Последната партида сушени меса за сезона.Бутовете ще са ясни чак лятото.До тогава ще се кара на филе "Елена" и кайзерован свински врат.Рецептата за бутовете няма как да я пиша,че е дългичка и се започва от избора на живо прасе
!Филето "Елена" се прави много лесно.Оформеното свинско контра-филе се осолява за 24 часа,след което се изкисва един час във студена вода.Провесва се на проветриво място да поизсъхне и се овалва в подправки,след което се суши докато започне да става кораво на пипане колкото,колкото..................не се сещам за сравнение!
.За врата ще дам линк към рецепта за приготвянето му.
Бута още не е обмазан с подправки,които ще мупридадат аромат и ще го предпазят от насекоми и мухи.
http://www.receptite.com/рецепта/кайзерован-свински-врат
Следва филето "Елена" и после кайзерования свински врат.Надявам се да Ви харесат поне на снимките и да запаля някой да се пробва да си направи сам у дома за да се съхранят истинските традиции.Месата са приготвени по традиционни български рецепти,без употреба на "химикали" или други хитрости на съвременната хранителна индустрия.
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]