ЧЕСТИТКИ, ПРАЗНИЦИ, ХВАЛБИ. ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО. Нова придобивка.

kamoto

Редовен Потребител
Да е Честита Новата 2024 година на всички колеги!!!
Живи, здрави и дай Боже повече време за стрелба и по-чести събирания!!!
Наздраве колеги!!!
 

tvt1968

Редовен Потребител
Честит Ѝордановден, Българи!!!
1f1e7_1f1ec.png

Честит имен ден на всички, които празнуват днес!
Имайте смелостта да нагазвате в студените води не само на Ѝордановден, но и в дълбоките води на живота и да преследвате щастието си...!
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Честито Богоявление на всички именници: Банчо, Бистра, Богдан, Богдана, Богoлюб, Богoлюбa, Богомил, Божан, Божана, Божидар, Божидара, Божил, Бончо, Борислав, Борислава, Боян, Бояна, Данка, Данко, Данчо, Йордан, Йордана, Йорданкa, Найден, Теодосий.
Бъдете здрави и обичани.
Весел празник и наздраве.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Това е Международната седмица на приятелството.

Един ден селянин, който вървял през блатиста местност, срещнал млад мъж, затънал до кръста в блатото, уплашен, плачещ и опитващ се да се освободи. Фермерът спасил младия мъж от бавна и жестока смърт.
На следващия ден във фермата се появила елегантна карета.
Излязъл елегантно облечен благородник и се представил, като бащата на момчето, на което е помогнал фермерът.
— Бих искал да ви наградя — казал благородникът.
— Вие спасихте живота на сина ми!
„Не мога да приема пари за това, което съм направил“, отговорил шотландският фермер.
В същия момент синът на фермера се показал на вратата на хижата.
- Той твой син ли е? — попитал благородникът
- Да, казал гордо фермерът.
- Тогава предлагам сделка. Позволете ми да дам на вашето дете същото образование като на моето дете. Ако синът е като баща си, сигурен съм, че ще бъде човек, с когото и двамата ще се гордеем.
И фермерът се съгласил.

Синът на фермера Флеминг е посещавал курсове в най-добрите училища и в крайна сметка завършва Медицинския факултет на болницата Sainte Marie в Лондон. Воден от голямо желание, той продължил, докато не беше признат от целия свят.
Известният лекар Александър Флеминг открива пеницилина.
Години по-късно синът на същия благородник, спасен от блатото, се разболява от пневмония.
Кой спасява живота му този път? ... Пеницилинът.
Как се казваше благородникът?
Сър Рандолф Чърчил, а неговият син е сър Уинстън Чърчил.


Някой е казал: "Всичко, което си отива, се връща..."
Работете така, сякаш нямате нужда от пари.
Обичай, сякаш никога не си бил нараняван.
Танцувай сякаш никой не те гледа.
Пейте сякаш никой не ви слуша.
Живейте така, сякаш Раят е на Земята.

Изпратете това съобщение до всички, които смятате за свои приятели,
включително лицето, което ви го е изпратило.
Изпратете го и ще направите нечий ден по-добър.
Нищо няма да се случи, ако не го направите.
Но ако го направиш, някой ще се усмихне заради теб.
Това е седмицата на най-добрите приятели.
Изпратете това съобщение до онези, които смятате за приятели...
 

tvt1968

Редовен Потребител
Извинете ме, че днес ще си позволя да ви досаждам с публикации за Васил Левски, но това е денят на Левски! Този свят човек е бил велик в своите думи и дела, наред с Ботев, Бенковски и всички, оставили костите си по тези земи за свободата на България! А тези българи, съвременните, с премазани мозъци, нямащи нищо общо с българите след освобождението - ценящи човешкия живот и свободата, а тези сегашните - окаяните, за които думите Чест и Кауза са неразбираеми чуждици и не присъстват в речника, камо ли в съзнанието, претърпели морален и ценностен крах, обичащи далаверата(спомнете си за тефтерчето на Левски) и беззаконието, за които Левски и Ботев са дали живота си! Да, вие, точно вие! Прочетете по-долу, покайте се и се гордейте, че може би генетично имате нещо общо с великите ни революционери!
"Към бесилото Васил Левски стъпвал твърдо. Изглеждал спокоен, вървял с изправена глава.
А думите на Миралай Тефик бей, човекът водил разпитите и непримирим враг на Апостола, изречени след смъртната присъда, говорят достатъчно:
- Хитър и прозорлив е...Умен човек, има честни очи, които дълбоко в мене гледат…. Ако не бях турчин и не бях миралай, щях да тръгна след този човек!
- Ти си луд, Тефик бей! – възкликва Орхан бей. – Неговите дири свършват до бесилото.
- Не! Те започват от бесилото! Ти нищо не разбираш – ние с тебе живеем, за да умрем. ТОЙ УМИРА, ЗА ДА ЖИВЕЕ!..."
151 години безсмъртие! Дълбок поклон, Апостоле!
✍️
Антон Димов
 

tvt1968

Редовен Потребител
Благодаря, Павка! Но думите не са мои... прочетох го, настръхнах и реших да го споделя с Вас, понеже на сто процента съм убеден, не на сто на двеста, че на всеки един от този форум му трепва като чуе за Левски, за Ботев, за Вазов и да не изброявам, че до утре ще пиша...
Не мога да се примиря с факта, че загубихме българската си идентичност, българските добродетели, ценности, вяра.... и какво ли не... А за тези идеали са умирали хора... Нашата история е пълна с личности от голям мащаб, за които знаем изключително малко - учители, свещеници борци за църковна независимост, революционери положил кости за родината ни... Личности , за когото трябва да знаят повече българи. Лицата им трябва да са познати на мнозина, а не на малцина, защото „Тоз който падне в бой за свобода, той не умира...” Но за да се сбъдват стиховете на гениалния Ботев, трябва и ние да правим по нещичко. Затова, нека помним.
 

navan

Потребител
Здравейте колеги , първо искам да благодаря на Павел /SHAMAN/ за новата ми придобивка - Vulkan 3 700mm. cal.6.35 и за отделеното време от негова страна днес в неделя за компетентния и ползотворен разговор свързан с моето ново PCP. Искам да благодаря и на всички публикуващи мнения и теми в този форум , защото тук се събира много информация която помага на хора като мен за правилния избор и за всичко свързано с ВО. Благодарности и на Ники /Gadnqra/ за направената консултация по телефона . Благодаря Ви.
 

немезис

Редовен Потребител
Здравейте колеги , първо искам да благодаря на Павел /SHAMAN/ за новата ми придобивка - Vulkan 3 700mm. cal.6.35 и за отделеното време от негова страна днес в неделя за компетентния и ползотворен разговор свързан с моето ново PCP. Искам да благодаря и на всички публикуващи мнения и теми в този форум , защото тук се събира много информация която помага на хора като мен за правилния избор и за всичко свързано с ВО. Благодарности и на Ники /Gadnqra/ за направената консултация по телефона . Благодаря Ви.
Честито, хубава пушка.
 
Нагоре