WEIHRAUCH

На 7.5 джаула от ръка и дядо ИЖ 38 ще му счупи кокалите на тоя китайски дзвер 50 S ;) Виж вече няма да е честно да се състезава с някой прадядо Walther 55 :) Навсякъде по форума поне аз, където помня пише, че новите Вайх като цяло са говно. Ако сложиш "кит" за още 150 евро може да го сборим с нещо 7-9 джаула ;)

Бай Колю, благодаря за отговора.
Това, което си написал е важна информация. Сподели мнение, вече след някакъв период на стрелба с този кит.
Мнението ми е, че: предпочетох да стрелям с компресионна пушка и/или с пружинка с противооткатна система.

Още малко спам ама... като фен на FWB 300, само да вметна, че има модел "Джуниър", доста по-лек и смея да кажа еднакво точен с баща си ;) С направено Фани изстрела е мечта, но мисля това е дъвкано адски много във форума ;) Джуниър може да е една идея по-тежък от китайския си събрат Вайх 50 S на 7.5 джаула, но ще му скъса гъза по всички показатели ;)
Разликата в теглото сега четох е 900 грама ;)

Последна промяна:
Каква е причината целта да е тази - да се изстрелят една кутия чашки от ръка?

Забавление, просто забавление.
Има други направления в живота, където гоня резултати.

Ако има модератор, може да изтрие последните постове, т.к. не допринасяме с нищо по темата.

Нормално с 7,5дж. пружина да дрънчи в тази конфигурация.В Мундилара имаше тунинг комплекти V-mach ама 140€ + доставка...всеки сам си преценя!Вземи си ФАК пружина и дай да ти направят водач по нея,ще я кротнеш.

Преди сумати и години спях да влизам и пиша във форума, защото чистото забавление и ентусиазъм се превърнаха в мерене на пи@шки.....като гледам, нещата не са се променили......

Знаете приказката за българските форуми.
От нас зависи да ги направим по-добри.

Благодаря на колегата Kifa!

Моята 50 е с ТбТ кит и стандартна пружина. Писал съм по-горе. Резната пружина с две витки. Дрънчи но не много. 4.5мм

Аз пък мисля, че е време нещата да си се казват с имената си ;) За 400 евро да си купя китайски Вайраух от серията 30 или 50 няма да сторя никога, но за всеки влак си има пътници ;)Има писано, че вече са боклуци, но никой не вярва ;) Във форума може човек да пипне някоя класика направена от някой стар съфорумец, но недоверието и българщината - Аз си знам най-добре цари още повече и от преди. На мен вече ми е все тая какво пиша тука и някой дали ще се обиди, преди не беше така, имам други места за изява ;) На такъв кеф съм бил, така съм писал ;) За пишката си знам, че върши работа и не "засича" от там на сетне ми е все тая кой какво мисли ;)

Здравейте колеги, закупих си от немците HW50S в 4.5 мм. Директно я разглобих и зачистих с дремел и водна шкурка всички заусенъци от фрезовките по цилиндъра. Сега няма никакъв шанс за нараняване на маншета при смяна.
Щастлив, доволен, сглобявам пушката и след първите 2 съчми изпитах неистово желание да я усуча в първия попаднал ми стълб.
Знаех, че ще има вибрации, но чак такава отврат не съм си и представял. Пушката е със 7.5 дж пружина.

Въпросът ми е, дали някой е изпробвал тунинг китовете на англичанина Тинбум, като идеята ми е, да не е повече от 10 дж мощност.

Аз бих натегнал пружината с шайби 5-6мм + пластмасов водач.

Егати спора стана. И то напълно безсмислен!
Да, нека си кажем нещата направо. Илиянски, сравняваш съвсем различни по предназначение пушки. За теб мерилото е Фани 300, обаче защо не я сравниш нея със съвременните фанита? Защото даже няма база за сравнение между тях!
Спортна със спортна, развлекателна с развлекателна. Всичко друго е чесане на езици!

Вайраух никога не е бил китайски. Не знам защо изобщо го наричаш така.
Пушките са изработени супер добре, качеството си личи още като я хванеш в ръка. Проблемът им е, че слагат смотани пружини, които дрънчат и това разваля кефа от иначе отлично изработената пушка.
Да, дразнещо е, но може да се оправи.

Единствената пушка, която е по-добре изработена от вайховете е Еър Армс, но те нямат преломки като Вайраух. Така, че изборът е Вайраух или Диана.

.....Да, нека си кажем нещата направо. Илиянски, сравняваш съвсем различни по предназначение пушки. За теб мерилото е Фани 300, обаче защо не я сравниш нея със съвременните фанита? Защото даже няма база за сравнение между тях!
Кой ти каза че няма място за сравнение ?

Дори и да смениш пружината дрънченето ще остане. Направи водача да е от полиамид или пом и да влиза в пружината без луфт, но не прекалено стегнато. И яма да дрънчи повече

Дори и да смениш пружината дрънченето ще остане. Направи водача да е от полиамид или пом и да влиза в пружината без луфт, но не прекалено стегнато. И яма да дрънчи повече
Да, и аз искам нов водач, обаче за сега не мога да намеря кой да го изработи.

Говорим за тунинг китовете на Тинбум, обаче сега забелязах, че няма възможност да си купуш от него само пружина. Има ги като артикул, но са "Out of stock". Дали временно ги няма или принципно ще са така, ще разберем с времето.
Ако няма да има наличности ще е неприятно. Първия път купуваш цял кит, ок, но явно всяка следваща смяна на пружина, означава да си купиш нов кит....хмммм

Слагам Фани, защото Ани с пружинка е малко по-скъпо да се докара в отлично работещо състояние Диди също, а всеки тук във форума иска да му е евтинко и хубаво ;) Слагам Фани защото това е най-добрата ПРУЖИННА пушка, на достъпна цена, ако някой не е разбрал или поне наравно с други класики. Вземи ново Фани ПЦП, 7 джаула и заповядай с диоптрици да го сравним със старо Фани. Има чупещи се стари пружинки от класни марки, много по-добри във всичко от тия нови Вайрауси. Като я напрвавиш ще я тестваме срещу стара класна, чупеща се пушка 7-9 джаула ;) Не съм хейтър на Вайх имам 6 вайха, преди 2008 година или между 1980 и 2008. Новите няма нищо общо в качеството на изработка. На 16 джаула ако не е със супер тюнинг дрънчи и рита и с мъка вади 16 джаула и 77 и 97 камо ли 50. За 7-9 джаула има една дузина по-класни пушки, който не вярва си е негова работа и да си стреля с Вайха ;)
На един мой Вайх 77 в 5.5 мм без да му разпробием порта за въздух, с каквато и пружина да беше и с тези по 40 евра пак си вадеше 14-15 джаула. Ама всеки да си се кефи и гроздето е кисело ;) Пружините от Шнайдер и Вафен за мен да яки ментета имам поне 10 бройки, купени нови, които за нищо не стават. Маншетите да едни меки като пенсионерски .... Валтер за разлика от тях имат отлични маншети..... Та да направиш Вайх 16-18 джаула си иска една торба пара, а за 7 джаула има и по-добри ;)

Последна промяна:
Забравих си очилата и не виждам къде съм писал, че са нови ;) Както казах всичко ново е говно ;) И в твойте обяви май не съм чел да си писал търся Вайх НОВ, щото нов всеки знае къде има ;)

Back
Нагоре