Kuzey Arms

cilindura

Редовен Потребител
Булпапът, който е най-отгоре над останалите, пушки напомня ли ви нещо?
Очаквам народни комшийски цени. В сайта си фирмата се представя като произдводител на висококачествени оръжия. Там пише, че тя е оборудвана с най-новата цифрова техника. Оръжията все още нямат цени, но предполагам, че и тази фирма ще спечели фенове в България. Мои приятели ходиха в Турция, купиха си въздушни пушки и по време на разговора със собственика на магазина, са разбрали, че Турската държава отпуска, на всяка новосъздадена оръжейна фирма, 1 млн. долара.


Ако бюрокрацията при нас не беше толкова тромава и ние можехме да произвеждаме и изнасяме ВП.
 
Последна промяна:

llcoolj

Редовен Потребител
Това е булпапа най отгоре , над останалите пушки:
Турската версия на "FX Impact" се казва Reximex Throne. Вече е пуснат за продажба в търговската мрежа в Турция.
 

dberov

Редовен Потребител
От горния клип не съм очарован от стрелеца и от мишената на 100 метра която си е направо заря.

2019-12-13_085015.jpg 2019-12-13_085102.jpg
 

VAMPA

Новодошъл
спечелиха ме с елементарната смяна от дясна ръка на левуручка...
последното клипче бях готов да се обзаложа, че тва ше се строши и разпадне преди края на видеото.
малко ми седеше все едно съм го направил от скука на 3д принтера и съм му врътнал с 2-3 рапидки и по една тенекия колко да дрънка нешо
много афиф като за близо 600 евро.
тва дървеното булпапче беше готино с долната ръчка, а и винаги ако лопча можеш да му резнеш по едно пирончИ
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравейте, колеги! С помощта на Роската от Бургас се сдобих с въпросната пушка "Трон". Първи впечатления: изключително добра изработка, невероятно добър повърхностен финиш на детайлите. Добро впечатление правят фаските, които липсват при почти всички модели турски пушки. Тук почти няма режещи ръбове. Цялата пушка е изработена от авиационен алуминий, като турците не са щадили материал. Никъде няма излишни линии и форми, характерни за моделите на Хатсан. Всичко е изчистено и изглежда много техничарски. За съжаление имам проблеми с фотоапарата и не мога да кача снимки.
Пушката при всички положения ще претърпи тунинг, като оригиналната цев ще бъде заменена с Лотар Валтер, Карл Валтер или Лобаев, с цел - експерименти. Много добро впечатление прави обработката на цевта. Нарезите са огледално полирани.Заглушителят, който се вижда на горните клипове, не е функционален и трябва да бъде преработен. Повече информация и евентуално снимки ще пусна, когато намеря подходящ фотоапарат. Весели празници !
 

nikolai89

Редовен Потребител
чакаме с интерес, поне преди интервенциите, качи реални скорости и плато ако може, също в кой калибър е
 
Последна промяна:

cilindura

Редовен Потребител
Пушката е в калибър .22, но аз разполагам с цеви Лотар Валтер и Карл Валтер в кал. 22 и .177. Също така сдобих се с Лобаев кал. 25.
Тази версия на Кузей Армс е първи ранен прототип на пушката, така че качеството е много високо и барабаните са метални, а не пластмасови. Мощността на пушката не може да бъде много повишена, защото барабаните са малки и не позволяват поставянето на дълги и тежки проектили. Вероятно ще се наложи да си разработя къс и плътен свръхтежък проектил. Снимки ще кача може би във вторник.
 

VAMPA

Новодошъл
това "Рексимекс" предполагам е официалното име на марката?
aksuav-reximex-throne-pcp-havali-tufek-2.jpg
 

cilindura

Редовен Потребител
Няма нищо трудно за разбиране.Тези пушки са разработени от оръжейното обединение Кузей Армс. Рексимекс са под шапката на Кузей Армс. Имайте още малко търпение. Ще направя пълно представяне на пушката. Освен добрия външен вид, тя има и някои минуси. Трябва още малко да изчакате. Пушката е в ръцете ми. Никъде няма нищо идеално. Най-вече при комшиите. Както всички останали пушки, и тази се нуждае от доработки. Най -хубавото нещо на тази пушка е здравата конструкция, добре направените детайли от алуминиева сплав 6061 без следи от режещи инструменти.
 

cilindura

Редовен Потребител
Най-после успях да направя някакви снимки. Пушката пристига от производителя с куфар, много здрав и стабилен, за разлика от куфарите на Крал Армс. Тук съм направил снимки на куфара в две проекции, за да се види, че същият е оборудван с колела (текерлек) :D Този куфар вероятно е прeдназначен за всички модели на Кузей Армс, защото идва малко дългичък за "Трона", а на всичкото отгоре има и легло за заглушител.
 

Attachments

  • IMG_5712.JPG
    IMG_5712.JPG
    288.7 KB · Прегледи: 218
  • IMG_5713.JPG
    IMG_5713.JPG
    266.9 KB · Прегледи: 207
  • IMG_5715.JPG
    IMG_5715.JPG
    455.6 KB · Прегледи: 218
Последна промяна:

cilindura

Редовен Потребител
Някой в темата за Хатсан беше нарекъл тази пушка потурчен швед. Тази пушка е потурчен швед, колкото аз съм побългарен индианец. Общото в двете пушки е , че са система булпап и, че са въздушни. Турската пушка с нищо не копира FX Impact. Който е държал двете пушки в ръцете си, а и да не ги е държал, при по-внимателен оглед, ще види, че разликата между двете оръжия е огромна. "Трон" е абсюлотно нормален булпап, като ударната му група се намира в цевната кутия, играеща ролята и на приклад. Тук слагам няколко снимки в далечен и по-близък план, за да онагледя казаното.
 

Attachments

  • IMG_5716.JPG
    IMG_5716.JPG
    424.3 KB · Прегледи: 207
  • IMG_5717.JPG
    IMG_5717.JPG
    408.9 KB · Прегледи: 201
  • IMG_5718.JPG
    IMG_5718.JPG
    293.4 KB · Прегледи: 198
Последна промяна:

cilindura

Редовен Потребител
Много оригинално и интересно е решен проблемът с натягането на бойната пружина. Инженерите на Кузей Армс са конструирали пушката, така че бойната пружина да може да бъде регулирана (настройвана) без разглобяване на пушката и използване на допълнителни инструменти, като регулаторът представлява голямо назъбено колело, поместено в цевната кутия - приклад, така че достъпът до него да бъде лесен и от ляво и от дясно. Тук може би е трябвало да помислят, за фиксирането на това колело, защото то се върти абсолютно свободно без всякакви кликове и стопори. Разчита се единствено на натиска на бойната пружина. При проведените "стрелби" бях маркирал, колелото, така че да се вижда дали то се движи по време на стрелбата. Засега поне такова превъртане отсъства, но времето ще покаже. По всяка вероятност аз ще го направя на кликове.

Много добре изглежда задтилъкът. Изключително приятна гума на пипане. Той е регулируем по височина.
 

Attachments

  • IMG_5720.JPG
    IMG_5720.JPG
    297.4 KB · Прегледи: 127
  • IMG_5726.JPG
    IMG_5726.JPG
    209.5 KB · Прегледи: 122
  • IMG_5727.JPG
    IMG_5727.JPG
    211 KB · Прегледи: 119
  • IMG_5728.JPG
    IMG_5728.JPG
    232.6 KB · Прегледи: 122
Последна промяна:
Нагоре