ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

sainnerman

Потребител
колеги помагайте какъв преходник ми трябва да поръчам от http://www.best-pcpfittings-quickcouplings.co.uk/ за този маркуч за да вържа бъзата връзка за еваникса защото въобще не си пасват , на маркуча резбата е по голяма от тази на връзката за еваникса
 

Attachments

  • SDC14721111.jpg
    SDC14721111.jpg
    184.8 KB · Прегледи: 126
  • PY_A_450__10939.jpg
    PY_A_450__10939.jpg
    7.7 KB · Прегледи: 114

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Първо: От къде си?
Второ: Отиди до най-близкия магазин за хидравлика и т.н. Там би трябвало да ти предложат подходящ преход от едниния размер към другия.
 

lynx

Редовен Потребител
sainnerman, вземи помпата с маркуча и връзката на Еваникса и отиди в магазин "Папе" на Ботевградско шосе, би трябвало да ти намерят подходящ щуцер и да може да се свърже.
А иначе винаги ще си добре дошъл на стрелбите на Софийската група, ако ти се идва пиши на ЛС и ще те заведа на правилното място да се запознаеш с колектива.
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Днес ми пристигна бутилката с азот от Линде. 10 литра кислородна с азотен кран напомпена на 220 бара. Ето и условията на Линде: Бутилката е под наем - не продават бутилки. Оставяш депозит 50 лв. Като спреш да я ползваш връщаш и ти връщат депозита. Наема на месец е 7.20лв Пълнежа е два кубика азот на цена 36лв. Това е всичко няма да купуваш бутилки няма водни проби на четири години - плащаш наем и ползваш. Има човек в Линде запознат с нашите потребности. Засега е отзивчив ^-^ Ако някой е заинтересован да пише на ЛС за допълнителна информация и телефони за връзка.
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
За колегите с Валтер 1250 Доминатор като мен.
Това което го писах в предния си пост за бутилки от Линде - не ви трябва няма да ви върши работа :stop: Аз ще връщам бутилката. Идеално е за пушки на които платото им започва от 180-170 бара. На нас не. Слагам резервоара изравнява на 200 бара. Като го развия от бутилката и завия на пушката пада до към 180. От 180 до 140 бара изстрели - 10 бр. Работата отива към купуване на помпа.
 
A

Anonymous

Гост
Да питам, имали колега във форума който като мене си търси по-евтина 300 бар-ова втора ръка бутилка. Аз лично попадам на оферти от Англия, но много често бутилките са "чифт" (свързани), ако има колега който иска да си делним бутилките, да знам какво да гледам, защото досега отбягвах тези обяви. А да..гледам само 12л. и 15 л. варианти. Снимката приложена е точно за което говоря..тези са 300 бар-а. Писах на продавача незнам дали ще ми отговорят (но днес писах и на още 7 човека от тамошен дайвърски форум ;)). Рано или късно ще излезе нещо, въпроса е ако е чифт дали да ги вземам и двете защото много като чуят, че искам само едната и не искат да пращат. Тези които показвам в случая са на 275 лири..ако транспорта се вмести в 60 лири (30 струва от магазин от Англия до БГ) прави към 332 за двете с транспорта което е към 770 лева грубо или 385 на бутилка..хич не е лошо според мене за 12л на 300 бар-а..та чакам коментари :)
 

Attachments

  • 861.jpg
    861.jpg
    112 KB · Прегледи: 162

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Сигурен ли си, че са две бутилки по 12 лт на 300 бара?
Или са 2 по 6 литра?
Чисто нова 6 литрова бутилка на 300 бара , струва 310 лв пълна в Цикония.
 
A

Anonymous

Гост
ivodoc написа:
Сигурен ли си, че са две бутилки по 12 лт на 300 бара? Виждал ли си 12 лт бутилка на 300 бара коло е гол
Или са 2 по 6 литра?
Чисто нова 6 литрова бутилка на 300 бара , струва 310 лв пълна в Цикония.
"Faber 12ltr 300bar cylinders (2nr)"
За мене са две и според превода.
Има супер запазени ама все по 232бара...ето още една 12 литрова стандарт "джудже" ;)...65 лири.."направа да падладееш" ;)
 

Attachments

  • 9567.jpg
    9567.jpg
    29.6 KB · Прегледи: 163

братушка

Редовен Потребител
по-евтина 300 бар-ова втора ръка бутилка. ...
... да знам какво да гледам, защото досега отбягвах тези обяви.
Бих ти посъветвал да ги отбягваш и занапред. И да гледаш да са нови.
Подозирам, че повечето такива бутилки се продават именно защото ресурса им е изтекъл или на приключване и никой там вече не ги приема за пълнене. Нищо че изглеждат запазени.
Предпочитат да не рискуват с живота си.

Ако държиш да се уредиш с евтина бомба мога да ти намеря обява за 50 лири за 6л-300бар карбонова.
Но да ме предупредиш, да не идвам на сбирките заедно с теб.
 
A

Anonymous

Гост
Ами благодаря за съветите, бутилката от Цикония която Ivodoc визира е според мене много малка..ако е 6 литра,дори и на 300 бара, за Кондора на програмката ми показва само 6 пълнения, което според мене е много малко..все пак съм от Добрич и трябва да ходя до Варна да я пълня. 12 литровите на 300 бара, нови, отиват към 550 лв и нагоре, поради което и се замислих за втора ръка...но пак ще умувам..довода на братушка с :bomb: е много добър ;) като се замисля
 
A

Anonymous

Гост
.....Чисто нова 6 литрова бутилка на 300 бара , струва 310 лв пълна в Цикония...Приятелю, (Мангуста) отивай в "Цикония" (Познавам човека, който работи на компресора за високо налягане и се подписвам с две ръце, че е перфекционист) и си взимай бутилки(300 бара) като хората. Имат. И ще ти я напълнят на толкова, за колкото си платил- може да отнеме един ден. Не правя реклама, просто ги познавам. Всеки си преценява за себе си. Нямам ПЦП и не планирам. Споделям наблюдение с надеждата да е полезно, без да искам да споря и засягам никого :cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
За тези които не знаят:
От Цикония можеш по телефона да си поръчаш да ти изпратят с Еконт бутилката до в къщи.
Моята така я взех и пристигна пълна на 300 бара.
Супер работа ми свършиха :bravo:
 

st_beer

Редовен Потребител
Бутилката ми се завърна вече при мен след своето пътешествие до Варна за водна проба и зареждане. Всичко е минало успешно и вече си имам бутилка в изрядно състояние минала водните проби и годна до 09.11.2014 г и пълна на 250 бара с хубав Варненски бриз :yahoo: :yahoo: :yahoo:. Мнението обаче което пиша е с цел да споделя нещо което направих за бутилката както и за мое удобство. Купих си една количка с чанта за багаж от китайските магазини. После направих едно сандъче така да се каже според чантата да влиза в самата чанта.След това си взех един лист фибран 2 см и стериопор 10 см. Направих го така в съндъчето с отвор по средата да влиза бутилката. Изрязах дупка на капака на чантата за по угледен вид и да не се виждат вътре фибрана. Ако някой реши да си прави такова нещо го съветвам да ползва само фибран. Не е истина какво чистене падна на стериопор след като приключих така че не препоръчвам стериопора. Ето как изглежда завършения вид на цялата работа:
 

st_beer

Редовен Потребител
@Pezi_80
Едно от предназначенията освен че да е мобилно е и да не се нагрява бутилката в летните жеги. Когато правих съндъчето и сложих само страниците от фибрана първото което ми мина през ума беше че е идеална мобилна хладилна чанта ;) ;) ;) ;) ;) ;).
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
st_beer Количката с чантата ли се продава и колко струва?
Аз обърнах Русе да търся такава количка и не можах да намеря.
 

st_beer

Редовен Потребител
ivodoc написа:
st_beer Количката с чантата ли се продава и колко струва?
Аз обърнах Русе да търся такава количка и не можах да намеря.
Тука ги има под път и над път. Продават се с чантата има и по малки и по големи. Тази е среден вид. Тази специално я купих от китайските магазини от 1 до 101 лв. Цената която платих за нея беше 15 лв +8 лв за фибрана и стериопора. Търси из магазинчета където продават железарийки разни по битаците както и в тези китайски магазини ама по големите в мъничките гаражите ги няма. Дано успеш да си намериш. С удоволствие бих ти взел ама много ще ти се оскъпи с доставката по куриер.
 
Нагоре