Подходяща оптика за Bigmax X

dmitov

Новодошъл
Привет на всички. Нов съм тук, чета 2 дни и се обърках. Спрял съм се на пушка окончателно, което е добре, но не и на оптика. Каква оптика би била подходяща за тази пушка и откъде да я купя? Ще се ползва за кеф, общо казано. Бюджет няма, но не знам има ли смисъл за такава над 500 лева.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Няма смисъл да е над 500 лв. Един Leapers 6-24x50, или 8-32х56, е напълно достатъчен. Естествено, има и по-добри оптики - например Hawke. Цената им е малко по-нагоре, но наистина са добри. В никакъв случай, не купувай някой евтин боклук, от ниския клас.
 

wakafaka

Редовен Потребител
На какво разстояние искаш да стреляш?
Искаш ли да има някаква скала?
Ако искаш скала вероятно ще искаш и да има написани деления по редовете(примерна снимка).Reticle HD 4-24x50.jpg

Ако искаш определено деление да отговаря на определена стойност без да има разлика в въпросното деление при промяна на увеличението на оптиката трябва да търсиш в първа фокална равнина (FFP-first focal plane).
Там вече струват повече пари.
 

dmitov

Новодошъл
Благодаря за отговорите. Спрях се на Hawke Vantage SF 6x24/44. Вече е при мен и съм доволен. Мисля, че е прекалено, но тъй като казах, че ще е за кеф, вероятно ще искам да стрелям както наблизо, така и надалеч. Абе, ще си правя кефа :) Благодаря
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Не е прекалено. Реално, ако ще стреляш на 80, 100, или повече метра, няма да можеш да си виждаш попаденията добре, ако си със слаба оптика.
 
Нагоре