МИШЕНИ - снимки. За мунициите и групите.

staif

Редовен Потребител
Беров (само за протокола) знаеш че винаги си сравнявам БТ-то(е,доколкото може) по твоята хубавица,макар че за последните стрелби бях я разбутал жестоко заради кирливите баракуди НО помня и знам че на теб това не са ти най добрите резултати както сега..виж си архивите с видеата ;) и ще се убедиш- има ги и някъде из темите ...
за това местене на групата в дясно--сети се дето коментирахме за за двуногата и реста ;) а и метана при студено време бягат настройките ;)
 

dberov

Редовен Потребител
Беров (само за протокола) знаеш че винаги си сравнявам БТ-то(е,доколкото може).....

Ето днешното сравнение на БТ vs Крикет. Много добри групи след ремонта на БТ-то

Дистанция 95 метра - най добри групи с БТ .22 по 3 изстрела в мишена

CIMG5935 (Copy).JPG CIMG5902 (Copy).JPG CIMG5940 (Copy).JPG CIMG5941 (Copy).JPG CIMG5938 (Copy).JPG

Дистанция 95 метра - най добри групи с Крикет .22 по 3 изстрела в мишена

CIMG5901 (Copy).JPG CIMG5918 (Copy).JPG CIMG5927 (Copy).JPG
 

Dominus

Редовен Потребител
Какво ще рече група? Имат ли брой изстрелите или е само отбрани места където са попаднали 2 или повече чашки, а останалото са флаери, мухи или нещо друго?
 

methaa

Редовен Потребител
Митак, пожелават ти следващия път да използваш микрометър :cheers:
 

dberov

Редовен Потребител
Какво ще рече група? Имат ли брой изстрелите или е само отбрани места където са попаднали 2 или повече чашки, а останалото са флаери, мухи или нещо друго?

На лист формат А4 има разпечатани по 8 мишени и във всяка от тях пускахме по 3 изстрела и естествено съм снимал най добрите. Разбира се че имаше и лоши мишени с грешки и такива с флаери.
Дистанция 95 метра - най добри групи
 

Dominus

Редовен Потребител
Разбрах.
На места видях някой друг изстрел малко настрана и затова попитах. Исках да си изясня ролята на тези в групата.
За група не е ли по-коректно да се говори за нещо от сорта на 7-8изстрела.
Иначе ме подсети, че и при нас има такива групи от по трима и дори единият е началник на групата :lol::lol::lol:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Беров виж сега, Dominus ти намекна за групата аз ще довърша ама без да се сърдиш - 3 изстрела не е група или да са 4 или 5 избери си (даже и повече е по-добре) ама 3 е несериозно, утре някой ще реши да прави групи от по 2 изстрела, защото 3-я все му бяга .... пожелавам ти да успяваш да правиш подобни групи, но от повече изстрели :cheers:
 

dberov

Редовен Потребител
На и над 90 метра правя по 3 изстрела защото това е максимума който вкарвам на едно място, при 5 и повече групата се отваря и грешка или флаер могат да я развалят. Ако някой вкара 5 изстрела в 7-9мм група нека сподели тук мишената, нали за това е темата.

3 изстрела не е група или да са 4 или 5 избери си...
Аз съм си избрал на тази дистанция да стрелям по 3 изстрела и защо 3 изстрела да не е група?
Ето ви една мишена с 8 изстрела пак от днес, повече от 5 са,така група ли е.

CIMG5933 (Copy).JPG CIMG5932 (Copy).JPG
 
Последна промяна:

staif

Редовен Потребител
сега и аз да се изкажа: Беров ме посъветва да правим мишени с по няколко изтрела.. ..имаше и по добри групи ама ги оаках с прострелки и тук таме с флаери понеже аз с моето БТ никога не стрелям с подбрани чашки..както и Беров днес..Ако се стремяхме да правим изложение, можеше и с повечко добри попадения за група да качим АМА въобще нямахме намерения да правим снимки..споделихме това с вас защото ни хареса какво сме постигнали :cheers:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Постижението никой не ви го оспорва не мислете че се заяждам, просто за напред нека е както трябва с повечко изстрели аз не виждам какво и е на групата от снимката която Беров постна ей сега от 7-8 изстрела - много си е добре !
И пак казвам ако ни бяга винаги 3-я изстрел групи от по 2-а ли да правим -замислете се малко преди да се втурне някой да спори ;)
 

petkof

Редовен Потребител
Точно пишех,че ако искате добри групи трябва да сортирате чашките по тегло и да ги оглеждате за дефекти във формата.ЖСБ имат 20% флаери или друго казано всяка пета е флаер.Това е информация за чашки от преди година.Сега може да има промяна след като промениха формата и дебелината на полата на чашките.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Аз никога не съм го споделял за да не се натрапвам, но за себе си съм възприел за "група" минимум 10 изстрела, обикновено - 20, или 1-2 пълнителя. Пък ако ще и да ми се развали групата, което обикновено се случва, но пък съм наясно с пушката си.
 

didarai

Редовен Потребител
И друг път съм го споменавал и мисля има логика в това . При нас пистолетите се изпробват за група с 10 изстрела , като двата най-отдалечени се задраскват (игнорират) и се записва групата от 8 .
Когато аз поствам тук групи , ако са с повече от 5 изстрела (всъщност само на бенч мишената ги направих такива , щото ... незнайно защо реших , че е правилно да са по 5 , но тогава меря цялата група) , също винаги игнорирам 1 или 2 флаера , но го споменавам в текста към мишената . Всички стреляме и знаем , че се случват непредизивкани грешки . Та мислълта ми е ,да приемем за нормално и да не се притесняваме от 1-2 флаера , че ще ни развалят групата на мишената , до там дори да се чудим дали е за "пред хора" . И ако са 7-8 и нагоре изстрелите , след като не се състезаваме , а само показваме "каква сме я свършили" след тунинг или през уикенда , при стрелба за група , спокойно също да пренебрегваме тези 1-2 флаера . То и да не ги драскаме официално , всеки вижда къде и колко е групата (дори да не е спомената , ако има с кво да се сравни или долу горе по калибъра ) и ги пренебрегва , дори някой да е включил флаера в групата .
 

staif

Редовен Потребител
а далеч съм от мисълта да споря с колеги,не ми е присъщо..нека да се постопли малко и ще направим една стрелбичка както трябва за да се види какво може да се постигне ..с тоя метан пушката капе от конденз като бремена с изтекли води а това неминуемо се отразява и на стрелбата..:cheers:
 

dberov

Редовен Потребител
ЖСБ имат 20% флаери или друго казано всяка пета е флаер.

С чашките от тази серия които имам и стрелба от кутията всеки 5-ти или 6-ти изстрел е флаер, почти всяка е с осенъци а полите на някой са ужасни. Чашки не меря и не сортирам защото като седна да стрелям една кутия заминава и отварям втора.

CIMG5948 (Copy).JPG CIMG5950 (Copy).JPG CIMG5951 (Copy).JPG CIMG5953 (Copy).JPG

Зумнах една от снимките да се види за какво иде реч.

 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Имах една кутия в кал. 177 изглеждащи по същия начин. Явно чехите взеха да си пращат отпадъка отново на нас.
 

lynx

Редовен Потребител
Като общоприето по форумите са групите от по 5 изстрела, не е зле и при нас да се възприеме, за да си сравняваме постиженията с чуждоземните.
А за точноста на пушките имаше един лаф:
Пушките се мерят коя е по-точна по това, коя по-късно ще направи флайер! :D:cheers:
 

petkof

Редовен Потребител
Тези ЖСБ-та на снимките са с новите поли,но ми се виждат доста чепливи.Тези,които взимам от Адаша не са така.Ако искаш перфектни групи на дистанции до 100 метра,без да си сортирваш чашките,пробвай с Дефиант.Опитах да ти дам връзка към сайта на тази марка и се оказа,че като напишеш техния адрес,влизаш в сайта на H&N!!! ? ? ? www.defiantpellets.co.uk :eek::eek::eek:
 

staif

Редовен Потребител
за мен има само една истина -щом може 10 в 1 значи трябва да може и 20 , всичко останало за неуспех са фактори :D
 

dberov

Редовен Потребител
Опитах да ти дам връзка към сайта на тази марка и се оказа,че като напишеш техния адрес,влизаш в сайта на H&N!!! ? ? ? www.defiantpellets.co.uk :eek::eek::eek:

И аз опитах но ме пренасочва към сайта на H&N.

Ето тия са над калибрени в 5.52 специално за големи разстояния.

http://www.sharpedge.co.za/pellets-ogive-defiant-22-16gr-5-52
 
Нагоре