Texan .257 - ще имам ли проблем с регистрацията и в България?

Krasimir Pirev

Новодошъл
Здравейте, обмислям покупката на горепосочената въздушна пушка. Не се продава в България. Но се чудя, дали няма да имам проблем с регистрацията в служба КОС, свързани със значителната дулна енергия на модела, далеч превишаваща нивата на масовите въздушни оръжия. Не съм решил твърдо кой точно калибър, но предполагам ще е 6.35мм (.257).
Ловец съм, предстои ми изваждане на разрешително и за подборен лов, ако има значение за регистрацията и. Разбира се, няма да я ползвам за лов... :)
Ето модела и цената https://www.airforceairguns.com/product-p/u20257.htm

Ще съм благодарен за мнение по темата, а именно възможни усложнения при регистрацията. Няма нужда да коментирате избора ми... :)
 

lynx

Редовен Потребител
Въздухарките се уведомяват, не е регистрационен режима.
На никой не му пука колко джаула е, важното е ако е над 24 да си спазиш срока и да я уведомиш в служба КОС.
Пази всякакви документи с които ще дойде пушката, може да ти поискат евентуално фактура/документ за плащането или друго.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Проблеми с уведомяването няма.
Проблеми може (би) да има с:
- доставката
- експлоатацията
- ПРОЕКТИЛИТЕ
- и когато имаш такива, мястото за стрелба.
Ники беше взел май някакъв Тексан, той да каже колко пъти е стрелял с него.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Изстрелял съм над 2500 проектила. Настройки, мерене на плато, проби за точност при различни скорости и дистанции, тунинг, проби при различни налягания и клапани. И след като го нагласих, естествено и стрелба за групи и кеф. Последно, стрелях с него преди около 3 - 4 седмици. Наистина в 6,35 нямаш много опции за проектили. Cilindura и pchelarq продават такива проектили, които са подходящи за Тексана.
 

Krasimir Pirev

Новодошъл
Изстрелял съм над 2500 проектила. Настройки, мерене на плато, проби за точност при различни скорости и дистанции, тунинг, проби при различни налягания и клапани. И след като го нагласих, естествено и стрелба за групи и кеф. Последно, стрелях с него преди около 3 - 4 седмици.
Кой калибър е твоят? С колко грейна проектили си стрелял?Доближават ли скоростите дадените от производителя?
Благодаря предварително!
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Моят Тексан е 9 мм. Стрелял съм и съм правил тестове с всички възможни проектили, налични по нашите ширини. От грейнове не се интересувам - меря в грамове. Да, скоростите, обявени от производителя са близки до реалните. Пушката няма плато и трябва да се бутнат някои неща, за да започне да стреля добре. Най-добри групи постига с JSB-Polymag 5,25 гр.
 
Нагоре