ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

sts1969

Редовен Потребител
Здравейте да питам понеже не съм поръчвал от Алито - Ако поръчам няколко артикули с различни срокове за доставка наведнъж да ли ще пристигнат заедно?
Дори и от един търговец да поръчаш, може да дойдат по различно време. Има една опциика която ми сподели мой колега, да си поръчаш с чужди пощи, Сингапурски или Холандски, идват за 1-2 седмици, а не за 1-2 месеца като с Китайските пощи.
 

SvilenP

Редовен Потребител
Днес звънях на Сашо Раев, дето правеше опорните торбета, но той каза, че за момента не се занимава..., ако взема от Алито примерно, пълнежа не ми се иска да е пясък, то от къде мога да взема поли гранулат (мисля, че беше) или нещо друго подходящо? А и колко трябва да взема аджеба?

Това дали е нужното ми: http://cento.bg/-EPS-G-R.html
 

lynx

Редовен Потребител
И със суров ориз става, само не трябва да се навлажняват, за да не покълне ориза :p
 

apapazov

Редовен Потребител
Според мен това е леко. 12-17кг на м3
Търси пласмасови гранули. Където раздуват бутилки или работят със шприцове
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Топчета стиропор, така са по-известни.
Все едно пълниш с въздух.
Ползва се за възглавниците за сядане, а не за торбички.
В някои магазини за декорации има различни цветове едър калибеиран пясък,(той по скоро прилича и е с размера на ориз) върши работа идеално.. Гранули пвц, пвх или други пластмаси също стават.
 

SvilenP

Редовен Потребител
Мисля, че някъде тук бях чел някой продаваше "пълнеж" за тези торбета...?
 

sts1969

Редовен Потребител
Пълнил съм с ориз моите торбички, преди да си направя реста (който сега събира прах на рафта :()...тааа ориза също върши добра работа.:yes:
 

dberov

Редовен Потребител
Ориза най добре става с прясно мляко на сютляш. :D
Пясъка също се навлажнява ако се съхранява на терасата например.
Най си е добре пълнеж от синтетични ПВЦ гранули щото не ловят влага, също и ако торбичката/опората е от плат и се наложи да се пере, директно я бутам в пералнята както е с пълнежа.
На моята задна упора и се случи случка. В багажника ми разляла се 5 литрова туба с двигателно масло което щях да подменям и торбата ми плуваше в масло, само че пълнежа ми е ПВЦ гранули. Бутнах я да постои в една кофа с топла вода, после я метнах в пералнята и няма помен от маслото.
Това си е моето мнение, пък който с каквото иска да си пълни опорите.
 

andi

Редовен Потребител
Мисля, че някъде тук бях чел някой продаваше "пълнеж" за тези торбета...?
dal sym na доста колеги такива гранули .
Доста по различни са от тези от шприцовете - те не стават - много са леки , гладки и нямат адхезия помежду си . Торбето седи "лигаво" и не държи форма . Ориза като поеме влага какво става ? Пясъка за рест е ок , но за торба която се разнася не става . особено за нашите чувствителни пушки . Като се търкат песъчинките постепенно стават на фин абразивен прах - като груб цимент . Няма торба или шев дето да го задържи .
 

andi

Редовен Потребител
торбата ми плуваше в масло, само че пълнежа ми е ПВЦ гранули. Бутнах я да постои в една кофа с топла вода, после я метнах в пералнята и няма помен от маслото.
Нали ти бях пращал от моите гранули , с тях ли беше ?
Нали торбичките ми седят постоянно в колата , и аз съм ги прал , ама в легена с веро . А колко пъти ги е валял дъжд , и те не знаят .
Сега се сещам , на Мад Макс пратих 10кг гранули , много му харесаха и после пратих още 10кг
 
Последна промяна:

SvilenP

Редовен Потребител
В Алито веднага ли дърпат парите от сметката при купуване или при изпращане или ?
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
В Алито веднага ли дърпат парите от сметката при купуване или при изпращане или ?
Колега ако ще поръчваш от али-то поръчвай с "Aliexpres standart shiping" изпробвано вече многократно нещата идват за 2-3 седмици с китайските пощи или там другите методи за шипинг са се бавили и по два месеца нещата а съм имал и случай да не идват и хич. И да още на момента ти дърпат парите от сметката до 5-10 мин.
 

DeadShot

Редовен Потребител
Колеги,някой знае ли от къде може да се поръчат клещи за леене на прословутите куршумчета в 6.35мм 3.64грама?
 

SvilenP

Редовен Потребител
Здравейте имам два въпроса:
1. На сайта на H&N има за всеки вид чашки данни като скорост, БК и т.н, но по важно калкулатор на който задаваш данни и строи едни графики, та питането ми е за същото при JSB?

2. Някой да има информация за замерване на пушка, като моята с хронограф?

Поздрави.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Сигурно има поне стотина Асаня като твоя, доста от тях са им мерили и скорости, но това с нищо няма да ти помогне на теб.
Твоята както си има собствен "уникален" сериен номер, така си има и собствено "мнение" за чашки, скорости, оптики, траектории и т.н.
Относно траектории и други нещица, които вече провокират интереса ти, свали си Чеъргън от сайта на Хоук, въведи си коректно параметрите, които се изискват и ще си играеш колкото искаш и на тази "игра".
 
Последна промяна:

SvilenP

Редовен Потребител
Благодаря, програмата я имам. Чакам оптиката за да имам още данни и да мога по коректно да я разуча.

А за JSB?
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Еми разгледай я, и ще видиш че има база данни за проектили.Когато избереш конкретни чашки, тя ще си зареди каквото трябва. Сега, колко са верни е отделен въпрос, но това важи и за другите производители.
Това, което ти покаже, можеш да го провериш на няколко дистанции в действителност и ако ти отговарят попаденията, си я ползваш.
 
Нагоре