Online поръчки на пневматично оръжие и аксесоари от страната и чужбина.

• Автор на темата Автор на темата cdman
  • Начална Дата Начална Дата
Колеги,някой знае ли каква е разликата между "стандартна" и "ups" доставка от сайта Huma air и за колко време пристигат нещата.

Колеги,някой знае ли каква е разликата между "стандартна" и "ups" доставка от сайта Huma air и за колко време пристигат нещата.
Скоро поръчвах от еуропеан аиргунс стандартна доставка с UPS, дойде за около две седмици. Тук в България я бяха пренасочили към местен куриер, ин тайм.

Лично според мен тая сметка е грешна :) , сега пушката струва в пирамид 522$ - от там нататък има Транспорт + мито и ДДС - което е точно 23% от цената - ако я вкараш както си трябва цената трябва да е около:

522$ + ДДС = 626$ + 3% мито = 644$ + доставка която според мене ще е поне 30-40$ дори и по най тънките тарифи + 10лв данъчна декларация + 6лв превод в банката + 20-тина лева за някой "наш" човек да няма много много чакане на онез места дето се зема пратката... - освен всичко все пак ти извършват услуга и трябва да си сложат печалба която аз лично мисля че трябва да е минимум 100-лв на такваз пушка щото иначе не си струва разправията ...

Та аз като смятам си отивам до 700$ без проблем , така че това ...

Не изглежда съвсем вярно :) дори и да минеш "тънко" с ДДС-то което си е чист късмет и няма как да го направиш без помощ от приятел там отвъд океана -ще откараш поне 5-6 часа в Митница - аз чаках точно толкоз - и вече бях озверял да седя от глад - наложи се да звъня на шефа миче не мога да се върна на работа до края на деня и едва успях да я взема в 16:55 - а те в 17:00 затварят..

Така че не правете сметки без кръчмар. Между другото, като ми писна да висна по митници и опашки, започнах по-често да си убивам времето онлайн – даже влизам през 1win login, когато ми трябва малко разтоварване, докато чакам да мине някое „служебно“ чудо. Поне там не се чака по 6 часа.

Така че не правете сметки без кръчмар.
Напълно съм съгласен, че сметката не е толкова проста, колкото изглежда на пръв поглед. Хората често гледат само етикетната цена и забравят всички дреболии около вноса, които реално надуват сумата. ДДС, мито, доставка, банкови такси, декларации, разправии по митница… всичко това не е „ако“, а гарантирано „ще“.

И аз съм минавал по тоя път и честно казано най-големият разход не е паричният, а времето и нервите. Понякога самото чакане в митницата може да ти изяде половин ден – и то без никаква гаранция, че нещо няма да се обърка в последния момент. Ако няма човек, който да помогне, процесът може да стане още по-бавен.

Така че реалистично погледнато, да – около 700 долара обща цена изобщо не звучи пресилено. Хубаво е човек да си направи пълната сметка преди да тръгне да поръчва и да се подготви, че „евтино“ от чужбина рядко е толкова евтино, колкото изглежда.

В крайна сметка е точно както каза – сметки без кръчмар не се правят.

Привет, колеги!
Споделям инфо за магазин www.specshop.pl в частност - доставката.
Поръчката е лесна и се изпраща с GLS около 9 €. До тук - добре, НО нещата от тази страна на голямата река са малко туткави. Платих на 4.1.26, на 7.1.26 GLS вече има информация за движение, на 13.1.26 е пристигнала във офис Варна, на 15.1.26 в офис София и от тогава ни вопъл, ни стон. В БГ GLS е представляван от Interlogistica. От 14 се опитвам да се свържа, но греда! Днес ми вдигнаха и женицата каза, че са претрупани и е добре ако мога да си го взема от централния офис. Така и направих. Та в крайна сметка, нещата идват и нямам забележки по продукта. Пиша с цел да сте наясно с времената за доставка, ако решите да поръчвате от там.
Успех!

Attachments

• IMG_7878.jpeg
    IMG_7878.jpeg
    448.7 KB · Прегледи: 77
  • IMG_7879.jpeg
    IMG_7879.jpeg
    397.3 KB · Прегледи: 76
  • IMG_7881.jpeg
    IMG_7881.jpeg
    629.8 KB · Прегледи: 78
  • att.GtXrQMeHYkBpD2bMm3QDwJSxVfq849HG-qgUsxjJ2TM.jpeg
    att.GtXrQMeHYkBpD2bMm3QDwJSxVfq849HG-qgUsxjJ2TM.jpeg
    94.5 KB · Прегледи: 77
Последна промяна:
Напълно съм съгласен, че сметката не е толкова проста, колкото изглежда на пръв поглед. Хората често гледат само етикетната цена и забравят всички дреболии около вноса, които реално надуват сумата. ДДС, мито, доставка, банкови такси, декларации, разправии по митница… всичко това не е „ако“, а гарантирано „ще“.

И аз съм минавал по тоя път и честно казано най-големият разход не е паричният, а времето и нервите. Понякога самото чакане в митницата може да ти изяде половин ден – и то без никаква гаранция, че нещо няма да се обърка в последния момент. Ако няма човек, който да помогне, процесът може да стане още по-бавен.

Така че реалистично погледнато, да – около 700 долара обща цена изобщо не звучи пресилено. Хубаво е човек да си направи пълната сметка преди да тръгне да поръчва и да се подготви, че „евтино“ от чужбина рядко е толкова евтино, колкото изглежда.

В крайна сметка е точно както каза – сметки без кръчмар не се правят.
Браво. Признах те наистина :cheers:. Цитираш пост от февруари 2009 г. Биеш всички досегашни "археолози"!!!
П.П. Извинявам се за поредния пост, но не се сдържах.

Back
Нагоре