Не бе Оги.Според мен Слави е имал предвид под бронзиране не златен бронз ,а бял бронз за бурии.
Славчо много си е добре пушлето. Да те радва дълго време и дано не му се нарадваш бързи и да го сложиш на тезгяха
Аз още в началото разбрах че го може тази цев, но въпросът ми беше дали си сравнявал чистена - нечистена дали има разлика в групите ?Групирането се вижда - може го тази цев!
Няма какво да я чистя Оги и да си губя времето и да опъвам нерви като ясно усещам проблема...Аз още в началото разбрах че го може тази цев, но въпросът ми беше дали си сравнявал чистена - нечистена дали има разлика в групите ?
Аз съм на същото мнение.Това даже го коментирахме в някоя тема.При някои класни пушки има такива фаски.Дотиквача не може да натисне равномерно чашката. За това се прави входната фаска, която е доста по-трудна и тънка история от другата. Идеята е чашката да влезе в сравнително чист участък от цевта и въздуха да направи първото врязване. Тъй като главата на чашката е по-малка от полата е логично тази част от цевта която го играе нещо като патронника на огвнестрелното да е с лек ъгъл подобен на този между полата и главата.
Това са мои разсъждения и е напълно възможно да съм в заблуждение.
Вкарай чашка в цевта и после я избутай обратно, за да се види как е входа и как нарязва главата.
Доста дълбоки ми се виждат нарязаните следи по главите на чашките.
Слави, има ли от къде да вземеш малко ЖСБ-та в субкалибър 5.50000 ?
Нямаш ли някоя изостанала баракуда. Таз цев май ще търси по твърдички чашки.
Лошото в случая е, че Славчо иска такава, а аз не съм правил инструмент за този калибър.
270-280На какви скорости да тествам баракудата?
Именно и аз имах такова подозрение, и на мен ми се виждат дълбоки следите. И само с проби на субкалибри ще се види резултата, може и джанките да се вдигнатДоста дълбоки ми се виждат нарязаните следи по главите на чашките.
Слави, има ли от къде да вземеш малко ЖСБ-та в субкалибър 5.50000 ?
Тука малко не съм съгласен, ама всеки си има гледна точка за нещата, пък и зависи точно как смяташ да изпълниш този конус може и аз да не съм разбрал точно как смяташ да го изпълниш- дълго е за обяснение.Дотиквача не може да натисне равномерно чашката. За това се прави входната фаска, която е доста по-трудна и тънка история от другата. Идеята е чашката да влезе в сравнително чист участък от цевта и въздуха да направи първото врязване. Тъй като главата на чашката е по-малка от полата е логично тази част от цевта която го играе нещо като патронника на огвнестрелното да е с лек ъгъл подобен на този между полата и главата.
Това са мои разсъждения и е напълно възможно да съм в заблуждение.
Е да в магазина няма такива със специфични наклони и размери, които искаме да правимНе помня в коя тема бях качил снимка на преработен райбер за кал.4,5. С такъв от магазина не става.
точно това е идеята!няма да има нарези или по-скоро ще са мнооооого плитки и постепенно ще стават по-дълбоки и чашката вече от въздуха ще се нареже
За задната фаска си прав. Имаше я и на валтерската която е с дотиквач и е доста дълга 6-8мм , а сега погледнах и на аншутската цев. Тя е без дотиквач и при нея има съвсем малко скосяване колкото да поведе главата на чашката.Лошото в случая е, че Славчо иска такава, а аз не съм правил инструмент за този калибър.