NORICA - още по-красивите испанки.

A

Anonymous

Гост
Тук всичко за NORICA - Испания (не Norinco - Китай).
Освен мен дали остана някой с такъв музеен експонат.......
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте. От 4-5 години имам norica marvic gold 5.5
Искам да и смения пружината.От къде мога да закупя или
поръчам качествена пружина?
 
A

Anonymous

Гост
mgd написа:
Здравейте. От 4-5 години имам norica marvic gold 5.5
Искам да и смения пружината.От къде мога да закупя или
поръчам качествена пружина?
Моделът на брат ми е същия, само че 4.5 калибър.Много красива пушка.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Пушката наистина е красива.
Защо обаче толкова малко хора я купуват?
 

luft9waffe

Редовен Потребител
ivodoc написа:
Пушката наистина е красива.
Защо обаче толкова малко хора я купуват?
навремето имах 4 норики,2 уеста и 2 марвик голд.и мн им се кефех.особено на 4,5-вариантите.отлични спусъци,добра точност.после дойдоха 2 диани-38 и 350 и ...нориките отидоха при новите си собственици
 
A

Anonymous

Гост
Безспорно красиви и изящни пушки. Имал съм първо Уест, после Марвик, говорим за годините, когато да се добереш до една ИЖ-овка беше проблем :D. За мен предимствата са следните:
1. Перфектна цев, съответно прецизна стрелба.
2. Много добра изработка във всички детайли.
3. Красив приклад.
4. Солидни механични мерни прибори.
Недостатъци:
1. Ниски начални скорости /в разрез с рекламираните/.
2. Дълги, но тесни пружини, отиват си за норматив.
3. По-трудно за експлоатация устройство.
А защо не ги купуват? Ами защото се напъкаха Метеорите :D Къде са 160 лева, къде са 400? :-\
 

rivan

Редовен Потребител
Един приятел има норика 56.При заредено положение издиша,явно маншета е за смяна.Някой може ли да ми каже от какво ще стане защото най-вероятно няма да намеря оригинален?
 
A

Anonymous

Гост
56 е старичък модел /най-малкия/ - пушле с малък обем на цилиндъра и съответно ниски начални скорости. Преди доста години стрелях с такова, 5.5, до 20-тина м вършеше някаква работа, но направо си плюеше с тая скорост. В кал. 4.5 ще е доста по-доволно.
Иначе диаметърът на цилиндъра е еднакъв с всички други Норики, съответно и маншета. Само че по-старите екземпляри бяха с болтово захващане на маншета, за по-новите не знам, би трябвало да са с конусно. Ако е така, изборът е голям от други марки :) Дори и с болт да е, няма проблем конусен маншет да се закрепи с подходяща подложка под конусната шайба на болта - вътрешното кръгче на гьонов такъв върши чудесна работа. Важното е външния диаметър да съвпада.
Между другото - 56 е с един носещ щифт, който носи натоварването на пружината и крепи спусковия механизъм ??? Тъй че е желателно да се използва подръчен станок за разглабяне-сглабяне. Иначе си е мъка. :pardon:
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
6tangata пита:
Маншет и пружина за NORICA EUROPA
Някой знае ли откъде може да ги закупя?
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
dilom08 написа:
сдобих се с въпросната норика. оказа се само че е F изпълнение и скоростта и е 122 м/с. Ще ми се да и сложа нормална пружина и да стане 230 м/с. Ако някой знае от къде мога да намеря пружина за нея моля да ми каже.
Поздрави на всички.
 

dilom08

Редовен Потребител
здравейте
нуждаясе спешно от пружина за нирика маврик голд. намерих една уж за метеор ар 1000 с размери-дължина 27см,външен диаметър 18 мм,35 витки. дали ще стане, защото моята е 32 см дълга, 18мм външен диаметър и има 44 витки. иначе дебелината на тела и на двете 3мм. Някой знае ли дали маншета на тази норика и на този метеор са еднакви. нали уж метоера е бил копие на нориката. напълно идентични ли са?
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Напълно са идентични, ама едва ли ще намериш нещо за Норика.
Има 3-4 Норики, които се разхождат из форумите.
Всички за маншет и пружина.
Погледни и темата. Няма една страница.
 

st_beer

Редовен Потребител
@dilom08
Колега трябва да ти споделя че това което си намерил и са ти продали не е пружина за метеор ар 1000. На метеора пружината като нова без да е монтирана в пушка размерите са следните дължина 330 мм ,броя на витките е 44+2 окрайчени,външен диаметър 18 мм,вътрешен диаметър 12 мм,дебелина на телта 3мм. Ако намериш пружина за метеор със сигурност ще стане на тоя модел норика понеже метеора си е нейното копие. Успех
 

dilom08

Редовен Потребител
Обурудвах нориката с нова пружина от метеор ар 1000 и маншет от микромакс Варна(също за ар 1000)- получи се една идеална пушчица. Сложих и една оптика еденберг и стрелбата взе да доставя огромно удоволствие. Това което ми направи впечатление е, че пушката се зарежда многолесно и отката й не е много силен, но за сметка на това е доста мощна.сравнявам я с един чисто нов хатсан модел 90 гризли, който с допряна цев до 4 см чамова дъска не може да я пробие, а нориката я дупчи всеки път от 5 м. а за прецизността на спусъка просто не може да се сравняват въобще.
 
A

Anonymous

Гост
Аз не се връзвам на писания ,ама този път..4 см чамова дъска от пет метра ,ще го прочете някой новомераклия и ще се чуди защо му е слаба пушката.Не пиша да се заяждам ,обаче хайде да не са 4 см защото ще излезе че Нориката е по мощна от пцп .За тия 4 см чам на 5 метра ти трябват поне 270 м. сек.а тази скорост без дизелче не става ... :pardon:
 

rivan

Редовен Потребител
Нищо не пише за това,колко е изгнила дъската ;)
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Аз пък съм склонен да вярвам ако успее да развие скорост около 220-230 м/с според мен са достатъчни ( в момента на удара) защото пружинката на метеора ще качи скороста но не знам до колко. аз например с хасан 125 пробивам 2,5 см чамова дъска от 30-35 без проблем даже със FTT където скороста пада до около 200 м/с ;) и от там вадя изводите че е възможно само на теория, единствения начин е да се пробва и да се види с колко м/с са достатъчни за 4 см.
 

dilom08

Редовен Потребител
грешката е моя. сега премерих дъската и се оказа 32мм, а не 40. Но държа да отбележа, че ства дума за качествен и сух материал, а не за някаква изгнила дъска. погледнате снимките. стреляно е с фтт. за съжаление не мога да премеря скоростта защото нямям с какво.
 

Attachments

  • nina 055.jpg
    nina 055.jpg
    651.4 KB · Прегледи: 646
  • nina 056.jpg
    nina 056.jpg
    762.9 KB · Прегледи: 657
  • nina 057.jpg
    nina 057.jpg
    652.6 KB · Прегледи: 612
  • nina 059.jpg
    nina 059.jpg
    427.8 KB · Прегледи: 632
Нагоре