СПОРТ!

petkof

Редовен Потребител
На мен ли ми се струва или на фланелките на норвежците виждам българския трикольор?
Не ти се струва, а си е така.Двете знамена са едно до друго и под тях е изписана днешната дата,на която се играе срещата.Фланелки еднодневки!;)
 

lynx

Редовен Потребител
Да ни е честита първата победа на БГ отбор в Шампионска лига!!!!! :winner:
 

TheStarlingHunter

Редовен Потребител

qtex

Потребител
Късно виждам това въпросче, но ще пиша, за да е полезно за други мачове и спортове.
http://www.sportcategory.com/c-1.html (стария SportLemon, повечето линкове са за flash player и с лошо качество)
Инсталирайте си програмата SopCast:
Братушките пускат линкове за нея и има канали с доста добро качество и руски/украински коментар:
http://livetv.sx
https://soptv.sx (тук за големите мачове почти винаги има stream за SopCast, пускайте ги 5-10 мин. преди началото на срещата, защото по-късно ги блокират поняога. Качеството дори на безплатните е доста добрo. Отдясно ТРАНСЛЯЦИИ си избирате среща и в следващата страница гледате кое е безплатно и кое платено. Безплатните с битрейт 2000 kbps и цъкате на бутона Смотреть)

http://gofirstrow.eu/sport/football.html
http://www.wiziwig.tv/index.php?part=sports
 

qtex

Потребител
Моите любимци толкова си могат. Като цяло ЦСКА не смятам, че играят някакъв извънземен мега супер галактически футбол, но са по-организирани и си следват тактиката. Гледам Стойчо сега се пени заради снежната топка :D ... Не помня техните какаванци от Г-сектор като си уцелиха собствения фотограф с бомбичка или като пръснаха на ченгето каската с бомбичка да е искал нaказание с изхвърляне от групата, но в приказките между двата отбора двойният стандарт и приказването "на едро" са разбираеми. И едните го правят и другите. Те и моите щяха да бият ама ей го на...

Управлението на Левски е такова, че добър отбор не виждам да има в скоро време. Всеки се меси, където не му е работа. Много "доброжелатели"

Другите неща с публиката и простотиите преди, по време и след дербито са очаквани... Не са нормални, но са очаквани. В Англия са ги разрешили тия проблеми ама ние сме недорасли за подобни правила и прилагането им.

Единственото хубаво нещо на тези мачове са трансперантите, когато ги има:
0ypZPMX.jpg
 
Последна промяна:

Niki

Редовен Потребител
Добър анализ си направил,ама ви се чудя как харчите нерви за тоя наш футбол.Сега има възможност да се гледат всички големи първенства!Ние нямаме национален отбор,клубен/единствен лъч- Лудогорец/стадионите са трагедия,абе може ли стадион за футбол да има писта,и това през 2014г
 

qtex

Потребител
Уж заради традицията ги гледам. Само заради това. Дядо ми, баща ми, чичо ми ... все левскари. Така съм възпитан - да обичам Левски и да мразя ЦСКА. Гледам в последно време да ги вземам на сериозно, че човек може да се разболее от нерви. Добре, че беше Ел Класико снощи да видим хубави стадиони, добри футболисти и футбол. Тази вечер има и Манчестър Юнайтед - Челси.
 

lynx

Редовен Потребител
Нашенските мачове не са толкова лоши.
Всъщност са доста зле, ама са си наши и ще си ги гледаме :lol:
 

Niki

Редовен Потребител
Джетекс,хубаво спазваш традицията на татко си и дядо си,но едно нещо не мога да разбера.Това е термина мразя,този ми е враг.Аз съм от Цска ,е трябва ли да се мразим с теб ,като се видим.Изродени представи и морал в днешно време.Знаеш ли ,че ходих на мачовете на Левски ,когато отстрани две последователни години Щутгарт и съм се радвал на стадиона с всички,няма левскари ,има българи......Аплодирах, Мишо Вълчев и Пламен Цветков ,не мислех ,че не са от моят отбор.Преди много години бях и на мача на Левски и Дуисбург,страшно харесвах Панов и Кирил Ивков!Повечето не сте били родени вероятно?Ама тогава имаше мъже и отборите играеха здраво.Левски,Цска,Тракия,Академик Сф,Славия.Онази вечер бях на Лудогорец,имаше бая фенове и от други отбори ,които подкрепяха ,,зелените,,Как ми се иска да мога да заведа на стадиона сина си и да знам,че всичко ще мине нормално.Ех,Англия,ех,мечти..........
 

qtex

Потребител
Абе то не работи точно така. Или поне ако хората са интелигентни. Аз вече 4та година живея в едно и също общежитие, с един и същ съквартират и е един от най-големите и върли ЦСКА-ри като вяра и убеждения - коренна моя противоположност относно футбола. Въпреки това ми е може би най-добрия приятел. Но някак си спрямо отбора, историята му и т.н. съм така настроен. Всеки с убежденията си. Иначе не съм от тези налитащите на бой като видят червено/синьо. И с такива съм си имал работа и не са приятна гледка. Не може да сме седнали 2 часа в компания на заведение и всичко да върви добре докато не се разбира, че единия бил левскар/цскар пък другия не и да почнат грозни караници с изглед за побой. Ако хората имат мозък ще поспорят малко, ще видят, че всеки си държи на своето и ще си продължат приятелската приказка и евентуално ще се бъзикат по темата с фурбола.

И на мен ми се иска да си ходенето на дерби да не отнема 2 дни стратегическа подготовка с мисълта от къде да мина, за да не нацеля цскари, ами ако все пак ги нацеля какво да правя; искам да ви взема шал ама къде да го скрия; как да се прибера. Причините да е така са слаба и глупава в повечето случаи полиция, закони, съдебна система и т.н. Ултрасите ги има защото им се позволява да си правят подобни глупости. Вкарай камери, глоби и ефективни присъди, забрани от по няколко години за посещения мачове и т.н. и ще се оправи. В Англия тия неща са засилени до такава степен, че вече има наченки на репресия (тайни списъци с 'рискови' хора и т.н.) И като им гледам стадионите няма клетки, огради, дувари и други стени между феновете - обикновено имат по 1 или максимум 2 реда стюарди между агитките и то при мачове Manchester United - Leeds United или MU - Liverpool, две от най-яростните дербита в историята на английския футбол.

Заради идиотите и наркоманите няма публика по стадионите. Хората ги е страх да си пуснат децата, да си заведат близките и приятелите до стадиона. Не е толкова заради нивото на футбола. Като малък си спомням и по телевизията съм виждал повече публика от сега. После станаха инциденти с бомбички и невинни зрители, боеве и т.н. Дадоха им гласност да се рекламират и ето ефекта - за няколко години на домакински мачове на Левски и ЦСКА особено в по-неприятно време има по 2000 наркомана и пияни.
 

Niki

Редовен Потребител
70000 на мача на Националният стадион някога не беше рядко явление,сега не може да стане никога,дори и заради реконструкцията!
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Тъжната реалност е такава зрителите драстично намаляха по мачовете, на скоро и аз се позачудих каква ни е посещаемостта по стадионите и намерих това и ми се стори интересно
http://www.fanface.bg/news/itemlist/tag/посещаемост.html
и да извадя един цитат от тука свързан с горното написано от колегите - малко е стара статията, но положението не става по-розово и различно (15 Декември 2012)

3% от софиянци са гледали сини и червени от трибуните този полусезон


Левски и ЦСКА играят слабо, дори срамно. Вече няколко години двата ни най-титулувани отбора не могат да спечелят първенството, а в Европа играят по два мача и толкоз. Всеобщото мнение е, че от славните отбори на сини и червени през годините вече останаха само феновете. Не е така!


Не е нормално на домакински мач на един от двата отбора да ходят средно по 4780 зрители за Левски и 4084 за ЦСКА. Сините са имали този полусезон 8 домакинства, като те са били посетени от общо 38 240 фенове.


Червените пък са със 7 мача у дома, като те са наблюдавани от 28 590 души. Общата бройка е 66 830 запалянковци. Само за справка последното дерби между Партизан и Цървена звезда бе гледано от 45 000 зрители. Срамни цифри за срамни отбори. В София живеят близо 2 млн. души. Това означава, че едва 3% от столичани са гледали Левски и ЦСКА на живо!


На Герена сега ще вдигат стадион. Той щял да бъде с капацитет от 28 000 места. Кой ще ходи на този стадион? За кой го правят сините? За кой ще пръскат толкова милиони? За 4000 души на мач! За тях! Срамота! Това ли е Левски? Това ли е ЦСКА? Къде са сините фенове, къде са червените?


Това, че подкрепяли отборите си, са празни приказки. Не може срещу Етър на "Георги Аспарухов" да има 950 души. Не може 440 кибици да наблюдават ЦСКА и Локо Сф. Не може! Дербито между Левски и Литекс бе гледано от 9070 души, което е похвално. В началото на хилядолетието обаче 27 000 гледаха същия сблъсък на същия стадион. След като сините паднаха в дербито от ЦСКА, едва 1400 души отидоха да подкрепят своите любимци срещу Локо Пд. После били зад отбора. Да, ама не са!


На армията също е трагично положението. Най-посетеният мач им е този с Левски - 17 340 зрители, като повече от половината от тях бяха сини на "Васил Левски" в дербито, но ЦСКА се водеше домакин и цифрите се отчитат в тяхна полза. Следващия най-гледан мач на червените е този с Локо Пд в 3-ия кръг на "А" група - 3000 зрители. Няма грешка. Това е най-посетеният мач на ЦСКА тази есен, ако не броим мача с Левски.


Срам! Срам! Срам! Синьо-червен срам! И клубовете, и техните фенове трябва да видят как е в Пловдив, където една пета от населението е гледало Ботев и Локо на живо - това са 17%.


Само осемте домакинства на Канарчетата през този полусезон са гледани колкото мачовете на Левски и ЦСКА взети заедно, че и отгоре с още 10 000. Точно 77 420 души са викали за Ботев от трибуните. Локо пък са с 26 360 фенове за седем мача на Лаута. Общо това са 103 780 привърженици, а в Пловдив живеят около 600 хиляди души.


Цифрите за пореден път доказват, че София се е превърнала в провинция. Футболната столица е Пловдив. Само Ботев, Само Локо! Това е положението.
 
Нагоре