KalibrGun

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Не се лъжете да олекотявате черния приклад. Където е можело е кух. Лесно може да се окепази, пък и гумираното покритие може да замине.
По добре е да си направи който иска дървен или ламинат, по- изрязан. Те затова предлагат и варианта с изрязан орехов приклад, друг е въпроса дали си струва.
 

lynx

Редовен Потребител
В някой от руските форуми четох, че цевите ЛВ на Дейстейт се полират отвътре преди монтиране на пушката.
Уж затова Дейстейтите стреляли добре и с Баракуда, а стандартните ЛВ бланки показвали добри резултати само с ЖСБ, а с баракудата-зле. Не знам дали е достоверна тази информация, но споменаваха че при преглед отвътре се виждала разликата в гладкоста на двата вида цеви /Дейстейтските и бланките на ЛВ/.
 

Dominus

Редовен Потребител
това последното по-мога да го приема, иначе всичко останало са градски легенди.
Вярвам че всяка цев може да се накара да стреля добре
 

Dominus

Редовен Потребител
Естествено е да приемем че туист рейта е взет предвид /съобръзен/ с желанието ни. Не говорим че всяка цев може да стреля с всяка една скорост и всеки един проектил.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС

Attachments

  • WP_20131216_020.jpg
    WP_20131216_020.jpg
    94.6 KB · Прегледи: 109

lynx

Редовен Потребител
Да, няма да е зле да се изместят последните мнения в темата за цевите.

Киборга, ето ти обяснение на Жоро/Перил/ за това как той е полирал цевта:

"Полирването го направих ръчно с бандажна лента(такава имах под ръка) на която бях завързал възелчета.Полирването го извърших с фина паста ГОИ тя не отнема от метала.Процедурата е следната:Като нанесеш паста на възелчетата ,лентата я прекарваш прес цевта и почваш да движиш лентата на около 50 (движения) слагяш по малко паста.
100 протривания в първите 400мм после 20 на цялата цев от край до край.
Това се прави с цел през последните 100-150мм да се получи нещо като шок.
след около 800-1000 минавания цевта видимо се излъсква.

Внимаваите като правите тази процедура, исползваите само финна полир паста за да не развалите цевта и шнура трябва винаги да е в съосност с цевта.Ако не сте сигурни какво правите не го правете."
 

st_beer

Редовен Потребител
Прибирам се в къщи и какво да видя :eek: :eek: :eek: :eek: Добрия белобрад старец минал и ми оставил Коледния подарък :yahoo: :yahoo: :yahoo:


Честито и на останалите трима другари по съдба. Огромни благодарности искам да изкажа на Татеос (FreeMan) който задвижи и направи всичко възможно да имам подаръци за Коледа. Благодаря и на rashko и Tayson които ми я докараха от София .Да сте живи и здрави момчета и само хубави моменти със скакалците. :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
 

st_beer

Редовен Потребител
Благодаря за хубавите пожелания. Да ви се връща тъпкано. Оптиката си е старата от хасана тя не е към коледния подарък ;). Ето още някоя снимка да добавя с по-добро качество.


Още нямам впечатления от пушката. Сложил съм и единствено оптиката и по коравата пружинка. Пуснал съм само една чашка. Утре вече ще я прострелвам и замервам скорост да наглася евентуално.
П.п
Не можах да издържа до утре и слязох до избата(мазето който как го знае) и направих едно хроно. Имам само 200 бара в бутилката и на толкова е напомпана и пушката.С навита тапичка( оригиналната) наравно с цевната кутия с коравата пружина която пращат скоростта просто спи на 265 м/с . Пуснах 2 барабана с JSB-1.17гр от които направи само един изстрел с 263 и един с 266 м/с всичко друго беше 265 м/с. Това е мерено с моето хроно руския вариант.Просто не видях смисъл да хабя повече чашки и да гледам едно и също на хроното.Много съм доволен и безкрайно щастлив :yahoo: :yahoo: :yahoo:
 

dberov

Редовен Потребител
Прибирам се в къщи и какво да видя :eek: :eek: :eek: :eek: Добрия белобрад старец минал и ми оставил Коледния подарък :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Честито наборе и не я дръж дълго под елхата :cheers:, честито и на Татеос и другите двама колеги, дано са ви безпроблемни пушките и ви радват. Поздрави на всички колеги от нарастващата група на "Щурците" :metal:

Видео споделяне / VBOX7

Днес пострелях малко на 75 метра с по един изстрел в мишена но така и не уцелих центъра :pardon:
Най доброто ми попадение е на първата снимка а останалите бяха аналогични на тия от втората. :rambo:

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/543/9j1y.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/826/n9yy.jpg
 

Tayson

Потребител
Айде и аз да се похваля с Крикетчето... ^-^
Аз съм четвъртия от групата и един от многото.
Дай Боже дълго да ни радват и успешни стрелби на всички! :cheers:
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
За да намалеят "мъките" ви споделям техниката за смяна на барабан с една ръка.
1. Пушката се държи с лявата ръка за ложата, но с цевта нагоре. Може да се подпре задтилъка на хълбока или на бедрото(в зависимост от позата за стрелба)
2. Дърпаш лоста за зареждане докрай назад, и го задържаш с меката част на дланта.
3. С малкия или безимения пръст (може и с двата) дърпаш и задържаш назад лостчето на селектора(оста) на барабана.
4. С останалите 3 пръста вадиш барабана(може и само да го избуташ ако бързаш).
5. По същия начин слагаш и новия барабан, като внимаваш да "щракне" съчмичката, която го центрира. Пускаш селектора и завърташ леко барабана за проба.
Малко сухи тренировки и ще сте готови. :cheers:
 

st_beer

Редовен Потребител
@peko
Помниш ли тази снимка и момента когато казвахте на жена ми и я подготвяхте ,че следващата ми пушка ще е такава. Тогава и аз самия казах ,че се бъркате и няма да стане. Ейййййй прави се оказахте и познахте ;) ;) ;)
 

Attachments

  • P4202348.jpg
    P4202348.jpg
    187.7 KB · Прегледи: 213
  • P4202343.jpg
    P4202343.jpg
    286.8 KB · Прегледи: 199

st_beer

Редовен Потребител
FreeMan написа:
Я някой да каже дали се отвърта тази предна тапа че нещо си треска бая, Хатсана си е доста по-тих и малко ме дразни това.
Модератора е лепен и не се разглобява. Не пробвай да го разглобяваш ако не искаш да береш ядове ;)
xjqo.png

@anibis
Като е толкова добър тоя вълк заповядай да се возим двамата в моята кола и да стреляме от нея. Обикаляме и стреляме без да слизаме направо от колата да те видя какъв майстор си и колко изстрела ще направиш с тая дълга патерица и как ще се извърташ вътре. Няма какво да се сравняват изобщо двете пушки. Просто нямат никакви допирни точки. Не зная защо постоянно го правиш.
 

st_beer

Редовен Потребител
ilian написа:
Ти внимавай с този метод на стрелба,че ако те барнат не само пушката ами и колатати ще конфискуват :no:
Илиане, защо всички като изкарат(те) едни курсове и станете ловци ви се промиват така мозъците .Като пиша стрелба от кола не съм написал ловуване и не го разчитай погрешно. Нали се сещаш че не могат и бъкел да ми кажат ако не ме хванат на мига да стрелям по дивеч и ако няма дивеч в колата ми . Мога да си стрелям от колата си на 200 м извън населено място ако ще да са ми наредени мишените на 5 от ято яребици. То така се вземало пушка и се конфискувало коли.
Съжалявам за спама.
 

st_beer

Редовен Потребител
В руския форум попаднах на много интересна тапа за регулиране на скоростта. Направих извадки от доста теми на снимки,схеми,размери и направих една схема с размери. Някои размери не са нанесени понеже нямаше от къде да ги извадя ама не мисля че са проблем за майстор стругар да импровизира.


А-БМ 3Дж
АБ-м 3дж
 

lynx

Редовен Потребител
Не са ли безмислени за БГ тези тапи, показани в клипа?
Ние нямаме законово ограничение от 3 джаула и не се налага да лъжем "органите", че пушката е малко джаули, а като поставим тапата и мощноста да скача на фул пауър.
Добре е като идея може би само за хора с пушки над 24 дж., които не са уведомили КОС.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
В Русия получават "европейски или чешки" изделия, както те ги наричат не като нашите. Имат задължителна пломба, и нарушаването на пломбата и съответно закона им си е личен избор(на 100% обаче го правят ;)). Затова и почват с рационализациите веднага. Пружини тестват от какво ли не, съответно и тапи за тях, модери правят нови, започват се едни дълги тестове, и на края все резултата не им харесва. И почва една полировка на цевта, щото не харесвала H&N, някои махат и шока и накрая сменят и цевта. Това го правят със всички изделия, независимо от марката, просто ги сърбят ръцете. Но вие сте получили друго изделие, което добро или лошо, си стреля от кутията доста добре. Ако ви се играе в руски сериали, сценарии по руските форуми колкото искате, само че, ще ви намалее времето за стреляне. А лично аз, затова и си взех Щурец, да пуцам, без да барам, изключая профилактиката. И не съм само аз, коѝто държи тази пътека.
 

st_beer

Редовен Потребител
lynx написа:
Не са ли безмислени за БГ тези тапи, показани в клипа?
Ние нямаме законово ограничение от 3 джаула и не се налага да лъжем "органите", че пушката е малко джаули, а като поставим тапата и мощноста да скача на фул пауър.
Добре е като идея може би само за хора с пушки над 24 дж., които не са уведомили КОС.
Така е нямаме ограничение в нашата държава и това обезсмисля тази тапа,но само за хората които са отишли в КОС след като са си сложили ФАК пружината и са си ги уведомили. Понеже имам документация ,че пушката е под 24 дж мисля да не я уведомявам и такава тапа би вършила прекрасна работа ако някога се наложи. Това е мое мнение и идеята на братушките ми харесва. Не ангажирам никого и никой не карам да си прави подобна тапа.Аз също не съм хукнал да си я правя. Просто само я споделих с останалите. Иначе аз си направих само най-обикновен месингов водач на пружината за да не се нагърчва като гъсеница вътре като се зареди пушката.
Ето как изглежда пружината в заредено и незаредено състояние без водач:
 

Attachments

  • Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    54.4 KB · Прегледи: 196
Нагоре