ЧАШКИ ( pellets ) - видове, тестове

silver bullet

Редовен Потребител
Благодаря ти за отговора!:cheers:

А от къде ги купувате? В София питах по разни магазини и никъде нямат JSB 2.2 грама.

Като точност как се представят JSВ 6.35 - 2.2 грама спрямо JSB калибър .30 http://www.schulzdiabolo.cz/en/pellets/exact-30/ тежки 2.9 и 3.2 грама?

Защото се колебая за нова пушка дали в 6.35 или 7.62.
 
Последна промяна:

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
H&N baracuda vchera gi probvah ostanah mnogo dovolen ot rezultata, predi tova bqh zimal 5kuti jsb 1,75 ot poslednata partida 5.53 rasipah si pushkata ot chovarkane probvah i jsb 1.64 jumo monster kato preciznost hich gi nqma ot 260ms do 300ms s hatsan bt65 5.5

Родословното ти дърво почва от св. св. Кирил и Методий...
Или си 8-ят им ученик, който чак сега се изявява пред широката публика.
 
Последна промяна:

digger

Новодошъл
Колеги, след произведените тази година лоши серии на JSB, има ли някой с впечатления от последващите по-нови серии? Изписаха се достатъчно лоши отзиви за новото производство, та се чудя дали си взеха поука и поправиха качеството или продължават с бодра стъпка към канализацията...
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Колеги, след произведените тази година лоши серии на JSB, има ли някой с впечатления от последващите по-нови серии? Изписаха се достатъчно лоши отзиви за новото производство, та се чудя дали си взеха поука и поправиха качеството или продължават с бодра стъпка към канализацията...
Ако говорим за 4.5 при екзакт нещата от последните две партиди дето пробвах от 2015 производство са ОК. Макар едната да е с по дълбок отвор и дълги поли другата с по плитък отвор и по къси поли на чашката...и двете партиди летят Ок с федербала ми, а щаера предпочита по дълбоките.
Ще направя снимка за да видите разликата ...но и двете партиди са ок. С FWB -ла тествах-въпреки леко различната им форма точката на попадение и на двете партиди на 45 метра е еднаква.
Все пак не съм тествал от бенч, а от ФТ поза на пътеката на бонсови. Исках да реша от коя партида да взема повече кутийки да си имам. С федербала не достигнах до решение - затова миналата седмица тествах и с Щаера но в двора на 33 метра от маса - та ще избера тази дето повече хареса Щаера (но искам да го тествам и него на 45-50 метра - ако остане време сега почивните дни.)
Но аз понеже имам останали и партиди от 2012 , от 2008, от 2013, 2014 - сравнено с тях тези двете от 2015 са по-добре. (Е за Фани най-добрата партида си е 22-ра от 2014 година , но за съжаление не намирам от нея и затова тествам нови)
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
Това го имаше някъде назад или в друга тема и съм го чел но не вярвам на всичко написано защото информацията е повърхностна и има много въпросителни.
Гледали всяка партида под лупа - на какво количество какъв процент се гледа.
Тестове за група преди да започне производството на дадена партида - защо само преди пускането на партидата се правят тестове а не регулярно, тия матрици се амортизират с времето.
Имали 22 инспектора по контрола на качеството - ако е така и си гледаха съвестно работата щяха ли да правят издънки всяка година и вместо да се говори за кофти партида хората почнаха да търсят хубавата партида еди кой си номер.....
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Всяка партида през 10000 чашки(един сандък) се тества наново по размери и тегло. Извадки от партидата се тестват и на мишена, но предимно това са Екзакт 0,547. Но тези тестове са меродавни за конкретната цев.
Ако има отклонения този съндък заминава за претопяване. Няма време да си играят да го "пресяват". Затова някои партиди едни ги плюят, други ги намират за перфектни. В случая на Васко пушката си хареса партида, която на някои колеги им се струваше "разпиляна" преди това.
Жените с лупите отсяват чашките с "видими" проблеми. Една по една се гледат само тези за Премиум сериите.
 

dberov

Редовен Потребител
Всяка партида през 10000 чашки(един сандък) се тества наново по размери и тегло. Извадки от партидата се тестват и на мишена, но предимно това са Екзакт 0,547.

Това го няма писано и го научавам от теб.
....някои партиди едни ги плюят, други ги намират за перфектни. В случая на Васко пушката си хареса партида, която на някои колеги им се струваше "разпиляна" преди това.

По принцип да, но пускат и партиди които нито една цев не ги хареса като пример таз годишната 26560015, 1.175 в 5.53мм дето който си взе от тях после ги пуснаха в купува-продава на по 10лв кутията само да се отърват от тях.

http://forum.airguns.bg/index.php?threads/Чашки-jsb-5-53.6920/
 
Последна промяна:

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Тогава, пък и винаги не е имало проблем да им се върнат партидите, които не харесваме. В тази доставка в 5,5 бяха общо по кашон(30 кутии) партидите. Ти взе 10, аз по 5 и другите тук там по 1-2. Моите в 1,03и 1,175 си ги издумках без видими проблеми и на двете пушки. Свидетели болл, които също ги пробваха.
Въпреки това им върнах по една кутия от тогавашните партиди, за да видят къде е проблема. Не са казали дали са открили нещо.
Само 1 колега реши да върне няколко кутии и то в 1,03 и му бяха заменени с друга партида на следващата заявка. Що не ги върнахте другите?
Само с реване не става, иска и действия.
ПП. Относно на Милен "разпродажбата": цитат "Причината е, че се разделям с хобито"
 
Последна промяна:

sts1969

Редовен Потребител
Вчера тествах по 50-60 броя JSB 4.52, 0,547гр. от партиди 2013, 2014 и 2015г. И трите са с различна дълбочина на отвора, 2013г. са най-плитки, 2014г. са най-дълбоки, а най-новите 2015г. са със среден по дълбочина отвор, цевта ми не направи никаква разлика между партидите, попаденията си запазват групираността и точността. Това което ми направи впечатление е че периферията (ръбчетата) на полите на партида 2015г. са по-зле оформени, стоят някакси леко "поочукани" и се забелязват малки вдлъбантини на почти всяка бройка по ръбчето на полата... ??? но пък си летят също много добре като старите партиди. :)
 

dberov

Редовен Потребител
Тогава, пък и винаги не е имало проблем да им се върнат партидите, които не харесваме.
Само 1 колега реши да върне няколко кутии и то в 1,03 и му бяха заменени с друга партида на следващата заявка. Що не ги върнахте другите? Само с реване не става, иска и действия.
Ще обясня.
Когато се прави поръчка се чака за набиране на количество а после се чака да дойдат и ако чашките се окажат лоши трябва да се върнат до теб и отново да се чака следващата поръчка с която да дойдат от новата партида и докато подмяната стане минават месеци през които трябва да търсим чашки от колеги или поръчваме от чужбина или се купува от магазин.
Ей затова не ги върнах Аз а мисля и повечето не претенциозни колеги които стрелят за кеф, ако греша се извинявам, това е моята причина.
ПП. Относно на Милен "разпродажбата": цитат "Причината е, че се разделям с хобито"
Това е за конкретната обява, ако ровна из приключени и активни ще намеря поне още двама за които знам със сигурност + това колегата който купи чашките на Милен констатира още един гаф на JSB за който никой не се бе сетил да провери а именно че кутиите са с различни грамажи и брой чашки което беше върха на сладоледа, хем не са качествени хем сякаш са ги сипвали с шепите. Затова каквото и да пишат аз не вярвам че се изпълнява съвестно контрола на качеството.
http://forum.airguns.bg/index.php?threads/Недоволни-или-измамени.4066/page-12#post-202113

Когато пиша за кусурите на JSB не мога да отрека че това са чашките които предпочитам сравнявайки ги с други марки, но когато има проблем смятам че трябва да се пише а не да мълчим.
 
Последна промяна:
Нагоре