Walther / Umarex

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
В Германия имат. С Габко идват за около седмица... Но трябва да имаш Пей Пал ...

Иначе маалко по-скъпо тук:

http://www.ebay.com/itm/UMAREX-CO2-...790?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item234af9bb6e

Имат шипинг за БГ

ВИП-а бяха обещали да ми доставят , но след първата година чакане спрях да ги питам. Все пак питай - може да са докарали...
 
Последна промяна:

Иво

Потребител
Това е от мен а ако някой не е разбрал нещо аз съм тук ;)
Здравей колега! Нека се възползвам от поканата ти по-горе ;)
Моята цевна кутия е фабрично твърде изобилно омазана с бялата, оригинална смазка, подобна на вазелин или грес. Отделно, в описанието Умарекс препоръчва за периодична поддръжка, на някои места да се капва масълце за фина механика. В резултат, в цевната ми кутия се образувала една манджа от бяла грес и масло за фина механика. Наскоро говорихме с колега, как излишното омасляване и наличието на смазка където не бива, силно влошава групираността на попаденията. В същото време в темата видях снимки от руски форуми от доста чисти цевните кутии. За да не си съчинявам теории и интерпретации, реших да те помоля да обясниш на кое място в цевната кутия каква смазка трябва да бъде приложена и къде трябва да е сухо/чисто.
Благодаря!
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Идва един момент, когато баркочът от смазка попада в спусъка и ударната група и ще се видиш в празници. Изтрий всичко до абсолютно сухо. И полирай.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
При елементите на спусъка нищо не трябва да е смазано. По ударника и пружината му също не трябва да има смазки(влияе на плато, скорости и т.н.). Единствено можеш да намазваш пушката отвън с тънка смазка против ръжда.
 

ангел иванов

Потребител
При елементите на спусъка нищо не трябва да е смазано. По ударника и пружината му също не трябва да има смазки(влияе на плато, скорости и т.н.). Единствено можеш да намазваш пушката отвън с тънка смазка против ръжда.
+1111110,но ако я държиш на сухо и не я мокриш,даже и отвън не я мажи.Много се коментира за силикагела,пакетчетата от кутиите за обувките и докато имах пушка в куфар,я държах в приземна гумаджийница супер усойно място,но по пушката нито петънце нямаше.докато имаше пресен силикагел в куфара.
 

Иво

Потребител
Единствено можеш да намазваш пушката отвън с тънка смазка против ръжда.
т.е. цевната кутия с всичките й вътрешности трябва да е напълно суха от всякаква смазка, правилно ли разбирам?
Например съвсем тънко омасляване с пълна синтетика, моторно масло 5W30, което е слабо зависимо от температурни промени, ще има ли полза или в духа на горното - само ще навреди?
Да...на тази снимка http://i2.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/002256/2256538.jpg наистина нищо не лъщи т.е. всичко е сухо.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Колега когато мажеш вътре в цевната кутия смазката бавно се оттича в спусковия механизъм. Това води до неравномерно зацепване на спусъка, Неравномерно сработване на втората степен, налепи и т.н. Когато смазка попадне върху ударника тя му пречи да се движи гладко в повърхнината, където лежи и той дава различни по сила удари, а това разваля платото и точността.
 

Иво

Потребител
В украинския форум, в първия пост от тази тема http://airgun.org.ua/forum/viewtopic.php?f=15&t=1346 се обяснява как се прави спусъкът на Доминатора мек и с повече контрол или по тяхному "Делаем мягкий спуск." Някой опитвал ли е така обясненото пилене на спусъка? Резултатът заслужава ли си риска т.е. голям ли е риска да се повреди спусковия механизъм необратимо? Очаквам с голям интерес, ако някой може да сподели опит, защото наскоро осъзнах колко кофти спусък всъщност има Доминатора...
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Има риск ако го препилиш да изтърва. Пробвай първо само с полиране.
 

Иво

Потребител
Благодаря ти за съвета и за отзивчивостта! Явно съм на етап повече да питам, защото още почти нямам какво да споделям и бързите ти и точни отговори са ми от голяма помощ.
 

andi

Редовен Потребител
Иво . това със спусъка на Валтерите го правя от 2009 год . На голяма част от Доминаторите тук вече отдавна е направено . Има полза , но няма "ефекта уааууу" , каквото и да ти напишат някъде .
Дори и да го препилиш има врътка да се оправи .
Тук в БГ също сме измислили някои неща и ги правим .

ПП помниш ли като ми даде твоята пушка да я правя ме попита дали мога да и вдигна скоростта на СО2 колкото руснаците вдигали ? А сега знаеш , че твоята стреля в 5,5 с колкото техните в 4,5 с 2 пъти по-лека съчма .
 
Последна промяна:

Иво

Потребител
Има полза , но няма "ефекта уааууу" , каквото и да ти напишат някъде .
Всеки може да си пише каквото си ще, аз съм длъжен да проверя :)
Полирах си работните повърхности на "гумения" валтерски спусък и с удоволствие забелязах появилия се осезаем праг който тази проста операция ми донесе. "Уауу" не помня дали извиках, но много приятно се зарадвах ;)
И още нещо, което трябва да споделя заради съветите които ми написа колегата Gadnqra ... Избърсах и обезмаслих цевната кутия и полирах, но без много да се задълбочавам триещите се повърхности на ударника. В резултат изчезнаха странните флуктуации от +- 5м/с на последователни изстрели, които наблюдавах с "хубавата бяла оригинална" смазка. МД цевната кутия от вътре е оксидирана, но стои доста грубо - като боядисана и триенето на ударника в нея съществено. Дали не си заслужава да се полира и тя като се снеме оксидацията поне от каналите в които ударника се движи?
 

anibis

Редовен Потребител
МД цевната кутия от вътре е оксидирана, но стои доста грубо - като боядисана и триенето на ударника в нея съществено. Дали не си заслужава да се полира и тя като се снеме оксидацията поне от каналите в които ударника се движи?
Това на всяка цена го направи. Където контактува ударника,трябва да е идеално полирано.Ударника трябва да се движи в идеално полирана повърхност,иначе може да дере някъде и от там удара на ударника няма да ти е винаги еднакъв.Може да ти се появят подскоци в скоростта.
 
Последна промяна:

Иво

Потребител
Точно това установих и аз - голямо триене и задиране в оксидацията, неравномерна работа - различни скорости на последователни изстрели...
Полирах до огледално и сега се радвам на резултатите :) През цялото време докато търках оксидацията и полирах, недоумявах как е възможно да се пусне в производство и продажба оръжие с подобна "обработка" на движещите се детайли в цевната кутия. И това е пушка с надпис made in Germany...
 

andi

Редовен Потребител
На 1250 които съм отварял вътре си беше полирано , може би затова са по-скъпи от 850 .
 

lynx

Редовен Потребител
......И това е пушка с надпис made in Germany...
Колега, тия пушки ги правят в Тайван-има инфо из нета.
Не се лъжи по надписите, и по цената ще се ориентираш че няма как да е немска пушка.
Но цевта със сигурност е немска и е една от най-добрите.
За цената си пушката е отлична сделка, с малко пипания тук/там, ще си много доволен от резултатите.
 

dilom08

Редовен Потребител
по-добре продай пушката да й се радва някой, а ти си вземи такава каквато искаш.
След преработката ще се окаже, че си дал пари за още една пушка и пак няма да е това което искаш. Струва си да преработваш скъпа спортна пушка от цо2 на въздух защото така или иначе си има добър спусък, хубав регулируем приклад и други предимства и спестяваш от цената на такава пушка която е фабрично на въздух. Но в твоя случай поне според мен не е оправдано.
 
Нагоре