Мултикомпресионен пистолет Зораки (Zoraki HP-01)

  • Автор на темата Anonymous
  • Начална Дата

Loki

Потребител
Re:Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Всичко е турско- Уеблито също.. просто търговски наименования...

Как и защо- мн просто- турците са закупили технологии и лицензи от западни фирми при споразумение продуктите да се продават под различни търговски марки по света..
 

FreeMan

Редовен Потребител
Re:Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Някой вече има ли опит и с двете Зоракита (Zoraki HP-01 и HP-01 ULTRA) в 5.5 мм
Има ли съществени разлики или само цевта е по-дълга.

Въобще цевта добр ли е или е желателно търсенето на донор.
 

chopara

Потребител
Re:Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Мисля, че при Ултра има 4-та помпа. От снимките на предишната страница помпата ми прилича на двустепенна ? :eek:
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Здравейте, форума е страхотен ! От 5 дена не мога да си намеря място, чета за въздушните пистолети и гледам клипчета де що има. :) Изчетох цялата тема и наистина Зораки HP-01 си ми беше грабнал като дизайн, но явно не е само дизайна добър ами и стреля пистолетчето. :) Обмислям да си го поръчам може би от pushka.eu, ако някой има мнение за тях, хубаво или лошо да казва. Чудя се само дали пък няма да ми омръзне бързо ... :( стреляш, помпиш 2-3 пъти, зареждаш ... хмммм :( Но пък от разгледаните доста други модели ... някак ми се струват като детски играчки, а Зоракито хем красиво, хем и си стреля стабилно от прочетеното до тук. Харесах още 2 модела Gamo PT 85 и Gamo PT 25, 170 m/s ги дават, дали е така незнам и нямам идея дали въобще, ще са читави. Ако някой каже мнение и за тях ще съм му безкрайно благодарен. СО2 -2лв ....2лв...2лв... + от прочетеното влиянието на атмосферните условия, разяждането на уплътненията ако го забравиш вътре ... Някак съм раздвоен, не знам хора с повече опит с оръжията да кажат мнението си.
Някой знае ли читав оръжеен магазин в Бургас (желатлно да имат Зораки, поне да го пипна, да видя как ще го усетя) ?
Интересни са модифицираните Зоракита в темата. Ако случайно така и аз се сдобия с едно, ми е интересно дали може да се направи на резба хем по дълга цев, хем и като заглушител, ще му стои добре. Нормално Зораки, завиваш цевта-заглушител и става яко.

П.п. Поздрави още веднъж за страхотния форум.
 

павле

Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Имах такова зораки купих го още когато излязоха забележките които имам към него са две . 1 ръжката не ми беше удобна няма достатъчно реглажи също така няма вариант да я свалиш и да си направиш нова по твойта ръка . 2 помпането преди истрел е досадно и уморява ръката което влияе негативно на стрелбата .
След него си взех Кросман 2240 от него съм много доволен там вече няма ограничение при тунинга
 

usera2

Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Вярно, че е изморително да помпиш два-три пъти, но толкова се помпи ако искаш да изкараш голяма мощност от пистолета и стреляш на по-далечни дистанции или ... В този случай може и да не се стреля веднага, пистолета може да стои напомпен колкото си искаш. Иначе ако стреляш за кеф по мишенки до десет метра и една помпа е достатъчна, а тогава умора не се усеща.
 

vanko

Редовен Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Krasi написа:
Чудя се само дали пък няма да ми омръзне бързо ... :( стреляш, помпиш 2-3 пъти, зареждаш ... хмммм :( Но пък от разгледаните доста други модели ... някак ми се струват като детски играчки, а Зоракито хем красиво, хем и си стреля стабилно от прочетеното до тук.

За омръзването,бъди сигурен че няма да ти се случи скоро след покупката :yes: С оригиналната цев няма да те кефи толкова,трябва да се модне! За стрелба до 10м не трябват 3помпи (както казва Usera 2).Aз си стрелям за кеф в двора на 2 помпи които не изискват кой знае кво усилие и с чашки Динамит Нобел,с по дълга цев и с Бързомерец...се влюбваш за дълго в него ;)
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

За дръжката не се притеснявам особено, в смисъл ръката ми е тясна с дълги пръсти, мисля че ще е идеален за моята ръка. Може би дръжката не е толкова удобна за хора с големи "лапи" (широки).
Зораки Ултра не мисля да си вземам, не ме кефи с по дълга цев, а и честно казано не виждам смисъл да дам едни 40-50 лева отгоре след като мога да си взема "чисто" Зораки и когато ми писне да си го модна както аз реша. Мисълта ми за модване е цев, но да прилича на заглушител, да е на резба да се слага и маха когато си реша. Мисля, че може да се направи, не казвам че ще е лесно, но не е невъзможно. ;) Бързомерец ... хммм да след време сигурно ще си взема, но едва ли ще е от България.... нещо не ме радват цените. :)
С едно напомпване ... да гледах клипчето с детето, щом то може и аз ще мога. ;)
Благодаря на всички за съветите и уважавам мнението ви, все пак сте хора с опит.

П.п. Почти на 100% съм сигурен, че това е Пистолета, само малко продължава да ми е тъпичко, че не мога да го видя и усетя на живо.
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Имам такъв и съм много доволен от него.
Реално при стрелба по хартиени мишени на 10 метра (като на състезание) една помпа е напълно достатъчна. Хем не се уморява ръката, хем не се амортизират излишно уплътненията.
Това с удължителя на цевта дето го мислиш едва ли ще стане. При навиване на допълнителната цев ще трябва едновременно да се спазят съосие на двете части и да паснат нарезите вътре в цевта. Първото е много трудно, а второто ще е направо кошмар, а и не може да гледаш в цевта да видиш напаснати ли са... Руснаците правят такива фокуси с Дрозда, с някакви самоцентриращи се сглобки, но Дрозда е гладкоцевен.
Ръката ми е широка, с дебели пръсти и дръжката на Зораки ми пасва. Единици са хората, на които да не им е удобен.

СО2... имам, Гамо РТ80, две години събира прах и не съм стрелял с него.
 

usera2

Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Хубавото на тези модели Ултра, с дългата цев е, че пистолета си става в оригиналната кутия, която е същата като на късите и като че ли баланса е същия, не тегли напред. Веднъж го подържах в магазина без да съм стрелял. За ръкохватката не мисля, че би била неудобна, там кофтито е че са за лява и дясна ръка, но моето хлапе е левичар и пак си стреляше, а ръкохватката беше за дясна ръка - мерак :) .
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

:yahoo: Еми .... чакаме го да пристигне пистолетчето днес и ще видим що за чудо е. Чудя се в Бургас къде мога да отида да пострелям... нещо някъде към солниците ми се върти, но ще видим. Някакви читави чашки трябва да си взема, не съм решил какви, ще разгледам не ги разбирам особено нещо на добра цена дано да има. 1 месец гаранция имал за фабрични дефекти, малко странно ми стана, че е само месец, но както и да е незнам. :rambo:
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

:yahoo: Така... Имам вече мое лично Зораки HP-01 4,5мм. :yahoo: Първи впечатления: Доста бързо ги сглобяват според мен и не обръщат внимание на дребни неща. Пластмасата на дръжката иска да се развие и в горната част има едно щифт който иска да се пухне и да се стегне на ново (10 секунди работа, ако имаш подходящата отверка ). Книжката... хммм интересно: Както на 4,5мм така и 5,5мм са им написани м/с както с 3 така и с 4 помпи, според дължината на цевта доколкото схващам. Условието отдоло с малки буквички е да се внимава със законите в съответната държава. Гледам си аз серийния номер на пистолета хммм 1210001829 (много дълго бре), обръщам от другата страна и какво да видя: Липсва буквичката "F" ??? .
Буквичката горе долу разбрах какво означава, мога да си я напиша с с нещо ;) , по интересно ми е какво ли означава като я няма ??? .
Купих си едни чашки Гамо мач от магазина на 2 крачки (буквално) от вкъщи (3,10лв. в интернет, 2,80лв в магазина за 250бр.). Първи впечатления от чашките (без да съм стрелял) горе долу все едно са дялани с теслата, но за толкова пари, толкова.

П.п. От снощи като е почнало да вали, чак преди малко спря. Човек не може да излезе да попуца. :cheers:
 

vanko

Редовен Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Krasi написа:
. Книжката... хммм интересно: Както на 4,5мм така и 5,5мм са им написани м/с както с 3 така и с 4 помпи

Да ти е честит "Зоро" и много радост да ти носи! Чашките с които стрелям аз са JSB EXACT DIABOLO в 4.52 и си летят мн добре.Като прекараш тези които си взел.можеш да ги пробваш.Постреляй така и после ще ти се прииска по дълга цев с адаптиран модер,с бързомерец или оптика и кефа става пълен.Тук можеш да разгледаш какви скорости се постигат с различни чашки и на различни помпи.
http://img35.imageshack.us/img35/5804/capturerzorakidiffrents.jpg
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Мисълта ми беше, че никъде (поне с моят английски) не видях да пише, че не трябва да се помпи повече от 3 пъти. Що снимки на Зоракита с къса цев съм изгледал, е такова като моето не съм виждал. ??? Така като гледам повечето с къса цев са с черен надпис леко релефен може би, докато моите надписи са със златист цвят, без буквата "F".
Иначе една интересна снимчица видях допада ми ... http://www.network54.com/Forum/113813/m ... raki+HP-01

П.п. Днес е слънчево и трябва да се стрелне вече, че не издържам. ;) :rambo:
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Аз ползвам два вида чашки за Зоро.
Едните са JSB Exdact Diabolo 4,52 0,547 gr. Тези ги ползвам по-рядко, за по-различни цели. За състезания и за хартиени мишени ползвам Geco Dynamit Nobel и RWS Diabolo Basic. Това практически са едни и същи чашки, продавани под различни марки (Dynamit Nobel е част от RWS груп). На 10 метра правят същата по размер група, каквато и JSB-тата. Ама за 4-5 пъти по-ниска цена.
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Изстрелях 200 чашки Гамо мач ...., някой даже и трудно влизаха ??? . Вярно е, че аз не съм някакъв шампион по стрелба, но мисля че повече такива чашки няма да си взема :) . Стрелях по едни мишенки на Умарекс за по 15-20ст. бройката... (не съм броил изстрелите) бреее та това на 10 метра много малко изглежда ;) . Мишената беше подпряна на земята. Стрелях и по там разни чашки от кафе, кутия от сок, от бира, тях си ги уцелвах. Не съм нагласял мерника, както си е фабрично така съм стрелял. Резултатите от мишената - отчайващи. Интересно ми е каква скорост са постигнали чашките, но няма как да разбера. Стрелеца ли има нужда от опит, или хич го няма, чашките ли не биват, не знам. Ще поживеем, ще видим. Определено доста практика ми е необходима. :cheers:
 

FreeMan

Редовен Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Krasi - и трите са. Може да е от пистолета, може да е от чашките, а може и да е от стрелеца. Причината може и да е в 2 или 3 от изброените.
За пистолета всички се изказват много ласкаво, което не изключва кофти бройка, но е малко вероятно.
Послушай колегите които ти казаха да си вземеш JSB. Вземи си Exact или Exact Heavy. И двете са доказали качествата си през годините. Гамо мач не си заслужава въобще, само си зацапваш цевта. :D
След това наблягаш на третото и това е.
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

И все пак, не препоръчвам тренировки с JSB-та. Че са качествени е безспорно, но и цената им е неоспорима. JSB Exact са по-скоро за ФТ (за пушка), отколкото за пистолет. А за тренировка по хартиени мишени плоскоглавите чашки са най-подходящи, попаденията си личат по-добре и ти спестяват разходки за оглеждане на мишената. По-горе посочих едни много подходящи. Избягвай Гамо мач.
 

lynx

Редовен Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Аз бих препоръчал винаги да се стреля с най-подходящите чашки, без значение от цената.
Зоракито не е ПЦП и с едно излизане да постреляш няма да изпукаш 300-400 чашки.
Или ако успееш да го направиш, ще си контузиш ръцете от зареждането.
Но нека всеки сам да си прецени.
 
Нагоре