FX Airguns или как се прави шведска тройка-аз, тя и вибратор (саундмодератор)

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Нова пушка за продажба на ъпгрейди............
Алтарос направиха нова ниша при въздушните и ФХ побързаха да се наврат там, но по техния си начин.
На ти една платформа и куп нещица за нея.....
Естествено че ще е до 16 дж с този малък и с ниско налягане резервоар.
Точно като за английските плинкери. Ама и те от сега реват каква ли че е цената, особено за италианския орех?
Па после нова цев с нова тръба, нов пленум, неминуемо нов клапан и кво стана - пак изделие за занимавка.
Иначе на вид е докарана. Да видим и цената....
 

luft9waffe

Редовен Потребител
И пластмасов "класик" ,където магически резервоарът стана 230 бара,скоростите скокнаха,енергията-не е ясна.Бързо я ъпгрейднаха шведите.
 

Attachments

  • Screenshot_2024-01-22-15-17-14-444_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-01-22-15-17-14-444_com.android.chrome.jpg
    147.2 KB · Прегледи: 57

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Е sub 12 не е ли,че е 16 дж а класик е стандартна мощност независимо от приклада?
Толкова ли е трудно едно истинско зареждане с нормален магазин с нормалните неща,като декокване и т.н,хубава масивна цев с подходяща стъпка,мощност да речем 50дж. в 4,5,100 дж. в 5,5 и т.н,пък който му е много да си купува ъпгрейди за намаляване на мощността ... :cool:
П.с
Можеше да скрият и този пленум в приклада и при "дървената" версия,мяза на евтина пружинка от сорта на Хасан и Норика дето търсят прилика с огнестрелните
Screenshot_20240122-170225-186.png
 
Последна промяна:

luft9waffe

Редовен Потребител
който му е много да си купува ъпгрейди за намаляване на
Там ще ревнат поданиците на новия крал.Суб 12 е за тях;не че ще пробие пазара,първо ще им е скъпа,второто и по-важно-сакън,много прилича на файърарм,пък те чувствителни.То и тука на някой чичо полюцай доста ще му обясняваш,че е въздухарка и къде точно и е въздуха.Та може да преспи в ру.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
на новия крал.Суб 12 е за тях;не че ще пробие пазара
Е,съмнявам се шведите да направят стокова 16дж. пушка стреляща по-добре от Аir Arms 200,400 та дори и TX200 ... :) !!!(всъщност от TX200 със сигурност не могат)
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Е,съмнявам се шведите да направят стокова 16дж
Не се съмнявай,няма да направят.И 15 и 14 даже няма да направят.Поне докато им връзва на по-големите и богати пазари без ограничения.Но са го правили.През периода 2002-2010 продаваха през БСА,Логън и в колаборация с Бен Тейлър модели с валтерски цеви,които в стоков вид,доста превъзхождаха посочените от теб пушки(сток).Само че,доста по-скъпи.
 

wakafaka

Редовен Потребител
Колеги в Сотис има наличен FX slug liner 700mm .25 TR1:16. беше около 180 лева.Нещо объркали поръчка та ако на някой му трябва.Аз моя го чаках 2 месеца да дойде.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Не се съмнявай,няма да направят.И 15 и 14 даже няма да направят.
...говоря за това,което вадят на пазара,не се съмнявам,че са способни по принцип(няколко поста по-нагоре съм изказал мнението си).Вероятно визираш модела FX 2000,но по спомен те го правят с Уебли!Ако визираш богатия пазар на САЩ,то не е само до пари,там хората не компенсират липсата на огнестрелно с въздушно,просто се отдават на това!
 

миро123

Потребител
Колеги в Сотис има наличен FX slug liner 700mm .25 TR1:16. беше около 180 лева.Нещо объркали поръчка та ако на някой му трябва.Аз моя го чаках 2 месеца да дойде.
така е като поръчваш от сотис . От пафката идват за 4-5 дни а в повечето случаи има и наличен
 

Вилян

Потребител
......Работата излиза извън контрол!

Така е, контрола никакъв го няма :lol:. Ето и на предния манометър да ви покажа снимчица (така дойде) - криво вложен, а обшиващата пластмаса напукана. Какви барове, какви чудеса се очаква да мери ......

1706022053670.png

Верно, че Дриймлайна им е най-малкия дерт и си е базово изпълнение за FX-овските стандарти, но базовоста му надмина очакванията ми (като за първа пушка на FX). Засега : сменени двата манометъра (23 и 25мм), добавен 17cc пленума, сложена 13.2 гр тежест/чука, нова пружина, нов дотиквач, за трансферпорта бях писал също. О-рингове посменени - тоже.
Не знам какво остана :) Да взема превантивано и с боиния клапан да се занимая - там изненади има ли ?

Фабричния регулатор ще му дам още малко шанс ..
 

emci74

Редовен Потребител
Не знам какво остана :) Да взема превантивано и с боиния клапан да се занимая - там изненади има ли ?
Аз превантивно взех още един Импакт и така си реших проблемите :lol: !
За новия модел, Мат Дубър ( да се свети името му, много хубав, честен човек! ) каза, че не изисква никакви доработки, най- много тежести да и се сложат, за по- добър баланс.
Демек става подходяща и за собственици на Вулкан :cheers:
 

wakafaka

Редовен Потребител
Това да използваш шрауда за резервоар е много добре измислено.Особенно ако се използва карбон за да стане максимално леко.За жалост ще дойде с доста нови проблеми.Щеше да е по-добре да го направят като булпъп и в крайна сметка щеше да е по-леко и с 30 см по-късо(където спокойно) могат да продадат части за заглушаването на пушлето.Стабилизацията на цевта ще е уникална на тая пушка.
 

Вилян

Потребител
А онзи къдрав южноафрикански ххх - това му е работата - да хвали шведския Хасан..

Сега сериозно, клапаните и леглата читави ли са на Дриймлайновете ? Ще се постарая да разбера какво ми обяснявате.... Предварително благодаря!
 
Нагоре