БУЛПАП

anibis

Редовен Потребител
Хайде успокойте се,пушката ако е направена както трябва,и няма никакви луфтове на резбите няма проблеми.
Старите клапани и тапи,на Крюгерките/имах такава/ и те бяха по-същия начин с О/пръстен след резбата и си има клипчета как Фьодар им прави тест на неговите си цилиндри на 450бара.:)

Така че и тука при Крала ако всичко е както трябва,ще си държи без проблеми.

 

carex

Потребител
Лично аз съм спокоен напълно, след около 3000 истрела няма и най малката индикация за проблем ,дано така да е и занапред.
Смешното е че само руснаците ги имат.
пп: Преди години когато излязоха първите Хатсани я имаше същата истерия.Тогава руснаците познaвaха само Б50 и бяха на ниво самоделки Едгън.След няколко години по-сръчните започнаха да правят китове "тунинги "за Хатсан и истерията спря. Сега докато се пуснат китове за Крал истерия ще има.
 
Последна промяна:
  • Харесвам
Reactions: Emp

kamikadzzze

Потребител
Здравейте,
не успях да намеря нито едно мнение за Hatsan FlashPup. Няма ли хора с такава пушка, или аз не търся като хората?
Ако случайно някой е имал сблъсък с нея може ли някакво мнение?
Още въпроси:
1? Какво има да и се прави, след като се вземе?
2? На какво разстояние е точна (горе-долу)?
3? Има ли смисъл от QE варианта? Предвид, че допълнителните саундмодератори не са законни от една страна, но пък Хатсан не са известни с добри заводски модератори...
4? Има ли сила? Не съм наясно колко са 42/46 джаула и като ги сравня с 193 на Hercules изглеждат смешни (вероятно не са).

Ако темата не е за тук - моля да ме извините и нека бъде преместена на правилното място!
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
kamikadzzze, щом в нашия форум не си намерил нищо за тази пушка си вади изводите колко е хубава.
Иначе информация колкото щеш, и в Гугъл, и в тубата и на изображения.
Чети, гледай видеа и задавай въпросите си там, явно тук няма собственик на тоя модел.

https://www.google.com/search?q=FlashPup&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b
https://www.google.com/search?q=Fla...AUIDigB&biw=1265&bih=605#imgrc=ypPs0G6W9jC_5M:
https://www.youtube.com/results?search_query=FlashPup
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Хубава е пушката. Съдя по масивната цевна кутия от ново поколение. Карантията си е хатсанска - знае се какво ще иска. Предполагам с по-корава пружина на клапана, платото ще си дойде. А може и да са се научили турците вече. С разширяване на проходните отвори ще се вдигне и мощността. Като точност никой не знае. Всеки хатсан си е изненада. Много зависи Али ли го е правил или Ахмед. Зависи и дали е правен във вторник сутринта или петък следобяд.
 

kamikadzzze

Потребител
Гледах и четох из нета, и учудващо много я харесват тази пушка. Лошото е че повечето пишещи са или първи собственици на пушка, или за пръв път имат ПСП и мненията им не са съвсем авторитетни.
Твърдят, че е лека, тиха, силна и издържа над 3 клипса с едно зареждане ... направо мечта :)
Само, че бутилката е едва 165cc и така сила и дълго стреляне са ми ... противопоказни, да не говорим че включват и "тиха", и така "силна" съвсем ми мирише ...
Оплакват се само от клипсовете и, но четох че имало вече оправени (с някаква червена точка в средата) които били ОК вече.

Много се загледах в Hatsan Hercules Bully, там силата е в друго измерение, но и цената е двойна, много по-шумна е и ще има да помпя като луд за едва един пълнител стрелба (FlashPup бързо се пълнела). На всичко отгоре ми идва и малко тежка (булито) - пробвах я - може да се изтрае, но беше дори без оптика... Понеже не се съмнявам, че ще ми препоръчате да взема изпитаното и познато Bully вместо непознатия (и малко превъзнасян, но слаб) FlashPup, нека да кажа също, че и трите варианта на були са под въпрос:
  • 6.35 е интересна, защото има тежки проектили такива, а имам и друга пушка в този калибър, като добавим и по-ниската цена на изстрел е по-реалистично да стрелям "за кеф" и колкото ми се ще. (тук трябва да броя и помпенето обаче). Тук проблем може да бъде, че проектилите май стават свръхзвукови 365м/с и ще трещи още повече.
  • 7.62 дава много сила и малко по-ниска цена на амониции (спрямо 9мм) + няколко повече изстрела срещу 1 час помпене (което се очертава)
  • 9мм е най-мощната (която се продава тук) но и за която се намират по-лесно проектили. Като ще е скъпо и мноого трудоемко стрелянето поне да е и мощно.
Друг проблем който имам с Bully е, че четох колко неща трябва да се направят по него, а аз съм малко спънат в ръцете. Нямам и идея къде мога да го дам, за да го направят (в София), нито колко струва такава услуга.
Ако може да изкажете мнение или да дадете съвет, или просто вашата гледна точка - ще съм благодарен, все пак имате много повече опит.
 
Последна промяна:

bleu81

Редовен Потребител
Не че ще си купя булпап но между спа п15 и крал пунчер брейкър в .25 кой е за предпочитане? П15 е доста по лек, компактен, титаниев резервоар, редуктор. Пунчер брейкър мариин пък е доста атрактивен в черно/бяло.
 

Sen

Редовен Потребител
Ами то си зависи и от личните предпочитания на стрелеца в немалка степен... Аз бих избрал П15 без да се замисля.
 

kosmev

Редовен Потребител
Аз доста съм проучвал точно тези два бюджетни варианта за булпап.
За себе си съм извадил това:
SPA/Artemis P15 плюсове : До 250 бара, Алуминиев, по-лек, с регулатор, който може и да работи :)
По форумите обаче твърдят, че изработката е прекалено "лека", захващането на цевта е "слабо".
Kral Arms Puncher Breaker.
Плюсове - цената ако си го вкараш сам от Турция - под 500лв. Масивна конструкция. Регулатор няма, но пък отделно може да си купиш хубав. Пушката е стоманена и затова тежка. А като знам колко вода вадя всеки път като отварям цилиндъра, все някога ще ръждяса... и тогава става лошо.
 

kosmev

Редовен Потребител
От цилиндъра на SPA PP700W. 65куб. см. Колкото чаена лъжица излезе последния път... Предполагам става конденз когато помпя. Даже почвам да се замислям да свалям цилиндъра и да подсушавам като го "зазимявам".
 
Нагоре