ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

Emp

Редовен Потребител
То и за въдиците са пак куршуми , какъв проблем може да има за 6 килограма олово , тук при нас половинка град кара със турски акумулатори от Одрин , и те са от олово . Проблема е в това че на никой не му се върши работа , намери някой тираджия да ги метне в тира и казуса ти приключва .
Да да ама не , за съжаление нещата явно не стоят така , питах един комшия митничар , вика с тия работи се занимавала гранична полиция , и сигурно нямало да има проблем. Казах на друг комшия тираджия който се връщаше от Турция , той питал и му казали че не може ,понеже тия неща се водели консумативи за оръжейни цели :wall:
 
Последна промяна:

Stefan.hs

Потребител
C44B8C2F-2974-437C-AB6E-89DC925BD5DF.png 2263B23E-8E12-4471-9A93-721EEA05D3D4.png Здравейте !
Спрял сам се на две оптики .. ако може да помогнете , кое е по-добро . Или да предложите нещо друго в ценови диапозон около 150 лв !
Ще се монтира на Комета 4,5 мм с ГП .
П.П всъшност за 4х32 сам чувал че е добре .. и че става за кометката . Но ми се иска да си има малко повече “зуум” . Та .. дали това 3-9х32 го бива ?
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Ако ще стреляш на повече от 50 метра си вземи 3-9. Ако ще стреляш на по-близки дистанции, можеш да вземеш с фиксираното увеличение.
 

Stefan.hs

Потребител
Мисалта ми беше дали ще държи ? Без да се налага да купувам дампа монтаж . А за 30 лв разлика , по добре да си взема 3-9 то , и да си стрелям и на близо и на далеч . Ако ще държи ...
 

Stefan.hs

Потребител
Пак стигнахме до кривара круша ....
тя дампата е колкото оптиката , а оптиката заедно с дампата става почти колкото пушката.
Мисля , че има доста хора във форума със такава пушка . Нека кажат как е при тях ...
Или да си взема 4х32 , поне ще е една идея по здрава , като е без зуум .
 

Stefan.hs

Потребител
Амиии...как да е при тях, сменят оптики докато им писне, след това сменят пушката с РСР... :pardon:
Толко чакане да пристигне пушката .. има/няма 150 чашки да сам изстрелял .. и ти уби всичките ми надежди :|
Е така за добро утро с кафето :Д
П.п. Май ще е по-добре фиксиран .. 4х32
Hawke или Leapers
https://www.sotisbg.com/products/4162

https://arms-bg.com/optiki/optika/оптика-hawke-vantage-4x32-25мм-mil-dotarms.html

Кое е по- добро ?
 
Последна промяна:

zograffa

Редовен Потребител
Имал съм две оптики на Комета фюжън 5,5 с газова пружина,едната Липърс 4х32,другата Никон 3-9х40.Всяка има по 1000-дина чашки,не съм имал никакъв проблем с обикновен моноблок Липърс.
 

Stefan.hs

Потребител
Имал съм две оптики на Комета фюжън 5,5 с газова пружина,едната Липърс 4х32,другата Никон 3-9х40.Всяка има по 1000-дина чашки,не съм имал никакъв проблем с обикновен моноблок Липърс.
Мерси колега ! А още използваш ли оптиките ?
И този обикновен моноблок на липърс , има ли разлика от китайския обикновен моноблок ?
 

sts1969

Редовен Потребител
Кое е по- добро ?
Кометката си е хубав избор за пружинна пушка, поне докато не "узрееш" за РСР :D
Аз бих взел Leapers фиксиран (без зуум), казват че са по-издръжливи за пружинните пушки. То това им е една от слабите страни на пружинните пушки, претенциозни са към оптиките. Не те съветвам да я монтираш с два отделни пръстена, вземи си подходящ по размер моноблок който има винт за застопоряване към шината. Сегааа...дали да е "дампа" или не, аз лично не виждам голямо предимство, познавам хора който купиха скъп дампа моноблок, и го изритаха след това като безмислено скъп гевезалък. На оптиката ако и е писано да издържи, ще издържи и с обикновен моноблок. Ако имаш щастието да се разболееш от "Пневматика" и се хлъзнеш към фиилтаргет или бенчрест с РСР, тогава ще видиш какви оптики ще ти влязат в полезрението и "мокрите сънища" :-[:cheers:
 

kaloyan_takev

Редовен Потребител
Аз още съм си с Cometa Fusion 5.5 и Leapers 3-9х40. Взех ги втора употреба, не знам колко изстрела са имали при предишният собственик, но при мен имат 4-5 хиляди и оптиката си е перфектна. Знам че са купувани в комплект (пушка+оптика+моноблок) от Испания. Моноблока е лийпърски. Мисля, че и с китайски моноблок няма да имаш проблем. Имал съм оптика с китайски моноблок на същата Комета и нямаше проблеми(около 1000 изстрела), но си върнах Лийпърса - по удобен ми е.
 

zograffa

Редовен Потребител
Мерси колега ! А още използваш ли оптиките ?
И този обикновен моноблок на липърс , има ли разлика от китайския обикновен моноблок ?

Оптиките,както и пушката ги продадох абсолютно здрави понеже минах на пцп и сега съм с едно дискавъри от,което съм много доволен.Моноблока на Липърс не е никак скъп и не си заслужава да рискуваш с китайски.Стопорния винт не съм го ползвал никога и проблеми съм нямал,при кометата той е неизползваем,но и няма нужда от него.Моя съвет е,купи си оптика и моноблок Липърс и проблеми няма да имаш.
 

Страйкър

Новодошъл
Здравейте от доста време се занимавам с пневматично оръжие. Започнах с един Hatsan метеор 155 5,5мм .Преди около ена година преминах на 50 калибри 12.7мм Dragon Claw BIG bore .Миналия месец ми пристигна и 45 калибровата 11,43мм Hatsan Herkoles Bully Qe . Желая да обсъдим темата за трудностите по намиране на боеприпаси за големите калибри Благодаря.
 

dberov

Редовен Потребител
В горния десен ъгъл на страницата има търсачка в която можеш да пишеш каквото те интересува.
Писано е за проектили, но информацията е пръсната в различни теми.
Поствам и един цитат като пример, потърси и в долу посочените теми.

2018-07-29_224417.jpg
ЧАШКИ ( pellets ) - видове, тестове
Пушките на AIR FORCE - Talon/TalonSS/Condor/Edge
SUMATRA by Eun Jin
Big Bore , Caliber -0.450, 0.50
Hatsan Hercules

По-специалните изпълнения с ловна насоченост съответно са и по-скъпи. Пълнотелите проектили в тези и по-големите калибри на пазара се предлагат предимно на бройка и там цените са няколко пъти по-високи. Ако искаш да стреляш с такива, съществува и варианта да си купиш клещи, олово и да си ги лееш(с всичките недостатъци и отрови съпътстващи процеса).
И накрая стигаме до избора на ПЦП, вид, калибър, марка, цена и т.н.
Тук вече вариантите са доста повече и всеки сам си избира цената за"кефа".
 

SvilenP

Редовен Потребител
Здравейте колеги,
Имам питане към вас относно шомпол:
1. Кое е най - добре от следните материали за шомпол (цял разбира се, не от части): алуминий, стомана облечена, месинг и дърво? Предполагам последното.

2. Към притежателите на ФХ (Стриймлайн, Дива котка,) в 6.35 мм:
2.1 С шомпол удобно ли е почистването на цевта БЕЗ тя да се сваля?
2.2 Какъв диаметър трябва да е шомполът за 6.35 - 6 мм или може и друг?

3. Четки/приставки - винаги има месингови в комплекта...след лош опит с комплект на Мегалайн (препоръчан от магазина...) с който повредих цевта на Хатсанът ми :mad: и сега се чудя какви да са!? Вярно, че цевта на Хатсан е от кашкавал, но за нова пушка вече бих се напрегнал яко, ако стане нещо такова...отново...

Съвет и/или предложение за читав шомпол и/или приставки?

Предварително благодаря!
ПП. Знам за всички видове други начини за почистване, но се интересувам от този!
 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
Облечен с термошлаух месинг с мек накрайник, например кече или парцалче. Но при условие, че ще чиситш ВО, а не ОО за предпочитане са другите начини, а не твърд шомпол.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
В никакъв случай с твърд шомпол, защото пак ще си блъскаш главата.
Горе sir john също добре го е написал
 

luft9waffe

Редовен Потребител
С твърд 3-частов(3х20см,месинг)шомпол ,с полимерни и месингови четки съм чистил многократно ЛВ и ХВ цеви в .177 и .22. Без това да ги повреди по какъвто и да е начин.Четките са винаги Browning,щеката се върти свободно в дръжката на шомпола.3-те части на щеката са завити една в друга и резбите са фиксирани,ръбовете при снадките- загладени и полирани.Винаги вкарвам чашка без да зареждам преди да чистя с шомпол-така пазя о-пръстена в цевта и проходния отвор(за да не попадне в него месингова тел).Не можеш да изчистиш напълно механично една цев(нарезна) от оловните отлагания без месингова четка,убеден съм в това.Убедих се във времето,че това не е необходимо,понякога излишно,понякога свързано с разход на време и чашки ,за да се възстанови оптималното оловяване на цевта.Убеден съм също,че СТ или СТХ цевите ептен нямат нужда от чистене с шомпол.
 

andi

Редовен Потребител
Импакта откакто е купен, от години , не е чистен, а доста се стреля с него. Какво да чистиш на СТ.
Опасно с твърдия е да не наранява фаската
 
Нагоре