ARTEMIS GR1600W Китайският магнум

6tangata

Редовен Потребител
Ако с тази "шапка" на буталото, в това състояние се сложи маншет много вероятно пак да се среже и разкъса след N на брой изстрели, в зависимост, колко е еластичен маншета и т.н. Аз лично по-лошо обработено бутало не съм срещал. Защо би се наранил маншета няма да развивам тема тука и сега. Абе слагай маншет, както те съветва човека и "пуцай". Мисля да оставя темата на "компетентните органи" ;)
 

t.marev

Редовен Потребител
.........в това състояние се сложи маншет много вероятно пак да се среже и разкъса след N на брой изстрели, в зависимост, колко е еластичен маншета и т.н. Аз лично по-лошо обработено бутало не съм срещал. ...... Мисля да оставя темата на "компетентните органи" ;)
Всеки маншет ще се повреди след N брой изстрери....Колкото до обработката на буталото - всяка метална повърхност, снимана и увеличена изглежда изненадващо! За сранение може да погледнеш на снимките, как изглежда шублера. Може да е китайски, може да е руски, но все пак е измерителен инструмент и тази обработка не пречи на нормалната му работа. Може да снимаш и качиш тук снимка на бутало от някои от пушките които разглобяваш, за да видим каква е разликата. Всички се възхищаваме на някоя хубавица, ама като я погледнем отблизо, нещата изглеждат другояче.
Моите уважения към опита ти и ентусиазма с който пилиш, заглаждаш и полираш, но идва момент, в който откриваш, че не това е най-важното.
От един случай не бива да се правят прибързани обобщения. В темите за т.нар. "класни" пушки се натъкваме на подобни случаи и при други марки.

Със сигурност този китайски вълкодав няма да впечатли никого със изработка и стрелба за групи - той не е направен за това. Със сигурност обаче в неговата област ще се справи отлично, а това в крайна сметка е по-важно!
 

6tangata

Редовен Потребител
Ето снимки на бутало на Diana, както е получено, без да е полирано или каквото и да е правено с него. В случая шапката е присадена има и монолит, просто това намерих. Да твърдиш, че шапката е със същите деруги като на китайското чудо е малко детинско. Забележи и финиша на метала на самото бутало. Да пушката е изпълнила предназначението си намерила си е купувачи - външен виниш приличен, без да се знае как е обработен метала и т.н "каранатия" доста зле. Майтапя се бе хора, пушката е прекрасна ;)
 

Attachments

  • IMG-d711ebaa983fe5bd4f454abd5681dae9-V.jpg
    IMG-d711ebaa983fe5bd4f454abd5681dae9-V.jpg
    124.9 KB · Прегледи: 77
  • IMG-c43db8e9cbb1cf87bc0d84745f9b2729-V.jpg
    IMG-c43db8e9cbb1cf87bc0d84745f9b2729-V.jpg
    135.5 KB · Прегледи: 76
Последна промяна:

luft9waffe

Редовен Потребител
Всеки маншет ще се повреди след N брой изстрери.
Ами...точно на диана не се повреждат.Д38 от 2002г. в мен е с оригиналния си маншет.И ако това все пак е средно мощна пп,ползвах Д350маг над 10г.Пак без видими следи от сериозно износване.Ярко сини маншети,които с времето променят цвета си към зелено-кафяво.Отварял съм многократно за бъзикане,смяна на пружини,чистене и мазане.Даже нов маншет на 38 слагах веднъж,но скоро върнах стария,че не ми се чакаше да се разработи.Харесвам повече Вайраух,но маншетите им са консуматив в сравнение с дианските и новите винаги ми костват 100-200 изстрела да влязат в режим.
 

t.marev

Редовен Потребител
Ами...точно на диана не се повреждат.Д38 от 2002г. в мен е с оригиналния си маншет.И ако това все пак е средно мощна пп,ползвах Д350маг над 10г.Пак без видими следи от сериозно износване. .
Това е защото не са навъртяли N броя изстрели..... :)
Естествено че от маншет да маншет има голЕма разлика. Тия сините са желЕзни! И все пак от един случай да се правят генерални заключения е меко казано прибързано.
Да пожелаем на момчето по-бързо да си намери нов маншет, че слоновете нещо много са се навъдили!:mad:
 

NME

Потребител
Благодарение на Vojda73, изключително добър човек( подари ми няколко маншета, заедно с доставката и ми обясни как да го сменя) , артемиса стреля с 35-36 джаула при 0° С , като пушката се успокои . Имаше доста вятър и изстреляха само 100на изстрела и само първите 2-3 имаха съвсем лек дизел от смазката която ползвах при монтажа . При безветрие и след още 100на изстрела ще снимам как се групират попаденията .
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Влизам в темата за слоновете, с надеждата, че някой е пострелял за групи. Отдавна, доста колеги чакат, да видят каква е точността на Китайския магнум. А и аз също се интересувам, макар, че около Русе, засега слоновете не са се развъдили прекомерно.
 

t.marev

Редовен Потребител
Ами то няма други с такава пушка....Колегата обеща по-нататък да пусне още снимки от групите, които прави. Писахме си на лични и той сподели че: - Пушката стана снайпер. Даже с rws hobby 0.77 излизащи с 300 е точна. Ама много вятър има тея дни и не става за групички на голямо разстояние.
Аз също няма да стрелям с нея следващите две седмици, защото си ударих рамото и не мога да я зареждам. Днес обаче отивам да пробвам новата придобивка, която си купих преди няколко дни и ще пиша за нея, но в отделна тема.
Иначе моите постижения с китайския магнум не са големи. Откакто и сложих оптика, целя капачка от безалкохолно на 35-40 метра, 3 от 5 пъти. Според мене, за такъв тип пушка това е достатъчно, но някой добър стрелец би постигнал повече. Пушката не рита много, спусъкът е лек, заключването на цевта е отлично.....има потенциал да се направят нЕкви групи с нея, ако разбира се някой намира смисъл в това.
Според мен слоновете нямат шансове.
 

NME

Потребител
Преди дни стрелях на 30 и 50 при вятър. Днес времето беше добро и пробвах на 50, 60, 70 и 80. Снимах групите , но няма да ги публикувам, понеже мисля ,че пушката може повече , но и трябва оптика и снимките може да разколебаят желаещите да си я закупят. Ще пострелям още и може да стане както се изрази Шаман в един пост , наскоро - "Нещата се обърнаха от "распни го" до "осанна" :)"
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Това са прекалено големи дистанции, за група с пружинна пушка. Без оптика, на механични, изобщо не може да става дума за група. Стреля се на 25 метра и задължително с оптика.
 

6tangata

Редовен Потребител
Не знам къде има правило, на колко метра се стреля ;) Стреляш на колкото ти душа и сърце иска. И защо точно на 25 метра, а не на 26.5 или 24. 5 метра. Колко души има с магнум пневматики във форума и пишат за тях, или пишеш от личен опит или четене в чуждестранни сайтове? Може да се види в темата за Diana, на какви дистанции стреля Vojda, а и ако иска да добави още коментари и тука ;) Просто за група има значение дали е Китайче или Немче пушката и задприкладното устройство. Все едно да кажем, че спортните пушки са за 10 метра, трябва да стреляме на 10 метра. И тук дали стреляме с Хайнел или Фани, или Аншуц си има значение, макар марките да са немски. Няма лак китайска цев и пушка да се мери с немска, особено от баш немското качество преди години, не го казвам за да обидя марката, но просто няма как ;)
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Съгласен съм с всичко, просто преди време, тук във форума беше прието, за група, с пружинни пушки да се стреля на 25 метра. Иначе, разбира се, че всеки може да си стреля, на всякакви дистанции, според желанието и възможностите.
 

Vojda73

Потребител
ако иска да добави още коментари и тука
С моите пушки стрелям на 100-110м и редовно правя групи с големината на кибритена кутйка(друг е въпроса дали я уцелвам,ама нали говорим групи).Стрелям седнал без упора,и да с германките нещата стават по-лесно
 

Hidden

Редовен Потребител
С моите пушки стрелям на 100-110м и редовно правя групи с големината на кибритена кутйка(друг е въпроса дали я уцелвам,ама нали говорим групи).Стрелям седнал без упора,и да с германките нещата стават по-лесно
A какви са твоите пушки? Само разбрах, че са немски. И аз имам една такава (Диана 460), но нещо точността ми бяха. Може и от мен да е :)
 
Последна промяна:

Vojda73

Потребител
A какви са твоите пушки? Само разбрах, че са немски. И аз имам една такава (Диана 460), но нещо точността ми бяха. Може и от мен да е :)
Диана 350-n tec,габровска диана ,валтер лгв,бса суперспорт грт,всички 4,5mm и две за скраб(китайски и испански).Стрелял съм и на приятел с Дианите и те са точни
 
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
Странна работа! В темата за слонски пушки се обсъждат нЕкви немощни плякалки с миниатюрни сачмички......
Момчета, що не идете да си ги мерите някъде другаде?! Ясно че вие сте супер баровци, дето и вилиците и лъжиците са ви немски, от Солинген нагоре.....Оставете ни тука аджамиите да си пуцаме с китайките, докато съберем нЕкой лев за нещо по-сносно.
 

NME

Потребител
1000004821.jpg
30м , 5 jsb
1000004820.jpg
50м , 6 jsb и 3 rws hobby (долу вдясно)
1000004822.jpg
50м , 3 jsb, подпрян на седалката на колелото
1000004823.jpg
Най-късметлиските 3 (падат се долу вляво) , на 80 м прав ,като компенсирах половин мушка над горния ръб на мерника. Качвам я само като нещо интересно което ми се случи , а не ,че пушката може да стреля така .
 
Нагоре