Оптики за нощно виждане Arken ZULUS HD 5-20X и ZHD520R

Djack

Редовен Потребител
Това ако са ти го казали те, е малко странно! Батериите 18650 са само два типа - с изпъкнал и с плосък плюс! Тези, които се използват в оптиката са с плосък плюс, а с другите просто няма да успееш да завиеш капачката. Няма стандарти. Разликата е само в капацитета и тока на самата батерия. Зад модела 18650 се крият просто размери на тялото на батерията, друга и да искаш, не можеш да напъхаш.
От друга страна, от няколко години наложиха рестрикции по отношение на транспорта на акумулатори (батерии) по въздух и това може допълнително да усложни нещата. Такива батерии вече има под път и над път.
 

llcoolj

Редовен Потребител
Моят Pard DS 35 пристигна в комплект с батерия 18650 на Пард с плосък + / - , но пробвах и с изпъкнал (понеже имам няколко броя от тях), влиза си нормално и капачката се завива до край.
 

Djack

Редовен Потребител
Моят Pard DS 35 пристигна в комплект с батерия 18650 на Пард с плосък + / - , но пробвах и с изпъкнал (понеже имам няколко броя от тях), влиза си нормално и капачката се завива до край.
Може при Пард-а да влизат и двата вида. Аз за Аркен-а говоря само на база изгледани ревюта в Ютуб, там се коментира.
 

dberov

Редовен Потребител
Батериите които виждам на сайта им са с плосък плюс и минус, то си пише 18650 Flat Top Battery, точния модел е Model: INR18650-33V. Принципно тези батерии са широк спектър на използване и могат да се закупят от почти всеки магазин за електроника, но и на мен ми е чудно защо гаранцията ще пада при дефектирала батерия а и за какъв по точно дефект иде реч. Нормално е с времето батерията да започне да държи по малко, това влиза ли в графа дефект, понеже тя е консуматив и е нормално ако сдаде багажа с времето да се подмени с нова и ако примерно по оптиката стане някой сакатлък със софтуера и се смени батерията с нова - абсолютно същата, как ще се докаже че проблема е от батерията а също се чудя как може да дефектира батерията освен да започне да държи по малко и какъв е проблема ако това се случи да се замени с нова, това си е напълно нормално. Друго което се сещам че може да се получи като дефект на батерия е да се надуе от презареждане в евтино зарядно устройство и да се бутне в уреда и за това съм съгласен да попада в графа дефектирала батерия. И последно остава да се пъхне на обратно, но бщо взето се с тия гаранционни изисквания, китайците си връзват гащите, нещо като при мобилните телефони, даде ли фира и ще измислят причина да падне гаранцията. Иначе относно релсата да, кофти е че идват с късата и трябва да се закупува отделно дълга но кеф цена няма, това не е проблем. Най ме е яд че четирите скали налични в тази оптика, се използват от много години в почти всички оптики от тоя тип, първата която видях беше със същите малки и сбити скали и единствено това ме възпира да си купя за момента. На PARD DS35 например софтуера е с нови хубави фини скали по цялото зрително поле но лазера и приемника дето стърчат като шнорхели отпред не са удачно направени и а си ги чукнал леко - ЧАО настройки. То перфектната пушка или оптика никога няма да я измислят по мои критерии но тоя софтуер поне да го бяха направили да може да се вкарват допълнително скали по избор, промяна от 10 години насам няма ни на евтините нито на скъпите модели. Иначе, относно цена качество тази е оптиката която и аз бих избрал и може да съм един от клиентите като ще трябва да преглътна капризите си, явно вскичко хубаво на едно място няма да видя скоро.
 
Последна промяна:

mgrosco

Редовен Потребител
Оптиките са на митницата. Батерии мисля да купя аз и да ги добавя в цената на оптиките. Избрал съм Samsung INR18650-35E Li-Ion капацитет 3450mAh волтаж3.7(4.2V) – пиков разряд 10A.
 

du6ata

Редовен Потребител
Оптиките са на митницата. Батерии мисля да купя аз и да ги добавя в цената на оптиките. Избрал съм Samsung INR18650-35E Li-Ion капацитет 3450mAh волтаж3.7(4.2V) – пиков разряд 10A.
Първата оптика е за мен че не мога да спя вече
 

mgrosco

Редовен Потребител
Пичове влезнах в ебаси филма с тия оптики. Вчера и днес се боря с Агенция Митници в София. Оказа се, че едва ли не внасям оръжие за отбрана :eek:
Според Ин Тайм (UPS) митническия отдел, трябва да получа от Министерство на Икономиката становище по класифициране на изделия и технологии с двойна употреба по Приложение I на Регламент (ЕС) № 2021/821, Списъка на продуктите, свързани с отбраната, и Списъка на изделията и технологиите с двойна употреба.
Тъй като оптиката сама по себеси се монтира върху оръжие (огнестрелно или въздушно) го приравняват в митническа глава - оръжия за отбрана и нападение.
Както и да е, пратката пътува към Митница Варна за да използвам някои локални способи за решаване на проблема...
Все пак подадох заявление към въпросното министерство, че нали уж дългосрочно го правя това...
 

Васил 83

Редовен Потребител
Стискаме палци всичко да протече добре! В нашата държава на абсурдите човек може да се сблъска с всичко. Споко, ще ти се наредят нещата!
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Много важен е кода на стоката в износната декларация на изпращача в САЩ. Там за определени оптически изделия се иска разрешение за експорт. И които търговци или производители го имат, не правят компромиси, за да не си го загубят.
Един и същ Леуполд, от двама различни изпращачи са ми идвали като за свободна употреба(играчки) и като такива с деойна употреба.
Едната обмитена за 15 минути, другата престоя 36 дни, защото като физическо лице изобщо не ми се вадеха сертификати. Казах им, да я връщат на изпращача, а аз ще си прибера парите от Амазон.
След 2 дни ми се обадиха да ида да платя ддс-то, че ми я приравнили като предната - демек играчка.....
 
Последна промяна:

Бай Колю

Редовен Потребител
Модераторски Екип
Здравей, колега.
Т.к. по неволята на съдбата се занимавам с такива неща - проверих Списъка на продуктите, свързани с отбраната и Списъка на изделията и технологиите с двойна употреба.
Никъде не видях нещо, което дори да наподобява на дигитални оптически прицели.
На Митница Варна им обясняваш, че това са нощни прицели за пейнтболни пушки.
По ТАРИК код как ще е записано в митническата декларация?
 

mgrosco

Редовен Потребител
Здравей,
Няма как да видиш защото тия кодове или са писани от неандерталци или са превеждани от английски неграмотно.
От СПСО оптиките попадат в ML1, d-5 или с други думи Гладкоцевни оръжия с калибър, по-малък от 20 mm, други въоръжения и автоматични оръжия с калибър 12,7 mm (0,50 инча) или по-малък, както и принадлежности и специално проектирани за тях компоненти, както следва:
d) Принадлежности, проектирани за оръжията, изброени в ML1.a, ML1.b или ML1.c, както следва:
5: Оръжейни оптически прицели с електронно преобразуване на образа;

По ТАРИК - 9305200090
 

Бай Колю

Редовен Потребител
Модераторски Екип
ХАХХАХА.
Тези тъпаци четат като дявола евангелието.
Цитират Общ списък на оръжията на ЕС.
В тази категория попадат оптическите прицели с електронно преобразуване на образа, НО ако са
d. Принадлежности, проектирани за оръжията, изброени в ML1.a., ML1.b. или ML1.c., както следва:
1. Отделяеми пълнители;
2. Заглушители или приглушители;
3. Специални присъединителни възли;
4. Пламегасители;
5. Оръжейни оптически прицели с електронно преобразуване на образа;
6. Оръжейни оптически прицели, специално проектирани за военна употреба

Оръжията, изброени в ML1.a., ML1.b. или ML1.c
a. Огнестрелни оръжия, които са специално проектирани за стрелба с учебни бойни припаси и които не могат да произведат изстрел;
b. Огнестрелни оръжия, които са специално проектирани за изстрелване на привързани предмети, които нямат висок експлозивен заряд или система за управление, на разстояние по-малко или равно на 500 m;
c. Оръжия, използващи бойни припаси с нецентрално възпламеняване и които не са конструирани за автоматична стрелба;

Т.е. административният орган трябва да докаже, че тези оптически прицели са принадлежности, проектирани за този тип оръжия. Кажи им - ако искат да не се виждаме в съда, да си свършат работата. Иначе Административен съд Варна ще се погрижат.
 

mgrosco

Редовен Потребител
Ами за да не отчаяйваме аудиторията с абсурдите из митническите тълкования, мисля да ползвам препоръката за пейнтбол прицела.
Същата работа като вкарвам Domestos от Турция.... В единия момент може да бъде почистващ препарат и минавам с лекота, в другия момент може да бъде биоциден продукт и трябва лично разрешение от Министъра на здравеопазването :wall:
 

Mario31

Потребител
Мисля,че тия проблеми за внос на оптики са от скоро..бяха хванали някакви които се опитали да изнесат за Русия оптики..даваха го и по тв.Явно заради това са затегнали режима,което си е пълна глупост разбира се.
 

mgrosco

Редовен Потребител
Именно. Нощният пейнтбол в момента е много на мода ;)
Явно тия във Варна играят много нощен пейнтбол :) Веднага ме разбраха за какво говоря. Утре започвам да се свързвам с всички заявили бройки. Днес ще подготвя и гаранционните карти за да мога да изпратя още утре. Намерих и батерии и зарядни и мисля да ги вкарам в комплекта, защото е наистина тъпо да получиш оптиката и тепърва да търсиш батерия и зарядно за нея.
 
Нагоре