Snow Peak AirGun - SPA P12, P10, M10, M11, M10, M20, M22, ......

Много добре разбирам колегата за меракът му да стреля с по-късичка,но достатъчно мощна и точна пушка от ръка или от колата.През септември се очаква да се появи Тайпан спектър,булпап дълъг само 75см.с цев 55см но с мощност 140дж .Ще е с новият клапан и няма да е полуавтомат,поради което обещават да е и по-евтин,казват и по-точен.
С мъка на сърце, но ще се наложи да продам Снайпчето и се хвърлям в дълбокото!
Той автоматичния е 2500 е , а този може би към 2200-2300 е.

Много добре разбирам колегата за меракът му да стреля с по-късичка,но достатъчно мощна и точна пушка от ръка или от колата.През септември се очаква да се появи Тайпан спектър,булпап дълъг само 75см.с цев 55см но с мощност 140дж .Ще е с новият клапан и няма да е полуавтомат,поради което обещават да е и по-евтин,казват и по-точен.
С мъка на сърце, но ще се наложи да продам Снайпчето и се хвърлям в дълбокото!
Колко по евтин , полуавтомата е 2500 е.

Че с каква цев беше , че от 69 стана 60 см. Ако е оригиналната цев сигурно сте скъсили шрауда , без онези алуминки вътре.
с оригиналната си цев. Просто преправих шрауда отпред да е като на импакт и съответно го скъсих. Скъсява се и цилиндъра също. Става супер приятно пушкалце.

1000002194.jpg1000002192.jpg1000002193.jpg
Точно 60см. Като с 23грейна слъгове е безпрецедентно точна с една уловка- на 50 изтрела чистиш цев че се цапа зверски. И вади точно 50 джаула. Само не помня броя изстрели но някъде около 35-40 правеше май.

Това е пленума, чертежчето аматьорско , но размерите точни. На вътрешната резба М28 х1 на края има легло за О пръстен 28х2 . В другия край също според размера на О пръстена на регулатора. На външната резба М28х1 с която се завива пленума за цилиндъра няма О пръстен . От там диша регулатора. След монтажа тръбата за въздух излиза 9.5 см. пред цевта и за това шрауда се премества 10 см. напред. Фабрично е допрян до първата осмица.20260519_203823.jpg20260519_203846.jpg20260527_191000.jpg20260602_113843.jpg20260602_144740.jpg20260602_145058.jpg20260602_151216.jpg

Последна промяна:
3330.jpg
Здравейте , купих си Snowpeak p35xB 5.5мм и днес я замерих.Нормални ли са тези стойности или трябва да си поиграя с пружината или ....., чашките са dts 1.375 мисля че бяха(китайските)

Пробвай с други чашки - например с JSB. С какъв хронограф мериш и на какво разстояние е цевта от датчиците?

View attachment 134152
Здравейте , купих си Snowpeak p35xB 5.5мм и днес я замерих.Нормални ли са тези стойности или трябва да си поиграя с пружината или ....., чашките са dts 1.375 мисля че бяха(китайските)
Редукторна пушка , а защо няма плато.

Пробвай с други чашки - например с JSB. С какъв хронограф мериш и на какво разстояние е цевта от датчиците?
От китайчетата винаги го слагам на ръба на цевта като го захващам стабилно, не съм пробвал с други днес беше сефтето

Може да премериш чашките с везна да се установи дали има големи разлики в теглото.Стреляй на по дълги и равни интервали,как е на хартия ако си доволен не се занимавай с глупости.На приятел SPAто стреля перфектно със слъгове с чашки е приемливо.

От китайчетата винаги го слагам на ръба на цевта като го захващам стабилно, не съм пробвал с други днес беше сефтето
Мери скоростите задължително със заглушител и датчиците трябва да са на минимум 18 - 20 см от заглушитела. За да си сигурен, че хроното ти мери правилно.

Последна промяна:
Здравейте , купих си Snowpeak p35xB 5.5мм
При пълнител за 9 проектила се вижда, че на всеки 8...9 изстрела има скок в скоростта. Ако има натичане на редуктора, този ефект е възможен. Ако не си стрелял прекалено бързо, пробвай с 5 изстрела през 5...6 секунди, направѝ дълга пауза като за зареждане на 2 пълнителя и повторѝ серията. Ако първият изстрел е с по-голяма скорост, както е на твоята снимка, то редукторът може да натича.

При пълнител за 9 проектила се вижда, че на всеки 8...9 изстрела има скок в скоростта. Ако има натичане на редуктора, този ефект е възможен. Ако не си стрелял прекалено бързо, пробвай с 5 изстрела през 5...6 секунди, направѝ дълга пауза като за зареждане на 2 пълнителя и повторѝ серията. Ако първият изстрел е с по-голяма скорост, както е на твоята снимка, то редукторът може да натича.
Благодаря ще пробвам

Прав излезе колега ,много бързо съм ги изстрелял, трябва да се изчаква явно 7-8 секунди и разликата падна на +/- 2м/с което мисля ,че е нормално или се лъжа нз
Добре е 2 м/с. разлика, а колко е средната скорост и с какъв грамаж.

Back
Нагоре