Kral Arms

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от anibis, 29 Ноември 2015.

 1. glavanov55

  glavanov55 Потребител

  Публикации:
  141
  от:
  Павликени
  В писанието ти прозира работа на специалист по електроника но повечето люде от форума не разбират нито от осцилограма нито
  от пикове. Според мене е добре да се мери с един и същ хронограф сверен естественно с друг добре работещ и да се
  докара плато на оръжието. дали е с 5 м + или - не е от голямо значение ако 1 и 15 ти истрел са в група.
   
  silver bullet харесва това.
 2. 7842

  7842 Редовен Потребител

  Публикации:
  932
  от:
  Русе-0876302261-Георги
  Имам хроно от Митака,сверявано е с други хронографи-мери много точно.А за по големите джаули.....Махнах тръбата на хроното която е 1/2 и поставих нова 3/4 за да има място за по големи проектили.Разпробих отвори на по голямата тръба и поставих там диодите.Мерих скорости на 9 мм пушка която беше 240 джаула.Работи си идеално.
   
  Последна промяна: 8 Септември 2020
 3. silver bullet

  silver bullet Потребител

  Публикации:
  314
  Вярвам ти напълно. Но хроното на Митака с което съм мерил. Показва с 20 м/с до 35 м/с по-големи скорости спрямо два различни вида фабрични рогати хронографи. Първият е на колега от форума. Мисля, че беше прохроно или друг подобен американски. Моят хронограф също е американски на известна фирма.

  Не търся идеална точност. Но два фабрични хронографа на известни американски фирми да мерят с 30 м/с разлика спрямо тръбния не е добре. И само за да съм от полза го споделих тук. Ако конкретната бройка тръбно хроно с което съм мерил има проблем, а другите нямат се извинявам за объркването. Но това тръбно хроно при мен определено мери много по-високи скорости от реалните. И да имат някаква грешка двата рогати хронографа тя е най-много 3-4 м/с. Докато това тръбно хроно при мен страшно ме обърква и като плато и тн.

  Освен това с рогатото хроно мога да меря скоростта и на по-големи разстояния от цевта. Там вече се вижда колко е реалната енергия на различни дистанции.

  Анди за мен не е толкова важно дали реалната скорост е 280 или 285 м/с. За мен е важно да знам близка до реалната скорост. Защото тръбното хроно с което мерих показва страшно неточно с разлика от 30 м/с. Може конкретната бройка да се е счупила или да има технически проблем. Но е факт, че мери далече от реалните скорости.
   
  Последна промяна от модератор: 8 Септември 2020
  llcoolj, Gadnqra and andi like this.
 4. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,801
  от:
  Русе 0897860296
  Важно е при тръбните хронографи, да се съобрази, че ще се стреля с мощна пушка, или с преразход и да се направи правилно монтажът. Различните начини - отдалечаване на датчиците от цевта, разпробиване на тръбата, отделянето на основното тяло с г-образни крепежи и т.н. дават резултат. Аз лично не съм им привърженик, най-вече заради капризния монтаж и заради това, че много пъти са ме заблуждавали и след сравняване, съм виждал различни стойности, подобни на silver bullet. По-назад в темите не веднъж е писано за това. Даже много. Не казвам, че не може да мери вярно. Но може и да сгреши и го прави. По-често при силни пушки, с преразход, когато не е монтиран с достатъчен празен обем и без възможност да се отвежда струята. Всъщност всеки хронограф се влияе от нещо и може да даде грешка, ако не се използва правилно. Ами това е.
   
 5. silver bullet

  silver bullet Потребител

  Публикации:
  314
  Колеги за пушка Пънчер Брейкър булпап с 280 сс резервоар. Има ли смисъл от повече от 80 джаула енергия? Мисля, че за този обем на резервоара май няма смисъл да търся повече енергия. Защото само ще намаля броя на изстрелите в плато. Сега са 15 изстрела в 5 метров коридор със средна енергия 79 джаула.

  Ударника е оригиналния не е отежняван или олекотяван. Пружината на ударника е по-силна от оригиналната и е с дебелина на телта 1.4 мм. Отворите за въздух са разширени на 5 мм, само на цевта и регулатора са 4.8 мм. Клапана е оригиналния. Но има корекция в гърловината на клапанното тяло, която контактува с полимидната вложка на клапана. Корекцията е почти напълно сваляне на изпъкналия ръб на гърловината и полиране на този участък. Така контактната повърхност с полиамида на клапана е по-голяма и засега няма проблем с клапана въпреки, че оригиналния. Отвора около щока на клапана вътре в клапанното тяло е разширен с около 1 мм. Това разширение е в участъка където е дупката от която въздуха тръгва нагоре към цевната кутия. Общо взето това са промените по механиката на пушката. Сменил съм и почти всички о-пръстени. С изключение на тези на манометъра и предната тапа на резервоара.
   
 6. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,801
  от:
  Русе 0897860296
  Според мен си постигнал достатъчно. Спрямо обема на резервоара, това е оптималната мощност. Имаш и добро плато. Не е проблем да направиш изстрелите 10 и разтеглиш платото в 8-10 метров коридор, ако ти потрябва още мощност.
   
  anibis, silver bullet, batnan and 2 others like this.
 7. silver bullet

  silver bullet Потребител

  Публикации:
  314
  Ок и аз мисля така, но ми трябваше подкрепа от човек с опит. Благодаря ти! :cheers:
   
  batnan and Gadnqra like this.
 8. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  210
  от:
  Бургас
  Колеги, някой от вас има ли впечатления от Bigmax Х, че нещо се двоумя между Були 6,35 и Bigmax-а. Крала е само в 6,35мм и го дават 91 дж, а цената му е доста по-ниска от аналогичните Херкулес/Херкулес Були
  Не знам доколко може да се вярва на данните за мощността му, при положение че дължината му пише че е 87 см в сайтовете на Крал, което е абсурдно! В Аксуав пише 105 см, което мисля че е реално
   
  Последна промяна: 12 Септември 2020
  chaushmg харесва това.
 9. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  278
  от:
  Русе
  Пушката Kral Arms Bigmax-x е с обща дължина 105 см, както първия Bigmax, но с подобрена цевна кутия (без регулатор на въздуха) и работно налягане 250 бара. Булито е компактен , а този Крал си е голяма тояга. Въпрос на предпочитания. Мен лично , подобни големи геги не ми харесват. За мощността не мога да ти кажа, дали е 91 джаула в 6.35мм , както го дават по спецификация на производителя. Предполагам, че е леко преувеличена.
   
  Gadnqra харесва това.
 10. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  210
  от:
  Бургас
  И аз не харесвам подобни геги! Бигмакс-а е аналогичен на голямата гега - Херкулеса, само че е по-компактен - само 105 см, а не 123см - като Хатсана.
  Крал-а е резервен вариант, лошото е че май никой в този форум не си е купил такава пушка, та да даде мнение струва ли си това чудо....цената е доста добра за 90 дж от кутията.
   
 11. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  210
  от:
  Бургас
  Повече от седмица ги чаках Хатсановците да ми изпълнят поръчката за Були, но понеже в момента изпълнявали голяма поръчка за щатите, не пускали пушки за вътрешния пазар! Най-рано следващия месец щели да пуснат пушки за вътрешния пазар... що си мислят обаче, че ще седя и ще ги чакам да се наканят някога да ми изпълнят поръчката! :rambo: Утре тиквите ще направят стъкмистиката с кУроната, и ще върнат пак карантината! Та така, теглих им една майна и поръчах Kral Bigmax X. Същото бавене беше и като им поръчах Hatsan Barrage, та ги чаках две седмици да се наканят да го произведат...докато най-накрая намериха една бройка, престояла някъде година, та успяха да си изпълнят поръчката! За разлика от системното бавене при Хатсан, от Крал са пратили Bigmax-a още на следващия ден след получаването на поръчката, сега трябва само да отида да си го взема!
   
  Последна промяна: 15 Септември 2020
 12. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  210
  от:
  Бургас
  Взех си пушкалото вчера, реших да се възползвам от хубавото време, и ходих с мотора. Така здраво го бях овързал куфара, че не мръдна и със 130.
  Днес сложих оптика на пушката, и тия дни ще пробвам Бигмакса като точност. Фаската изглежда перфектна! Гръмнах няколко пъти, колкото да видя дали стреля! Пушката дойде напомпена на около 240 бара.
  Това е засега.


  P_20200917_171007.jpg P_20200918_221640.jpg P_20200918_221504.jpg
   
 13. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  278
  от:
  Русе
  Честито! Много десетки! Аз чакам от над година и половина Кral arms да пуснат "прословутият" модел SPACE , но май няма да го дочакам и се замислям за модела EMPIRE-X , в 6.35мм, който е пуснат в производство съвсем от скоро. Всичко изглежда добре, само където работното налягане е 200 бара, не ми допада особено.
  https://kralarms.com/en/puncher-empire-x/
   
  Последна промяна: 19 Септември 2020 в 18:20
  njatanasow and Jorom like this.
 14. Pcp

  Pcp Потребител

  Публикации:
  74
  Мерих стъпката на брейкъра и получавам 520мм.Макар че я мерих 3 пъти,някой друг дали я е мерил?
  П.п 6.35 е калибъра
   
 15. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  210
  от:
  Бургас
  Хваща окото еволюиралия Брейкър, и аз го загледах!

  Пробвах Бигмакса как се справя с ламиниран плот 40мм:rambo:....и на 200 бара дупчи плота дори с леките 1,6 гр чашки ЖСБ! От няколкото изстрела, на модератора ми Вранглер Фантом му се разказа играта!:(
   
 16. silver bullet

  silver bullet Потребител

  Публикации:
  314
  Искам да се похваля с невероятно плато във високите налягания. Все едно има монтиран редуктор. Пушката е Пънчер Брейкър булпап с резервоар 280 сс. Смених пружината на ударника с малко по-дълга от оригиналната около 6 мм. Новата пружина има една витка повече от оригиналната и е с дебелина на телта 1.4 мм. Държах зареден ударника 2 часа за да слегне новата пружина и след това мерих скорости.

  Хроното е фабрично същото като това https://www.caldwellshooting.com/ra...s/ballistic-precision-chronograph/720001.html Разстоянието от дулото е един метър, ъгъла на стрелбата е 90 градуса на открито в слънчев ден.


  JSB Exact Heavy MKII 2.2 g / 33.95 gr
  Cal.25 / 6.35 mm

  1. 294 m/s 212 bar
  2. 295
  3. 296
  4. 295
  5. 296 m/s 200 bar
  6. 297
  7. 296
  8. 295 m/s 191 bar
  9. 296
  10. 299 (вероятно по-лека съчма)
  11. 295 m/s 182 bar
  12. 296
  13. 295
  14. 292 m/s 170 bar

  Разхода и мощността се вдигнаха с 20% спрямо предишната малко по-къса пружина. Която има една витка по-малко и е със същата дебелина на телта 1.4 мм. При по-късата пружина платото започваше от 160 бара и свършваше при 110 бара. Не съм очаквал една витка да качи с 20% енергията.
   
  Последна промяна: 19 Септември 2020 в 22:53
  Gadnqra and 7842 like this.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена