби, не ми помогнаха много за тези винтове, защото там причината за разхлабване е друга, но можеш да опиташ.
Успех!
 

Vojda73

Потребител
Честито колега.Проблема с болтовете го реших като ги смених с такива за шестогран, малко по–дълги с шайба и федерка,стегнах здраво и нямах проблеми.Относно разкостването,ако не трещи и не те сърбят ръцете(като мене)няма нужда.Имах две и двете нямаха нужда от разконсервация,бяха уставно смазани.
 

Lukavia

Новодошъл
Принципа ми за оръжията, които притежавам е да ги познавам добре, не само как стрелят, но и технически. Веднъж в година огнестрелните ги разкостям на съставните им части и чистя/смазвам всяка част поотделно. На тази поне едно първоначално сваляне от рамата за оглед на железарията не и мърда :).
 

Распутин

Новодошъл
Не повече от 700 - 800 . Сега се образовам по темата - знам само че искам с газово бутало надеждна пушка 5.5
Да не е съвсем "сопа".
 
Нагоре