НОВИНИ

Бай Колю

Редовен Потребител
Модераторски Екип
Че ако я разглобявам за почистване??? Това е безумие! Гладкоцевната даже я разнасям разглобена!
Навремето в казармата разглобявахме Калашниците със затворени очи. Но този тип разглобяване беше с цел почистване на нагара.
Не е ли добре да помислим в насока - какво ниво на разглобяване се има предвид? Размишлявам на глас.
 

Niki

Редовен Потребител
От сега нататък може само шомпол да се ползва,и да си уведомите компресорите ,помпите,храната.
Гадняра е нареден от хора от форума....ХРОНАТА!!
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Андро, а как да тълкуваме наличието на "съхранява" и "транспортира" в забранените дейности??? Всеки е длъжен да съхранява безопасно оръжието си, пък било и ВО, и естествено да го транспортира не открито.
Прсто писанията по тези закони са "думи на килограм", без логически обосновки., само вписани за разтягане на локуми и отваряне на вратички.
 

kokodjambo

Потребител
От сега нататък може само шомпол да се ползва,и да си уведомите компресорите ,помпите,храната.
Гадняра е нареден от хора от форума....ХРОНАТА!!
Може и да е от групата във фейсбук все пак са над 10хил души това си е един град. Имаше много хора които са недоволни че не само хората с разрешително практикуват стрелба а в един друг форум за лова се пропагандира открито че само най заможните трябва да имат достъп до оръжия. А последните постове във фейсбук групата "Въздушни пушки" са как се стреля със 100j pcp на 1.2км и се улучва гонг със стъпка 1:7 която позволява въртенето и със ниска скорост на дълги и тежки 4.5 грама слъгове в кал.5.7мм
 
Последна промяна:

Бай Колю

Редовен Потребител
Модераторски Екип
В специалния закон ЗОБВВПИ , към който препраща чл.337 НК, няма изискване на "съхранение" и "транспортиране" на ВО. За съхранение се цитират ОО, боеприпаси и пиротехнически изделия. Същото е и за транспортирането им.
Справка:
Чл. 98. (Изм. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.; доп., бр. 103 от 2016 г.; доп., бр. 37 от 2019 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2016 г.; доп., бр. 37 от 2019 г.) Огнестрелните оръжия и боеприпасите за тях се съхраняват в метални каси, неподвижно закрепени, снабдени със секретно заключващи се устройства - за физическите лица на постоянния им адрес или настоящ адрес, за който е издадено удостоверение от съответната община. Когато огнестрелните оръжия и боеприпасите за тях се съхраняват по настоящ адрес, физическите лица подават заявление за уведомяване до съответния началник на РУ на МВР по постоянен и по настоящ адрес.
(2) Когато огнестрелните оръжия и боеприпасите за тях не могат да се поберат в металните каси, те се съхраняват в отделно помещение с врата със секретно заключващо се устройство и входна метална врата.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) Лицата, получили разрешение за съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси за него, когато разполагат с обекти за съхранение , осигуряват денонощна въоръжена физическа охрана на обектите или СОТ.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) Когато физическо лице, получило разрешение за съхранение и/или носене и употреба, отсъства от страната за период, по-дълъг от три месеца, и не носи със себе си притежаваното от него огнестрелно оръжие и боеприпаси за него, го съхранява на създаденото място за съхранение по постоянен адрес или го предава за съхранение на органите на МВР или на лице, получило разрешение за съхранение по чл. 80, ал. 1, за което се съставя двустранен приемно-предавателен протокол.
 

Amfo

Редовен Потребител
И аз така мисля . Всичко е по донос. Иначе никой няма да тръгне да се занимава с него . Дано Гадняра да има изкаран курс за оръжеен майстор. Би било доста полезно за него предвид ситуацията. Все пак курса е 3-4 дни .
 

Бай Колю

Редовен Потребител
Модераторски Екип
Ами другият пример блазер ер.8 карабина патрон норма 12 .грама скорост 830.мс хорнади вмакс 10.9 скорост 960.мс итова трябва дае изван закона .нали калибарат е.един
Ко речи ....
 

Дончо Иванов

Редовен Потребител
Значи отивам да предам жената в полицията, защото тя ги прави тези интервенции!
На една любовница и платих за ново цици!Утре отивам да се предам в полицията!Дали ще е смекчаващо вината обстоятелство?
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Това,че е нагъл и неграмотен е досадно. Истинския проблем е,че утре по телевизията ще гледаш за някой,метнал пушката като Рамбо да стреля по гарги в парка,защото е достатъчно нагъл и отчайващо неграмотен!!! И после - въздушните пушки ....... Но проблема не е в пушките,а в малоумниците!!!
 
Нагоре