МИШЕНИ - снимки. За мунициите и групите.

emci74

Редовен Потребител
Има два начина да се докажеш като добър стрелец, или отиваш на състезание, или стреляш за групи и показваш мишени. Желателно е поне някои, да са стреляни пред свидетели, колеги от форума. Останалото са празни приказки.
Е нали от там тръгна цялата драма, след като колегата показа група на 240 м . Значи единият начин отпада и остава само един! :rambo::cheers:
 

silver bullet

Редовен Потребител
Колега,много обичам такива "интелигенти" с претенции!Готов съм по всяко време и където и да е!Ако иска с въздушно ако иска с малокалибрено....разбрах ,че колегата е вътре в нещата!:cheers:
Ядосах се от високомерния ти коментар дали съм чувал за флагове за вятъра. И понеже бях пил написах още по високомерни неща за което съжалявам. Не е важно дали стрелям по-точно от теб с пушка. Важно е да не си говорим с високомерие и лош тон. Нямам нищо против да постреляме някой път заедно. Кой е по точен като човек и възпитание е важно, а не с пушката. Бъди жив и здрав. :cheers:
 

njatanasow

Редовен Потребител
А така ,аз съм те ядосал с високомерен пост.Ми твой то какво е ?При положение ,че стреляш на 50 м. защо препоръчваш ръчен ветромер...какво ще мериш с него и къде?Това показва ,че не си ползвал флагове с перки,което трябва!
Колкото до възпитанието ....вече го видях!
 

astra

Редовен Потребител
Колкото до възпитанието ....вече го видях!
Добре де, човекът каза, че съжалява. Колко още ще му дъвчеш кокалите? И жена ми не е толкова злопаметна! (Засега...)

Кой е по точен като човек и възпитание е важно, а не с пушката. Бъди жив и здрав.
Мъжка приказка, хем културна, хем спортсменска!
 

silver bullet

Редовен Потребител
Колеги не искам да правим форума като предаването Искрено и лично. Много нагло се изказах и наистина съжалявам. Може би не съм разбрал правилно думите на колегата, и той не е казал нещо чак толкова грозно като мен. Да приключим вече с това.

Искам да кажа нещо свързано със стрелбата. Стига с тия лирични отклонения. Мисля, че уред за измерване скоростта на вятъра е необходим за всеки който стреля на открито с пушка.

Преди време купих три пъти по-скъп уред за измерване на вятъра. Днес реших да потърся подобни уреди с по-добра цена. Намерих на супер достъпна цена, които вършат същата работа.

Това са обявите за тях. Уредите са чисто нови. Правя го за колегите, които все още нямат такива уреди.

https://m.bazar.bg/obiava-23629362/tsifrov-anemometar-vetromer-za-izmervane-skorostta-na-viatara

https://m.bazar.bg/obiava-29759232/tsifrov-anemometar-vetromer-temperatura

https://m.bazar.bg/obiava-29192736/tsifrov-anemometar-vetromer-za-izmervane-skorostta-na-viatara

Защо мисля, че има смисъл от такива уреди. Когато стрелеца полза често такъв уред вижда колко голямо влияние има вятъра. И започва да усеща това влияние и без такъв уред, ако го ползва често сам разбира кога вятъра е 2 - 3 - 4 - 5 м/с. Ще дам пример преди да имам този уред не съм осъзнавал колко силен е вятър със скорост 4 м/с. Вече само по лицето си и клоните на дърветата усещам разликата от 1 - 2 - 3 - 4 м/с вятър. При 1 м/с се усеща съвсем лек полъх само тънките клони на дърветата се поклащат леко. При 2 м/с вятъра се усеща по лесно, клоните на дърветата се люлеят повече спрямо 1 м/с. При 3 м/с вятъра е доста осезаем и вее полите на жените, при 4 м/с може и да вдигне полата на някоя жена. :) Зимата при вятър от 5 м/с ставаш на бяла мечка от студ. На мишената как се отразява вятъра при 1 м/с не усещам разлика при калибър 6.35. При около 2.5 м/с леко ми се отваря групата и трудно целя една стотинка на 50 метра. При вятър с пориви от 4.5 м/с група под 2.5 см никога не съм имал с калибър 5.5 и 6.35.

Не казвам, че този уред ще ни научи да компенсираме влиянието на вятъра. Няма как да компенсираш влиянието на вятър с пориви, който си променя и ъгъла спрямо траекторията на куршума/съчмата. Но когато знаеш, че вятъра е 2.5 м/с знаеш, че дупка в дупка на 50 метра е невъзможна група. При такъв вятър няма и как да уцелиш 5 от 5 пъти малка цел като една стотинка. Освен между поривите на вятъра което си е късмет. Защото при стрелеца може да няма пориви, но да има близо до мишената. И ако няма флаг или храсти наблизо няма как се знае за тези пориви на вятъра.
 
Последна промяна:

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Ето начин за определяне силата на вятъра, отпреди повече от 200 години. Използваем е в стрелбата с ВО точно колкото и анемометъра.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Скала_на_Бофорт
Ами не е вярна за нашите цели. Диапазона е голям. Примерно 1,6 до 3,3 м. условията са много различни.
За мен само 1. 0.3-1,5 е вярно но до 1м/с
2. 1.6-3.3 усеща се по кожата още от 1м/с при 3,3 се усеща здраво
3. 3.4-5.4 започва да посвира в ушите а при 5 го усещаш с цяло тяло
4 . 5.6-7,9 при 7.9 може да се подпреш на вятъра и клати здраво не само малките клони
 

rivan

Редовен Потребител

llcoolj

Редовен Потребител
Само не мога да разбера, защо една и съща дискусия тече едновременно в две различни теми във форума?Няма ли кой да събере всичко на едно място?В един момент реших, че съм шизофреник!:dazzed:
https://forum.airguns.bg/index.php?threads/ВЕТРОМЕРИ-НИВЕЛИ-И-ЪГЛОМЕРИ-начини-за-работа-Хоризон.1392/page-23#post-297753
То да беше само този единичен случай щеше да е добре ;)
Колега, аз от 3 дена съм с пуканките пред лаптопа :) :cheers:
 

llcoolj

Редовен Потребител
Само с ядене /пуканки/ неставa, иска и стреляне, за да правиш изводи. На компа само не става;););)
Първо, всеки има различна представа за стреляне. Някои колеги, стрелят по кенчета, шишета, мишени , подвижни мишени и т.н. , а други ходят по състезания. Всеки сам за себе си решава, кое му доставя удоволствие.
Второ, къде съм написал, че с ядене на пуканки става?
Трето, може да става с повечко шоколад и сини хапчета след 55 ;)
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Айде сега всички сме яли пуканки на форумни сеири особено като застудее глупостите винаги преливат в изобилие из темите. Сега не е необходимо да се чепкате на тая тема, ще каже човек, че от вчера сте тука :D
silver bullet се извини и не виждам за какво да продължаваме да спамим из темата, аз приемам казаното от него, защото и аз съм правил изцепки на всеки се случва, даже няма да задълбавам в обяснения да не вземе да се тълкува грешно :cheers:
Нека следващите постове са вече с мишени както е и редно в тази тема ;)
 

pellet

Редовен Потребител
Малииииии, чак ме е страх да пиша вече тук. Със свито сърце пускам една мишена....:lol::lol:

Air Arms TX200, 16 J
NSD 10-50x60
JSB Exact 0.547
20 метра
ФТ седнал

TX200_20m.jpg

Сега ви четох назад. Като взема една сопа, такива 240 метра ще ви дам ...:lol::lol::lol::lol::lol:
Давайте мишени, развалихме темата.
 

astra

Редовен Потребител
В един момент реших, че съм шизофреник!:dazzed:
Мислех, че съм само аз, а сме били (поне) двама:) Вече можем да си спретнем едно психиатрично отделение с девиз над входа "При нас е весело!" С бели букви на червен фон :)
240 метра ли?!?!...
@pellet Калояне, не пипай сопата, че спешно ми трябва :)
 
Последна промяна:

du6ata

Редовен Потребител
Fx wildcat mk3 sniper 290 ms слъгове H&n 27 grain 50 метра горната група без модер долната с модер 6 истрела е долната с посредствена оптика тея дни ще взема по добра оптика и ще видим как е
 

Attachments

  • 9F82A8AD-7A46-4E78-99FB-B829F8E290C9.jpeg
    9F82A8AD-7A46-4E78-99FB-B829F8E290C9.jpeg
    312.8 KB · Прегледи: 116
Нагоре