Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

Иван Димов

Потребител
Kriskoyyy написа:
п.п Наистина ли ако имам оптика на въздухарката (мойта е 4х20 от 20 лева) тя се скапва и няма шанс за повторение на точност ?

Наистина е така.Ако ползваш и от ония островърхите чашки,резултата е същия.Вземи си една оптика,не 4х20 ,а поне 4х32,за малко повече парички.
Ето ти една евтина.
http://www.pushka.eu/product/%D0%9E%D0%BF%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80-4x32
 
A

Anonymous

Гост
е какви чашки да ползвам ? и тая оптика гаранция ли е че няма да се скапе
 

sts1969

Редовен Потребител
Не е сигурно че и по-евтината ще се скапе...но играй на сигурно и послушай съвета на колегата.. по-евтиното винаги излиза по-скъпо на края :) Колкото до чашките...ползвай поне Гамо 1гр. Хубави са в отношение цена-качество.
 
A

Anonymous

Гост
до сега ползвах турските защото ми ги препоръчаха в ловен магазин за мойта пушка, и ми казаха да махна оптиката и да си намеря мушка и да пукам
 
A

Anonymous

Гост
здравейте!

като сложа чашката и стрелям,тя не се изстрелва а се изстрелва от 2рия гръм.Цевта я чистих 3 пъти, и нищо пак същия проблем.Миналата седмица си беше наред,прибрах се в нас стрелям и нема никой :Х.
 

lynx

Редовен Потребител
Ето я гаубицата:
6024858g.jpg
 

chopara

Потребител
На тази пушка преди да и слагаш оптика се постарай да и оправиш луфта на цевта. Навремето бях отварял едни амортисьори от лада май бяха. На стрежена имаше няколко супер тънки шайбички, ако си намериш такива да подложиш от 2те страни на цевния блок или нещо такова. Ако имаш луфт на цевта (тези пушки имат) каквато и оптика да сложиш няма да можеш да я настроиш.

Внимавай с уплатнението на цевта, от някакъв материал подобен на кожа е и лесно не наранява/премахва по невнимание. А ако го няма съчмите няма да излизат от цевта.
 
A

Anonymous

Гост
Привет, Дружина!
Моля за Вашата компетентна помощ.
Имам 15 годишен син, който от две години ми вади душицата за въздушна пушка. :mad: Досега успявахме да го озаптим някак си, но диването си събира пари и иска да си купи. Дядо Коледа също му отказа и той е нещастен. :'( Гледал е форуми и сайтове и си е харесал разни "дръвца" за 30-40-50 лв. Наясно е, че ще го :rambo: с пушката, но въпреки това си сънува и бълнува.
Сбрахме семейния съвет с баща му, и решихме че ще се прекръстим и ще му купим нещо за предстоящия рожден ден на 4 Юли.
Диването е преминало инструктаж /разбирай, много дуднене и размахване на пръст/, наясно е с правилата които ще се поставят и че пушката ще се ползва само на вилата, няма да се изнася от двора, без наше присъствие, съответно, на нас ни е ясно, че няма да се спазват на 100%. Детето е сравнително разумно, но едно на ум си имаме. И все пак......
Та, молбата ми е, да ме посъветвате какво и откъде да купя. Предпочитам нещо онлайн, поради липса на време за обикаляне по магазини.
Имам някои познания по темата, имала съм пушка, даже две, но нещата са светлинни години напред и съм в тотално неведение.
Пушката ще се използва от цялото семейство, с цел забавление, стрелба по мишени, кутийки и т.н. Ясно ви е, предполагам.
Предпочитам калибър 5.5, чашки, но приемам и други съвети. Той иска пълнител със сачми като на стрелбищата. Цената нека да е до 100-120, прЕко сили 150 лв. :eek:
Препоръчаха ми BAM19. Соленичка ми е, но, кажете поне дали си заслужава. Четох доста във Вашия форум и съвсем се овъртях в информация.
Моля Ви, помогнете да направим един тинейджър щастлив и една майка нещастна!!!! :crazy: Пушката трябва да се подари на 6 Юли.
Благодаря и :cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
Покупка он-лайн вече не е възможна, забраниха го с новия закон и магазините не рискуват вече.
Също така, този който я купува от магазина ще трябва да е пълнолетен, за да има кого да арестуват, когато тийнейджъра простреля в задните части кварталната клюкарка ;)
 
A

Anonymous

Гост
Аха! Ясно! Значи задника на комшията дето паркира пред входната врата е спасен! :mad:
Гледам, че им стоят кошниците за пазаруване на магазините. А, дали работят, ще се разбере по-късно. Аз да разбера какво и откъде да купя, пък има телефони. Ще намеря начин да скокна до някъде, щом не дават онлайн. Казаха ми за някакъв магазин в Дружба 2, но е добре да отида подготвена с някаква информация, защото като ме видят с токчетата и със сигурност ще ми пробутат всичко, което им е за пробутване. Или поне ще се опитат. :music: Таткото ни е малко командирован, та, се налага аз да се заема с въоръжаването.
 

anibis

Редовен Потребител
Предпочитам калибър 5.5, чашки, но приемам и други съвети.
Забрави го тоя калибър5.5мм за предпочитание е 4.5мм за тинейджър. Препоръчвам ти една Славия 30/31 лесно се зарежда и за парите си си е скалпел. Чехите наистина са направили една здрава и точна ВП. :cheers:
 

didarai

Редовен Потребител
-Славията е добра пушка за начало . В 4,5 мм е и не знам къде ще я намериш нова.
-QB57 също е добър избор.В 5,5 мм е и ще ти трябва някаква долу горе свястна оптика(50-80 лв. още).
-Аз бих препоръчал някой от средните модели хасан 70/75/80/85/90 .Цената е около 140-160 лв.Предимството му е , че има добър спусък и по нататък може да се ъпгрейдне като му се постави газова пружина (80 лв) . Може да си изберете и калибър , тъй като го има и в двата.След ГП-то може да му се вземе и някаква свястна оптика , така че има потенциал за развитие и надграждане.Резервни части също са налични и евтини.Пушката обаче трябва задължително да се разглоби преди стрелбата и да се почисти цилиндъра вътре от смазката (тва в магазина не се говори).Кал 4,5 мм е с по-изправена траектория и по-лесно ще се уцелва на различни дистанции без корекция.(мисля това е по-правилният калибър за начинаещ младеж) Кал. 5,5 мм е по-мощен и ефектен при стрелба за кеф.Избора си е ваш .
Пушката не трябва да се разнася заредена .Не може да се разчита на предпазителите.Винаги може да гръмне , за това задължително зареждате и стреляте до няколко секунди като през цялото време пушката е насочена към целта и трябва да няма никаква възможност за нараняване на някой отсреща (в храсталак през ограда и т.н.)
Ако стреляте за кеф нека не е по стъклени бутилки(освен ако не си ги съберете после) .Пластмасови капачки,шишета и кенчета от бира и безалкохолно са ОК.Не стреляйте по близки и твърди цели(камък наприер) .Стават опасни рикошети дори право назад.
Пушката не трябва да се размахва насам натам пред хората,особенно от малолетен.Добре е да и вземете и калъф както и читави чашки (минимум сръбските МАР) .
 

andro

Потребител
Мадам,90 %процента от питащите каква пушка да си купят на третия четвъртия месец я захвърлят,или се чудят как да я продадат.Купете на хларето някоя ефтина китайка.На тая възраст яка пушка не му трябва.Пък за тунинги и мощни пушки да мисли като почне да се бръсне.
 

didarai

Редовен Потребител
andro написа:
Мадам,90 %процента от питащите каква пушка да си купят на третия четвъртия месец я захвърлят..
Е то по тази логика никога не трябва нищо да си купуват,щото така или иначе ще го хвърлят.Надали във форума има някой купил си само 1 пушка и останал само с нея вовеки.Жената и за това пита.........за евтина китайка , но В2-ките са безсмислени отвсякъде , В3-ката е най-евтиното с което не "замярваш" мишената и е на цена 70-80 лв. За само 20 лв . отгоре (с куфар евентуално) може да вземе КУ-БЕ-то , което обаче има ред предимства пред В3-ката и разликата от 10-тина лева си струва отвсякъде (за това и минимум това и е предложено до сега) . Аз мислех и В3-ка да предложа , но за начинаещ в 5,5 мм със стръмна траектория и вероятност да си премаже пръстите докато зарежда КуБе-то пак е за предпочитане от всякъде.Ако пък все пак реши да остане дълго време с тази (една) ПП за 30-тина лева повече е по-добре да вземе хасана с много по-добрият си спусък и възможност за ГП (най-сериозният ъпгрейд за една ПП както знаем) и в 4,5 мм може освен фън да направи и първи стъпки в спорта .(с китайка в 5,5 мм .......по кофти ще му е).Така ,че ако ще е така или инъче първа ....... по добре ще е все пак и да става за нещо.(мое мнение).Славията също е идеална ,но не знам нито цена нито къде я има сега.
И най-накрая,ако има първа пушка китайка и я захвърли след 4 месеца..............с какво ли ще иска да я замени?По принцип следващото стъпало е средна по мощност ПП (или по-лошият избор Магнум ПП.Едва ли ще хвръкне на ПЦП или АА ТХ200).Естествено ако ще е ПП по-добре е направо една Комета 400 да вземе ,но.............да не забравяме ,че има определен бюджет.
 

fishermaniac

Потребител
QB-57 ,твърдо не,това е пушка за тунинговане и не е за начинаещи,не за друго ами и не е много удобна и не е за т.нар плинкинг.
 

lynx

Редовен Потребител
Чисто нова Славия може да се вземе само от ВИП-а и са ебаси цифрите! :eek: ???
Аз също мисля, че Бай Хасан ще е най-подходящ вариянт, Дидарай е описал кои модели.
 
Нагоре