ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

братушка

Редовен Потребител
Рекламните текстове и клипове на производителите, които така упорито цитираш, за мен не са аргумент.
Въпреки всичко главната цел на всички до един производители е да продадат колкото се може повече от своята продукция.
Ще те черпя, ако ми покажеш поне една инструкция, в която производителят пише, че неговият продукт не вдига налягане, постоянно се чупи и изобщо е боклук.

А когато показват жена да помпа с малкия си пръст или пишат, че устройство не бива да бъде технически обслужвано - въобще не вярвам.
Повече ще повярвам на сухи цифри: налягане ХХХбар при усилие ХХкг, ресурс на уплътнения ХХХ цикъла... смазване с масло АБВГД след ХХХ напомпвания по инструкция КЛМН.
 

petkof

Редовен Потребител
bvza320 написа:
http://www.gehmann.com/pages-en/product ... umps&id=27

Дават жената да помпи с един пръст ;) (помолих моята жена да пробва да напомпи пушката но познайте какво получих като отговор :no: )
Ако е по-умела и с едно пръстче може да ти напомпи резервоарчето, както е показано на снимката на дясната помпа! ;)
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Аз имам една помпа БАМ, която струва 200 лв, а аз съм я купил за 100 и си помпи на колкото искаш и на 200 и на 250... на повече не съм помпил БАМ-а ;)....и достатъчно леко си помпи. Имам и ЕрФорс. И тя работи и помпи, ама аз си помпя с БАМ-а ,че е по евтин , да не се набутвам със скъпата помпа.
За една помпа е важно да работи ...и да помпи.
Колко струва и кой я е произвел е бош-лаф работа.
Разликата между помпите FX и Бам е само в гумите на дръжката..... и в качеството на О - пръстена на третата степен. :cheers:
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Тия стъклени топченца в блока не променят конструкцията на помпата. Да не говорим и за това, че трябва да се чистят, защото са пълно мазало като отвориш помпата. Такива могат да се сложат и на БАМската помпа, но те за работата на помпата влияние никакво не оказват, понеже са на изхода - след трета степен и клапана. Функцията им е да хващат мръсотията на изхода на помпата, за да не влезе в резервоара на пушката. От тук следва и извода, че трябва да се чистят. Ако обаче помпата не се отваря на кратък период от време за да се чистят, тяхното съществуване се обезсмисля, дори присъствието им в мръсно състояние се отразява отрицателно на качеството на въздуха подаван към пушката. Такива топченца мисля, че съм срещал и в помпата на Уебли. :cheers:
 

andro

Потребител
А тези дето ги продават помпите ,защо не вземат да внесат и о пръстени Нали са консумативи !Ако някой има връзки с тези среди ,а е от сигурно по сигурно че има, нека им подскаже на милите .То бива тъпа работа ,ама един прост о пръстен 90 дурометър да не можеш да си купиш.
 

dwado

Потребител
VъL4o написа:
Това може да ви е интересно ;)
http://www.airxeffort.com/
има и клип как работи

идеята не е лоша и някой ако се заиграе с механиката ще докара компактна версия с хатсанска помпа и кабели за акумулатор ;)

p.s.
като се замисля с един П-образен профил и на него качени помпата и двуходов пневматичен цилиндър със сила 50-70 кг и всичко ще стане много компактно без толкова движещи се части и се закача към стандартен компресор ...
 

bor1968

Потребител
Пръстена се сменя с нов такъв или се заменя с полиамиден. Но си прав, защото проблема ще стане хроничен. Помпата е създадена за по-леки натоварвания. Получава се прегряване и от там следват негативите. При това изпълнение трябва да се мисли в посока охлаждане на самата помпа, но как се охлажда точно 3-та степен от където ще идва и проблема ???.
И май наистина ще излезе, че изпълнението е възможно, но какъв ще е резултата после и колко време ще работи безпроблемно?
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
bor1968 написа:
Пръстена се сменя с нов такъв или се заменя с полиамиден.
Истината е да успеем да се снабдим с нови по-качествени О-пръстени.
Опитах се да внеса такива от Япония.
За съжаление количеството, което трябва да закупя и цената на О-пръстена не ме устройват.
Варианта с изработване на пръстен от полиамид ПА-6 абсолютно не работи.
 

bor1968

Потребител
Моя пръстен на 3-та степен е заменен с полиамиден и си работи ^-^.
То по принцип на тая помпа /Хатсан/ и с оригиналния си работи без проблем.

ПП. -
братушка написа:
Тефлонов Янко, не полиамиден.
:-[
 

Termina4

Потребител
ivodoc сподели по колко излиза един о-пръстен от япония защото от англия 3 са за 13 паунда ако не съм се заблудил
 

dwado

Потребител
VъL4o написа:
???чудя се дали може да се направи нещо подобно за пълнене на 10л-бутилка или е ъпсурд ???

ще стане и без това бутилката ще има 80-100 бара между зарядките
особено ако не бързаш много ;)

хонда имат една разработка за зареждане на метановите бутилки на колата в домашни условия пълначката е голяма колкото бойлер, монтира се на стена и се закача на битовата газ и на ток, вечер като се прибереш закачаш колата и на сутринта е готова
 

братушка

Редовен Потребител
Може, но при условие, че ще прави не повече от 5-7 цикъла на минута (че и по-малко) и следователно ще помпа 1 седмица. Иначе ще прегрее фатално.
Но при условие, че помпа сама защо не? Пускаш в понеделник и за петъка бутилката е готова ;)
 

andi

Редовен Потребител
компресора на хонда е колкото прото4ен боилер . помпи малко над 100 л воден обем бутилки за 8 4аса . ...НО... - до 180 - 190 атмосфери , официално се продава само за щатите( 110 волта ) ............ и струва 2000+ долара от които правителството връща около 1300 ако декларираш 4е е за зареждане на кола .
ме4тииии........................... :wall: :wall: :wall:



фабри4на гаранция за необслужване - 3 год при 8 4аса на ден :bravo:
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте,

Разглобих си помпата Airforce, и сега не мога да си спомня нещо къде беше преди да го махна. Като се свали външната черна тръба, вътре в нея има една сива тръба. В долния и край има един малък черен цилиндър, който е стегнат за нея с един месингов болт и едно малко винтче. А самата сива тръба има дупка отстрани в долния край. Въпроса ми е дали трябва месинговия болт да се завинти точно върху дупката в сивата тръба, за да я затвори, или няма нужда да е точно върху нея.

Поздрави
 

Termina4

Потребител
няма нужда да е точно върхо отвора (въпросния отвор служи за да взима въздух помпата) винтчеTo се натяга и ляга върху повърхноста на тръбата(сuвата)
Поздрави
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Намерих пръстени с размер 3.68х1.78 с твърдост 80 дурометъра след 2 3 дни ще ми ги доставят 10 броя ще ги пробвам дали стават за аир форсе помпата и ще кажа след това оригиналния 3.55х1.8 мисля че може и да стане след това който иска може да му поръчам.
 
Нагоре