Германски онлайн магазин Waffencenter Gotha

Hidden

Редовен Потребител
Съвсем скоро направих поръчка за първи път от германския магазин Вафенцентър Гота. Ето линк към него:
Магазинът е особено удачен ако имате нужда от части за германски въздушни оръжия, а и не само ;)
Пазаруването става така: регистрирате се в сайта. Избиаре каквото ви трябва и го добавяте в кошницата. В сайта се оформя поръчка с определен номер. Получавате и номер на банкова сметка, по която трябва да преведете сътветната сума. Основанието за банковия превод е номерът на вашата поръчка. Следед като преведете парите пратката тръгва към вас с DHL. В България ви я доставят Спиди. Тъй като почти не говоря немски използвах преводача на браузъра.
Няколко думи за таксите. Доставката с DHL e около 20 евро. Платих и такса за банковия превод в банката. При мен беше 7-8 лв.
Сега за сроковете. Когато магазинът получи парите получавате имейл на пощата, с която сте се регистрирали. Явно моята банка се бави, защото това отне около 48 часа. Аз направих поръчката на 22 април, а на 7 май беше в куриера, който беше на адреса. Предполагам е имало забавяне от наша страна заради празнците. Вероятно може и по-бързо да дойде пратката.
Няколко думи за "подводните камъни". Първо - гледайте да преведете цялата сума, включително доставката, а не само цената на исканите от вас стоки, както по невнимание направих аз. Ако сгафите като мен получавате имейл, който ви казва, че не сте превели цялата сума. В сайта пък автоматинчно се оформя нова поръчка с нов номер за сумата, която трябва да преведете. Независимо по кой номер направите превод, парите стигат до магазина.
Друго- от Спиди бяха объркали данните за доставка. Това забави получаването на нещата с два дни - вместо на 7 май, дойдоха при мен на 9 май. Явно пътуването от Германия до София е по-лесно, отколкото това от офис на Спиди до адрес :D
Kaто цяло обслужването е доста добро и ще поръчвам пак. Не ми харесва цената на доставката и ще е хубаво да се комбинираме с някои колеги. По тази причина ще пиша тук преди следващата доставка.
 
Нагоре