Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

kiborga

Потребител
Колега снимай на цевната кутия, какво пише Хатсан кой се води че, така колегите от форума няма как да ти дадат правилна насока какво да правиш, като незнаят кой е точно модела. Поздрави!!!
 

andi

Редовен Потребител
И на 50 места да пише че я има , вносителите на Хатсан са само 2 - Сотис и Заримекс . Само те когато внесат имат на склад . Никой от тях няма да внесе само 1-2- 5 или 10 пушки от Хатсан , дори и да му е свършил определен модел . Ще чака да се съберат повече пушки от повече модели , иначе Хатсан (а и повечето производители) просто няма дори да им обърнат внимание .
Другите магазини и да пишат , че я имат , може дори да не са я виждали как изглежда - когато имат клиент за по-екзотичен модел , просто проверяват при вносителите и ако е в склада си го доставят . Ако го няма - съжаляваме , последната бройка я продадохме малко преди вас .
 

staif

Редовен Потребител
още в първото му запитване и..прозрях че ще стане шаштармаш.. ;)
(няма ли кой да я погледне наблизо..)
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Малка държава,малък пазар...вероятно и на тях им се иска повече.Има и положителна страна на ситоацията.Може би сте се предпазили от грешен избор,може би...
 

Нуцо

Новодошъл
Е.. сега KIFA ме довърши, какво означава "предпазили от грешен избор" , ако знаеш негативите просто ги сподели. Аз просто търся най силната пушка на пазара на най-добрата цена. И вече започвам да се замислям дали наистина я искам тази пушка???
 

sts1969

Редовен Потребител
Е.. сега KIFA ме довърши, какво означава "предпазили от грешен избор" , ако знаеш негативите просто ги сподели. Аз просто търся най силната пушка на пазара на най-добрата цена. И вече започвам да се замислям дали наистина я искам тази пушка???
Ето това е най-грешната преценка за избор на оръжие. Най-евтиното е и най-некачествено. Искаш да ти посочат негативи на марката Хатсан...ами по-лесно ще е да ти посочим позитивите...списъка ще е много кратък: Ниска цена ( в последно време не особено ниска). Когато избираш една стока, най-правилният метод е да видиш най-високата и най-ниската цена, да ги изхвърлиш от списъка си, и да си купиш стока на цена малко над средната. :cheers:
 

оги-пз

Редовен Потребител
Айде, айде, моля няма нужда да давате мнение за нещо което не сте виждали.
1600лв си е перфектна цена за пушката.
Това че имате предубеждения към марката не значи, че пушката не струва.
 

MTR-77

Потребител
Хатсан според моето скромно мнение е марка която е решила да прави нещата както трябва от година и половина насам.Явно хората ли се сменят там какво е...дизайнери нови и инженери,но са решили да стават ФИРМА та каквото ще това да става.И това е едно от доказателствата за възхода на Хатсан.Хареса ми качествената изработка на приклада,добрия дизайн,цевта.Пушката е модел на една година за която не съм си помислял,че съществува.В момента това "пушле"го водят(в Щатите) за най-мощната пушка .30 кал.(7.62мм) с газова пружина.Най-големият калибър с газова беше на Кросман (6.35мм.) но явно комшийте са решили да ги избутат и то доста грубо от този клас пневматика.Лошото е ,че тази пушка няма да дойде тук никога сигурно....И ТО САМО ЗАРАДИ "МЕНТАШКИТЕ МЕНТАЦИ" !!!!!! които мислят само за "джеба".Признах ги с това изпълнение ХАТСАН.Биг Бор с газово бутало.Е това е нещо друго вече-да се наложиш на огромният американският пазар и то не с РСР а със Гас Рам....това си е гений според мен...
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Нещата малко се промениха при комшиите. Поделението "Асан юесей", започна да дава задания, спрямо спецификите на тамошния пазар. Някои от новите изделия са само "мейд бай Асан", затова и се отличават от предишната им продукция.
Ако са успели да си повишат и качеството, няма лошо. Друг е въпроса, ако смогнат с качествена продукциия, дали ще останат и сегашните цени дори. Щото качеството си има цена.... При строг контрол ot предишната им продукция, сигурно 90% щеше да е "брак". Тя затова и не хвана "дикиш" отвъд океана, въпреки строгия контрол, а това пък задвижи "прогреса".
 
Последна промяна:

peko

Редовен Потребител
ФТКС
А относно пружинката в .30???
Един опит теорията да се наложи в практиката. Да закараш едни 30-на Дж на 25-30 м, но с ниска скорост.
Е, можело и с по-малки калибри с по-висока скорост да биеш по "мишените", ама нека да има разнообразие.
Дали всичките 9 бройки които са направили са се продали???
Поне за попълване на колекции стават.
А и експериментите с "дизелирането" на този Карнивор сигурно също си ги гледал? Щото не е интересно да целиш врабчета с .30 Полимаг....
 
Последна промяна:

Нуцо

Новодошъл
И в крайна сметка нищо не разбрах за херкулеса. Аз съм наясно с качеството на комшиите, щото ако е бил махмурлия турчина и не е довидял някоя шупла на бутилката с 300 бара налягане ако цъфне......тогава друг ще ме мисли, ама като имам голям мерак кво да правя. Все пак за да оборудваш тази пушка цената надхвърля 2500лв., смятам че не ниска цена за въздушно оръжие. Пиша във форума защото по магазините, където ходих никой не можа да ми даде добра информация за тази пушка, може би наистина не са я виждали, а тук са компетентните хора събрани на едно място. Чета също хубави и лоши работи за ВТ-тата, може пък тя да се окаже моята пушка, още повече че е стар модел и може би ще я има налична.
 

оги-пз

Редовен Потребител
Бт65 в никакъв случай тя им е най-смотаната пушка.
Взех си херкулес и съм доволен, истината е че комшийте надминаха очакванията ми. Има неща за оправяне, като спусък и шрауд, но това е нищо. Има пушки по 3бона и пак имат за доуправяне.
От галактиан на горе пушките на хасан според мен са си ок за цената.
За бутилките на херкулеса несе притеснявай. Производство са на Луксфер и имат проба на 375бара.
 

Нуцо

Новодошъл
Е.. отново ме върна на земята, благодаря ти.
А ти от къде взема твоя Херкулес. Кажи повече за пробивната сила, и кой калибър е по добър 7,62 или 9 мм.
 

оги-пз

Редовен Потребител
Незнам какво очакваш от пушката.
Моята е 6.35мм.
Моя херкулес дойде от Сотис Анди ми го напазарува.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Е.. сега KIFA ме довърши, какво означава "предпазили от грешен избор" , ако знаеш негативите просто ги сподели. Аз просто търся най силната пушка на пазара на най-добрата цена. И вече започвам да се замислям дали наистина я искам тази пушка???
Каза,че двамата с приятеля ти сте имали 5000лв или по 2500 лв на човек добавете по още 300-400лв и си вземете Крикет в 9мм,Еваникс или ФХ Бос.За първите две има колеги които могат да ти помогнат.Ако искаш да се забавляваш стрелайки пожертвай още малко кинти.
 
7

7842

Гост
Каза,че двамата с приятеля ти сте имали 5000лв или по 2500 лв на човек добавете по още 300-400лв
Добавяте по още 500-600 лева и ще си купите прилични пушки:D.Ами те ако са искали да се разделят с по 3000 лева нямаше да питат за Хатсан...........
 

ToHKa

Редовен Потребител
Херкулеса би трябвало да има някакво плато, поне за около 30-40 бара ??? Със Старозагорската направихме 10-тина изстрели на 110 метра и отидоха на едно място....незнам как е при теб (скорости не сме мерили) . Няка място за обсъждане, за 1600 лева неможеш да се сдобиеш с пушка в 9 мм , с ПОНЕ 30 изстрела с тяга 200 J , калибъра е достатъчно голям за да не се влияе толкова от изработката на цевта и осенъците тук там , само количеството компресиран въздух фучащо наоколо :) Тунин има по ударната група и дребни доработки по спусъка,за по-големите маняци да си полират тук там чаркалъците за допълнително спокойствие и конфорт :)

ОГИ , моля те направи няколко снимки на конструкцията вътре, ударник , схема на въздупните потоци от 2-те бутилки и цевната кутия.

ААА да не говорим за FX Boss, че скоро не съм виждал толкова хвърлени пари на вятъра ..... една каска пари за нещо което го предоставя всяка марка в тозъ калибър , по-слаба, с по-малко изстрели , спусъка няма да го коментираме - всички си ги правим, адски дълга и модера се удря в цилиндъра като я разклатиш , при Смуут Туист технологията неможе да се говори за откриване на топлата вода и водещ принцип за въртеливото вджиение на проектила .... . Плюсове намерих от към тишината, по-нежния спусък и теглото....... 3600 лева - БУЛЛ ШИТ ! ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ и не ангажирам никой с него ! Не я намирам за разционален вариант !

Поздрави.
 

оги-пз

Редовен Потребител
От 190бара и 218мс.до 100бара 165мс. Плато няма, като гледам конструкцията е направена във високите налягания, но аз съм на метан и за съжаление ще се сваля на ниските налягания.
По спомен когато беше на въздух даде добро плато, но за съжаление него записах, че тогава химикала ми замръзна.
Предния път направих на 100м 4см.група с това плато и тези о-пръстени как е станало немога да си го обясня.

Пп. Пружината на клапана е уникално дебела, но не върши никаква работа.
20170205_183710.jpg

ВНИМАНИЕ.
Всеки решил да си закупи херкулес.
Преди изобщо да започне да стреля, трябва да отстрани глупавата планка където отнаря и затваря порта за зареждане.
1- Непозволява на ударника да се движи еднакво и отделно има 5мм болт с помоща на който тая пущина се държи за ударника. Е този болт създава голями проблеми, като задържа ударника да отваря клапана еднакво. Да ама клапана отваря еднакво и на 200бара и на 150бара. По този начин пушката неможе да направи хубаво плато и стреля, само във високите налягания.
В същото време турчина дето е дупчил отдолу цевната кутия за трансфер порта, от долната страна не е запушено както трябва и издиша.
Друго което трябва да се направи са пружините, но тях понатам.
До манометъра има болт за проска отвертка, до него се достига и докато приклада е на пушката. Този болт служи за изпускане на налягането в пушката.
Неща които ми харесаха, са че на манометъра уплътнението е полиамид.
Свързването на бутилките е направено надеждно. В същтност бутилките са лепени с лепило и развиването им ще е проблем.
Продължавам да твърдя, че конструкцията на пушката е стабилна и надеждна.
Има си своите болести, но те са поправими.
 

Attachments

  • 20170205_180037.jpg
    20170205_180037.jpg
    94.9 KB · Прегледи: 117
Последна промяна:
Нагоре